Yapılıyor. Hatta bir Türk şirketi yapıyordu bunu. Ama bence güvenlik zaafı oluşturuyor. Çünkü 1 anahtar araçta bırakılıyor. Her ne kadar güvenlik zaafı olmuyor deseler de. Bu yöntemle uzaktan da çalıştırma mümkün oluyor hem de.
Ben de Toyota'nın kendi orijinal uzaktan çalıştırmasını aracıma yaptırmak istiyorum da fiyatlar ne çıkar acaba? ABD Toyota sitesinde aksesuarlarına baktım ama yok. 2010 model Corolla için çıkıyor ama yeni kasa için çıkmıyor.
@Ufuk Sönmez (16363) abiye sorayım ben de bu konu vesilesiyle. Ne kadar tutar yeni kasa için orijinal Toyota uzaktan çalıştırma sistemi?
StartStop Türkiye diye bir firma, çin menşe bir sistemin montajını yapıyor, ben 7L Touareg için bütün alt yapıyı hazırlamama (kontak terminalleri verileri vs.) rağmen montajını yapamadılar, ecu sökülerek bir kaç gün uğraşacaklarını söylediler, firma her ne kadar immobilizer sisteminin devre dışı kalmadığını belirtse dahi sistemi incelediğimde immobilizer'in devre dışı kaldığını gördüm,
Bu işin asıl şekli ise "two way data transfer" şeklinde olanı, bunun için bir veri aktarım haberleşmesi olması gerekli (gsm, bt, wifi vs.) ki immobilizer verisini okunup yazılabilsin, OEM Remote start sistemleri genelde, yıllık sabit ücret ödemeli gsm (3g - 4G vs) üzerinden çalışıyor,
Fiyat konusunu bilmiyorum, pek araştırmadım ancak iki yönlü data transferi gerçekleştirebilecek bir sistemin maliyetinin çok yüksek olmaması gerekli, montajı daha zor bir husus, o konuda da sanırım
@Ahmet Güve (8047) bize yardımcı olur