Gönderen Konu: Corolla Stop Etme Sorunu  (Okunma sayısı 2435 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Corolla Stop Etme Sorunu
« : Haziran 19, 2020, 23:31:22 »
Merhabalar. 2018 Model Corolla 1.6 Advance otomatik araç almak nasip oldu. Araç 24.000 km'de ve Lpg takılı. Bugun ısıklara dogru yaklasırken önce büyük ekranda batarya sorunu diyerek akü işareti çıktı, hemen ardından yağ basıncı düşük diye yağ simgesi cıktı ve araç kendini stop etti. Sonra aracı yeniden calistirdim ve hicbir uyarı ya da arıza lambası yanmıyordu. sorunsuz eve geldim. aracı da yeni aldım. acaba sorun ne olabilir. lpg takılırken yanlıs mı takıldı. lütfen yardımcı olun. daha önce karsılasan var mı bu durumla

Toyota Club Türkiye

Corolla Stop Etme Sorunu
« : Haziran 19, 2020, 23:31:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla Stop Etme Sorunu
« Yanıtla #1 : Haziran 20, 2020, 14:36:35 »
Aracınız hayırlı olsun. Araç yağ basınç uyarısı verdiğinde yağını kontrol ettiniz mi? Arıza akü kaymaklı olabilir. Akünüzü ölçtürün. Muhtemelen akünüz bitmek üzere ve uyarı veriyor. Akü sağlamsa başka yerlerde sorunu aramak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 11000
  • Model Yılı: '18
  • 5 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 21, 2020, 00:37:43 »
Öncelikle aracınız hayırlı olsun. Bende de LPG li 2018 manuel touch var. Anlattığınıza benzer bi sorun bende yaşamıştım. Fakat bende sadece yağ basıncı düşük uyarısı veriyordu sabahları aracı çalıştırdığımda. Senelik bakıma götürdüğüm de aracın yağını da değiştirdiler. O günden sonra hiç o hatayı almadım. 7 ay olacak.
Toyota Corolla 1.6 Sol - Sedan (2004)
Toyota Corolla 1.4 D-4D Terra - Sedan (2007)
Toyota Corolla 1.6 Advance Multidrive S (2016)
Toyota Corolla 1.6 Touch (2018)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 27, 2020, 00:36:52 »
Arkadaslar aractaki sorun lpg kaynaklı. Uzun yola cıktım ve sabit hızda 130 civarı giderken ufak ufak teklemeler yaptı. Dip gaz yaptıgımda arac silkeleniyor ve vuruntu yapıyor. Benzine alınca sorun yok. Lpg takılan yere götürdüm. Sorunu anlattım. Ayar yapacağız dediler. Ayar yaptı ve arabanın içinden gecti. Suan benzinde iken kalkısta bile arac yıgılıyor. Lpg’ye aldığımda dip gaz yaptıgımda vites yükseltirken sanki araba oyle vuruntu yapıyorki. Lütfen yardımcı olun. Hatay, osmaniye, adana yöresinde bu arabanın lpg ayarını adam gibi yapacak birisi var mı ? Birçok insan bu sorunu yaşamış. Araçta landirenzo kit var bu arada

Mesaj Birleştirildi: Haziran 27, 2020, 00:56:17
Lpg’de dip gazda ve yokus cıkarken tekleme yasayan cok arkadas varmıs. Benzer sorunu yasayan
 Ve dediğim illerde üstad lpg ustası tavsiyesi lütfen. Arabanın içinden gectiler ayar yapıyoruz diye.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '18
  • 67 kere teşekkür etti
  • 172 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 27, 2020, 01:11:00 »
Arkadaslar aractaki sorun lpg kaynaklı. Uzun yola cıktım ve sabit hızda 130 civarı giderken ufak ufak teklemeler yaptı. Dip gaz yaptıgımda arac silkeleniyor ve vuruntu yapıyor. Benzine alınca sorun yok. Lpg takılan yere götürdüm. Sorunu anlattım. Ayar yapacağız dediler. Ayar yaptı ve arabanın içinden gecti. Suan benzinde iken kalkısta bile arac yıgılıyor. Lpg’ye aldığımda dip gaz yaptıgımda vites yükseltirken sanki araba oyle vuruntu yapıyorki. Lütfen yardımcı olun. Hatay, osmaniye, adana yöresinde bu arabanın lpg ayarını adam gibi yapacak birisi var mı ? Birçok insan bu sorunu yaşamış. Araçta landirenzo kit var bu arada

Mesaj Birleştirildi: Haziran 27, 2020, 00:56:17
Lpg’de dip gazda ve yokus cıkarken tekleme yasayan cok arkadas varmıs. Benzer sorunu yasayan
 Ve dediğim illerde üstad lpg ustası tavsiyesi lütfen. Arabanın içinden gectiler ayar yapıyoruz diye.
enjektörler gaz yetiştiremiyor olabilir ayrıca landirenzoda varmı bilmiyorum ama benzin takviyesi açılmışsa ve benzin yüzdesi fazla ayarlanmış sa bu da aşırı yakıt vereceğinden vuruntu yapar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 27, 2020, 07:17:48 »
Valla üstadım tek bildigim ayarlari berbat arabanin. Ilk bahsettigim sorunu yasdigimda suphelenip arabayi benzine aldım ve araba normale dondu. Dun tup takilan yere gittim lpg deki sorunu anlattim. Ayar yapacaz dediler. Daha da mahfettiler. Simdi araba benzinde kalkista sendeliyor. Tüpte dip gazda takır takır vuruntu yapiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 27, 2020, 08:41:28 »
Adana'da ziya toprak var,lpg ile ilgili onunla telefon görüşmesi yapın,lovato dışı bakıyorsa gidebilirsiniz.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 27, 2020, 09:36:47 »
Ayaz LPG olması lazım sanırsam. Biraz saatin gecmesini bekliyorum. bugun de sokaga cikma yasagi var. yoksa hemen binip gidecegim adanaya. daha hatay da el sürdürtmem bu arabaya. landirenzo gibi bir kitte, arabanin orjinal benzin ayarini bile bozdular.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #8 : Haziran 18, 2021, 21:55:21 »
Hocam merhabalar soruna dair bir çözüm bulabildiniz mi ? Aynı problemi 2018 Multi S aracımda yaşıyorum şuanda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 18, 2021, 22:35:29 »
Hocam merhabalar soruna dair bir çözüm bulabildiniz mi ? Aynı problemi 2018 Multi S aracımda yaşıyorum şuanda.
Aracınıza Afr ayarı yaptırmanız lazım,nerede ikamet ettiğinizi yazarsanız tavsiyeler yapılır.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.