Gönderen Konu: Anatomik Gitti Evo Geldi  (Okunma sayısı 8747 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Ynt: Anatomik Gitti Evo Geldi
« Yanıtla #60 : Mayıs 19, 2009, 00:17:42 »
Arabalari biz mi üretiyoruz? Hayir.
Mühendisligini biz mi yapiyoruz? Hayir?
Bu arabalar icin üretilen modifiye parcalarini mühendis tarzi hesap kitabini biz mi yapiyoruz? Hayir.
Bu arabalari üreten diger milletlerin ortak kullandigi dil nedir? Ingilizce.

Simdi Türkce'de böyle, Ingilizce'de niye öyle diye bir soru olmadigini düsünüyorum.
Lip veya etek bir isim, nesneye verilen ad. Bunun farkli olmasi normal. Anatomik bir sifat.
Bu yüzden Ingilizce materyal olmasi cok daha mümkün. Gerci öyle bir kaynakda yok. Bu bizim sanayimizin uydurmasi bir isim sanirim.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Mayıs 19, 2009, 00:17:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Mayıs 19, 2009, 03:00:08 »
arabayı biz üretiyoruz, mühendisliğini de biz yapmıyoruz ama bu mantıkla şanzıman yerine giyır boks gibi birşey dememiz lazım öyle mi? ve bildiğim kadarıyla poliset firması  (ki türk firmasıdır) etek, spoyler vs gibi parçaları tasarlayıp üreten bir firma, o firma bu spoyleri tasarlayıp ürettikten sonra "anatomik la bu" demeye hakkı var sanırım.bu arada ingilizcede bu spoyler "lip spoiler" olarak geçiyor, buna da lip demişler..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #62 : Mayıs 19, 2009, 10:39:28 »
Kimse hakki olup olmadigini söylemiyor ki. Poliset yillarin firmasidir. 95 yilinda Toyota yetkili servislerde orjinal spoiler diye satiliyordu. Ama anatomik degildi :)

Ben anatomik lafi cok sacma olmus diyorum. Gerci bizim insanimiz icin de anlamli olabilir.
Her terimi dogru yanlis yerlerde de kullanmayi severiz.

Lastikcilerde de vakumlu lafina hastayim. Vakumlu abi bu kis lastigi diyor. Ahtapot gibi mübarek.
Nasil vakum yapiyor diyorum lastikciye. Hüüüüp gibi yapiyor abi diyor. Ne denir simdi bu adama.

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #63 : Mayıs 19, 2009, 12:43:11 »
murat abi her lafa muhalefet oluyor gibi oldum ama vakumlu lafı bile bir yere kadar mantıklı gelebiliyor bana, şöyle; şimdi bu kış lastiklerinde kanallar vardır, çok fazla diş vardır, o dişler asfalta değerken arasındaki hava arabanın ağırlığıyla kaçıyorsa eğer asfalta değdiği anda o küçük dişlerin içinde hava yoksa veya az varsa biraz bir "vakum" yapabilir ama bizim türk lastikçilerimizin bunu düşündüğünü hiç mi hiç sanmıyorum :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #64 : Mayıs 19, 2009, 12:49:30 »
Fikir tartismasi iyidir. Benim anladigim sekli ile kar lastikleri söyle calisir:

Vakum dedikleri sey aslinda bir cok parcanin birlesmesinden olusur.
- Kis lastiklerinde dis yapisi farklidir.
- Lamel adi verilen ince kanallar vardir.
- Hamuru soguk kosullarda bile esnekligini kaybetmez.

Simdi nasil calistigina bakalim. Lameller lastik yere o kisimda bastiginda acilir ve icine kar alirlar.
Lastik bir cesit kar tanelerini cimbiz veya pense biciminde tutar. Daha sonraki adimlari kar tanelerini yardimi ile gerceklesir. Kar taneleri kristal bicimindedir ve birbirlerini tutabilirler. O sürtünme veya cekme gücü ile karin üstüne ilerleme veya durma gerceklesir. Disler yanal hizlanmayi da kontrol ederler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #65 : Mayıs 19, 2009, 12:59:48 »
Fikir tartismasi iyidir.
kesinlikle katılıyorum, el elden üstündür, ve muhakkak herkes birşeyler öğrenebilir bu tarz konuşmalardan.

