Gönderen Konu: Hararet Sorunu  (Okunma sayısı 882 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 200000
  • Model Yılı: '02
  • 14 kere teşekkür etti
Hararet Sorunu
« : Haziran 18, 2020, 14:00:25 »
Merhaba arkadaşlar,

Ocak ayında 2001 model corolla terra 1,6 vvti motor araba aldım. İlk aldığımda fark ettim ki arabayı çalıştırınca 10 dk civarı araba rölantideyken yüksek devirde yani 1500 devirde kalıyordu. Araştırdım, bu araçlarda otomatik jikle varmış. Hem de kış ayında olduğumuz için bana normal geldi. Ama havalar ısınmasına rağmen yine de aynı şekilde motor ısınması 10 dakikayı buluyor. Termostatı değiştirdim, olmadı. Hararet müşürünü değiştireyim dedim, yeni taktığım hararet müşürüyle aracı çalıştırır çalıştırmaz hararet ibresi tavan yaptı. Konu hakkında bilgisi olan, yorum yapabilecek arkadaşlar varsa yardım edebilirlerse sevinirim.

Toyota Club Türkiye

Hararet Sorunu
« : Haziran 18, 2020, 14:00:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Hararet Sorunu
« Yanıtla #1 : Haziran 19, 2020, 01:28:44 »
Merhaba arkadaşlar,

Ocak ayında 2001 model corolla terra 1,6 vvti motor araba aldım. İlk aldığımda fark ettim ki arabayı çalıştırınca 10 dk civarı araba rölantideyken yüksek devirde yani 1500 devirde kalıyordu. Araştırdım, bu araçlarda otomatik jikle varmış. Hem de kış ayında olduğumuz için bana normal geldi. Ama havalar ısınmasına rağmen yine de aynı şekilde motor ısınması 10 dakikayı buluyor. Termostatı değiştirdim, olmadı. Hararet müşürünü değiştireyim dedim, yeni taktığım hararet müşürüyle aracı çalıştırır çalıştırmaz hararet ibresi tavan yaptı. Konu hakkında bilgisi olan, yorum yapabilecek arkadaşlar varsa yardım edebilirlerse sevinirim.
Yeni aldığınız hareret müşürü muhtemelen yan sanayi onun için sıkıntı yapmıştır,aracı Toyota ustasına götürün sorunu çözer her ustayım diyen toyotadan anlamaz sözde her araca servis hizmeti verirler ama her aracın kendine özgü inceliği vardır aracınızı gerçek Toyota ustalarına götürün sorun kolayca çözülür.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Ynt: Hararet Sorunu
« Yanıtla #2 : Haziran 20, 2020, 09:41:56 »
Merhaba arkadaşlar,

Boşuna masraf etmişsiniz aracın doğası böyle elinizde üzerinden çıkan orjinal parçalarınız duruyorsa geri taktırın. Kış aylarında sıcaklık durumuna göre 1700e kadar çıkabilir yazın 1500de başlar 30 saniye 1 dk içerisinde 1300-1350 civarına düşer takip ederseniz şayet hararet göstergesinin her yükselişinde devir ufak ufak düşer ve araç tamamen ısındığında 600(+/- 50) rpmde durur.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)