0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
silikonlu ALMA. plastikler var onlardan al..plastik nefes alabiliyor diye biliyorum..
Yağlı boya saten duvar için çok uygun değil, günümüzde herkese silikonlu siline bilen, boyayı tercih ediyor.plastik boya silinmeye gelmiyor.. nefes alma konusunda haklılık payı yüksek.tavani kesinlikle tavan boyası yada akrilik Beyaz boya diyorum.ic duvarları da silikonlu boya diyorum.
:tanidigum bir boyaci silikonlu boyalarin nefes aldirmadigi icin yasaklandigini ( galiba 2019 du tam hatirlamiyorum) boyanin plastikle degistirilecegini ancak parasal durumlardan dolayi hala silikonlunun devam ettigini soylemisti. Ayrica plastige yama yapsan bile yaptigin yer belli olmuyormus. Ama silikonluda fark yaratabiliyormus
Yağlı boya 20-25 yıl önceki zamanların boyası,sıvanın çok mükemmel olması lazım yoksa hem alt yapı iyi evsafta olmadığı için hem de hava almadığı için bir süre sonra kabarmaya ve bombe yapmaya başlıyor,sonra patlıyor ve yırtılıyor,hadi bakalım her yıl kazıt,sonra yeniden boyat,özellikle adana gibi sıcak ve rutubetli bölgede durum bu idi.tavan boyasını tavan boyası diye satılanlardan kullanmak uygun olur,şimdilerde silinebilir su bazlı denilen boyalar kullanılıyor diye biliyorum.Satıcılara sorulduğunda elinde ne varsa onu önerecektir.
Ben boyadan kurtuldum. Darısı diğer arkadaşlara.evin iç mekanını duvar kumaşı yaptım. Nefes alabilen silinebilen ısı ve ses izolasyonlu sertifikalı bir ürün.Tavsiye ederim.