şimdi murat abi (bu şekilde samimiyet kurmamda sakınca var mı? murat bey mi diyeyim murat abi mi? ) o senin anlattığın kar koşullarında kullanım, dediğin gibi o lameller açılıyor ve kara temas anında sıkışıyor böylece kar lamel içerisinde hapsoluyor şimdi kar olmadığı zaman mesela buzlu zeminde, lamel açılıyor, buza temas anında sıkışıyor içeri alcak kar olmadığı için hava sıkışıyor ve buzu daha iyi tutuyor (tamamen bir varsayım bu arada yaptığım şey) bu da sanki yolu vakumluyormuş gibi görünmesini sağlıyor bunu vakumlu lastik olarak yorumlamış olduklarını düşünüyorum veya lamellerin karı hapsetmesini vakumlama olarak yorumlamış olabilirler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #66 : Mayıs 19, 2009, 13:09:12 »
şimdi murat abi (bu şekilde samimiyet kurmamda sakınca var mı?

Bence bir problem yok.

mesela buzlu zeminde, lamel açılıyor, buza temas anında sıkışıyor içeri alcak kar olmadığı için hava sıkışıyor ve buzu daha iyi tutuyor (tamamen bir varsayım bu arada yaptığım şey) bu da sanki yolu vakumluyormuş gibi görünmesini sağlıyor bunu vakumlu lastik olarak yorumlamış olduklarını düşünüyorum veya lamellerin karı hapsetmesini vakumlama olarak yorumlamış olabilirler

Vakumun mümkün olmadigini düsünüyorum. Buz durumunda lastigin hamuru önemli. Silika cikti cikali, kis lastikleri inanilmaz degisti. 93 yilindan beri kis lastigi kullanirim. Eski ve yeni kis lastikleri arasindaki farklarin inanilmaz oldugunu söyleyebilirim.

Ama bizim insanimiz vakum deyip gecmistir. Simdi lastikciye bunu kim anlatacak veya bunu bilen lastikci kime nasil aciklayacak. Vakum deyip gecmek daha iyi bile olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #67 : Mayıs 19, 2009, 13:14:34 »
zaten ben de vakum demiyorum lastikteki olaya, sadece mantıklarını anlamaya çalışıyorum neden vakum dediklerini...ve tabii ki lastiğin yaptığı şey vakum değil..bazı güvenli sürüş ile ilgili internet sitelerinde "kış gelince zincir yerine vakumlu lastik kullanın" tarzı açıklamalar oluyor.. dediğin gibi murat abi, bizim insanımız vakum deyip geçmiş...bunu bir lastikçi müşteriye, "vakumlu değil abi bu, vakumlu lastik olmaz" dese o müşteriyi kaybeder, çünkü canım insanım " aman da bak bu vakumlu değilmiş, vakumlu olanından alayım" der ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #68 : Mayıs 19, 2009, 13:27:45 »
zaten ben de vakum demiyorum lastikteki olaya, sadece mantıklarını anlamaya çalışıyorum neden vakum dediklerini...ve tabii ki lastiğin yaptığı şey vakum değil..bazı güvenli sürüş ile ilgili internet sitelerinde "kış gelince zincir yerine vakumlu lastik kullanın" tarzı açıklamalar oluyor.. dediğin gibi murat abi, bizim insanımız vakum deyip geçmiş...bunu bir lastikçi müşteriye, "vakumlu değil abi bu, vakumlu lastik olmaz" dese o müşteriyi kaybeder, çünkü canım insanım " aman da bak bu vakumlu değilmiş, vakumlu olanından alayım" der ..

Öyle, maalesef arastirmadan kulaktan dolma bilgi ile alisveris yapma konusunda cok basariliyiz.
Tüketicinin daha akilli olmasi lazim, daha arastirmaci olmasi lazim ki, lastikci adam da kafasini calistirmak zorunda kalsin.

Su an benim kullandigim kis lastikleri Continental TS810S V sinifi (240 km/h ye kadar) ve yaz lastiklerim Continental Sport Contact 2 Y sinifi (300 km/h kadar). Kislik lastikler, yazliklardan daha sert. Yazlik lastige gecince araba sakinlesiyor. Kasimda kisliklara gecerim ve Nisan gibi yazliklara gecerim. Lastikler hep kuru ve günes görmeyen yerde saklanir.

Adam bana gelip bunlar vakumlu deyince bana ters/komik geliyor. Zirnik güvenmiyorum lastikcilere. Önceden secer modeli boyutu, öyle giderim lastikciye. Gerci artik düzgün bir arkadasim var lastik isinde. Ona soruyorum ne ne degildir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #69 : Mayıs 19, 2009, 14:18:13 »
kesinlikle alan kişinin çok araştırması lazım, ben good year ug7 almak istemiştim, herşey kararlaştırıp aramaya başladım izmirde sonra winter carving bulabildim bir tek (bir de ıvız zıvır markalar) onu aldım, araştırmadan gitsem öyle markalar sundular ki anlatamam, bir dinleseniz en kalitelisi en iyisi onlar..bir de jantları büyütürken lastikçinin birisi 50 yanak takalım demişti :) konfor bozulmasınmış :) koşarak kaçmıştım..tüketici bilinçli olmak ZORUNDA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Mayıs 19, 2009, 22:56:42 »

abi o fiat abarth ıda geçti artık şahinlerde abartı egsoz diyorlar :D

:D :D :D :D Evet yaa :D
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Mayıs 20, 2009, 19:43:46 »
Erhan abicim bu arada yeni egzozun hayırlı olsun :) abartı egzoz :D
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Mayıs 22, 2009, 00:02:35 »
Eyvallah kardeş :) Takas ettim eskisiyle. O çok tıfıl kalıyodu da :)
Biraz ABARTI oldu ama olsun  :lol:
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Mayıs 22, 2009, 00:15:40 »

:D :D :D :D Evet yaa :D

hadi ABARTIn hayırlı olsaun bakalım :D Corolla Abart :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Mayıs 22, 2009, 00:36:14 »
Eyvallah Ahmet :D
Türkay diğer egzozu sen istiyodun bi ara kardeşim ama valla takasta arada kaynadı :) Kusura bakma :(
Türkay'ın açık hava filtresi videosu hoşuma gitti :) Bi video da ben çekip atam bari :)

Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #75 : Mayıs 22, 2009, 00:52:11 »
ya şimdi gerçekten üzüldüm eski egsozuna aman neyse bütün arabayı senin çıkmalarla toplayacak değilim ya :) seneye alırız bir egsoz şimdi uzun yola çıkcam, başım ağrımasın :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #76 : Mayıs 22, 2009, 09:58:00 »
Çok istersen takasladığım egzozcuya götürürüm seni yav takma o kadar :) :D
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #77 : Mayıs 22, 2009, 10:26:55 »
yok ya zaten bugün coşkunun egsozu almaya gidiyorum, ses değil görüntü olcak sadece :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Mayıs 22, 2009, 12:03:57 »
Şimdi tam olmuş Erhan. Güle güle kullan, polis amcalara da dikkat et :D
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1996 Honda VTEC
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #79 : Mayıs 25, 2009, 03:07:15 »
Şimdi tam olmuş Erhan. Güle güle kullan, polis amcalara da dikkat et :D
aman Ferdi abi anma memurları en son ben dediğimde kızılay da durdurmuşlar Erhan abiyi :D
..::тcт αηкαяα::..