Gönderen Konu: 2011 Rav4 ile ilgili sorularım.  (Okunma sayısı 2919 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 121000
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
2011 Rav4 ile ilgili sorularım.
« : Haziran 12, 2020, 15:34:21 »
Merhaba. 2011 model 120 binde bir Rav4 araç aldım. Aracı tanımaya çalışıyorum ve bir kaç soru sormak istiyorum. Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilirse memnun olurum:

1- Bu araçlarda valvematic motor ve aracım lpgli. Aracı almadan önce Candan Mühendisliği arayıp uyumluluk konusunda sorun yaşayıp yaşamayacağımı sormuştum. Kendileri sorun olmadığını iletmişti. Aracımın gidişi vs gayet iyi. Yine de bakımıyla ilgili ya da dikkat etmem gereken neler var?
2- İstanbul'dan gaz alıp tam depo ile Kırklareli'ye yola çıktım. 30 lt tank var. Aşağı yukarı 23 lt ile doldu. 77 tl para ödedim ve 194 km geldim. Yaklaşık 40 dk trafikte kaldım ve klimam full açıktı. Sizinkiyle karşılaştırıldığında değerlerim nasıl?
3- Dediğim gibi bagaj örtüsü altında 30 lt tak var ve gazı full bitirmeden lpg doldurun denildi. Bu da bakıldığında her 150-175 km de gaz almak demek. Yani mesafe çok kısa. Benim modelimdeki aracı olup daha büyük tank taktıran var mı? Memnun mu? Bagajda sorun oldu mu?
4- Aracı aldığımda far ampulleri pek iyi değildi. 4 adet far ampülü (halojen valeo marka sarı) TEM özel servisinde değiştirdim ve 300 tl verdim. Bakınca internette tanesi 35 tl diyor. Acaba çok mu verdim bilemedim ama sarı halojen de çok klasik oldu. Far ampulu önerileriniz var mı? Yoksa bu şekilde devam mı edeyim?
5-Araç üstü çadır alacağım ancak benim aracımda tavan çıtası yok. Dayanıklı tavan çıtası taktırmam gerekecek. İstanbul Anadolu-Avrupa fark etmez önerebileceğiniz bir yer ve çıta markası var mı?
6- Bu konular haricinde genel olarak 2011 rav4'te nelere dikkat etmeliyim. Tavsiyeleriniz nelerdir?

İleride yine sorularım olacaktır. Şimdiden cevapladığınız için teşekkürler.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 12, 2020, 15:55:33
Bu arada edit ile ekleyemedim ama şunu eklemezsem haksızlık olur. TEM servisindeki ustalar sıra olmasına rağmen ve benim aynı gün aramama rağmen şehir dışından gelmemden ötürü beni kırmayarak farlarımı yaptılar. Serkan Usta sağ olsun 2 saat uğraştı. Özellikle sağ farımdaki yuva bozulmuş olmasına rağmen durumu analiz ederek hatayı giderdi. Dediğim gibi fiyatı bilmememe rağmen bu konuda kendilerine ayrıca teşekkür ediyorum. Çok makbule geçti bu durum.

Toyota Club Türkiye

2011 Rav4 ile ilgili sorularım.
« : Haziran 12, 2020, 15:34:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 Rav4 ile ilgili sorularım.
« Yanıtla #1 : Haziran 12, 2020, 16:22:58 »
Merhaba. 2011 model 120 binde bir Rav4 araç aldım. Aracı tanımaya çalışıyorum ve bir kaç soru sormak istiyorum. Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilirse memnun olurum:

4- Aracı aldığımda far ampulleri pek iyi değildi. 4 adet far ampülü (halojen valeo marka sarı) TEM özel servisinde değiştirdim ve 300 tl verdim. Bakınca internette tanesi 35 tl diyor. Acaba çok mu verdim bilemedim ama sarı halojen de çok klasik oldu. Far ampulu önerileriniz var mı? Yoksa bu şekilde devam mı edeyim?
5-Araç üstü çadır alacağım ancak benim aracımda tavan çıtası yok. Dayanıklı tavan çıtası taktırmam gerekecek. İstanbul Anadolu-Avrupa fark etmez önerebileceğiniz bir yer ve çıta markası var mı?
6- Bu konular haricinde genel olarak 2011 rav4'te nelere dikkat etmeliyim. Tavsiyeleriniz nelerdir?

Bu arada edit ile ekleyemedim ama şunu eklemezsem haksızlık olur. TEM servisindeki ustalar sıra olmasına rağmen ve benim aynı gün aramama rağmen şehir dışından gelmemden ötürü beni kırmayarak farlarımı yaptılar. Serkan Usta sağ olsun 2 saat uğraştı. Özellikle sağ farımdaki yuva bozulmuş olmasına rağmen durumu analiz ederek hatayı giderdi. Dediğim gibi fiyatı bilmememe rağmen bu konuda kendilerine ayrıca teşekkür ediyorum. Çok makbule geçti bu durum.

Merhaba Ahmet bey,

LPG konusunda fikrim yok ancak diğer konularda bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışayım,

4- İş emrinizi inceledim, 2 adet orijinal park ampulü, 2 adet orijinal far ampulü kullanılmış, ek olarak cüzi bir miktar işçilik alınmış, far ampulünüzün orijinal olarak tanesi (H11 Long Life) 120₺, ampulün halojen olması ve Valeo firmasının üretmesi bizim insiyatifimiz dışındaki bir konu maalesef, biz de bahsettiğiniz 30-40 liralık (Philips, Osram, Photon, Valeo vs.) H11 ürünler kullanmayı denedik ancak hepsi 1 hafta, bilemediniz 1 ay içerisinde patladı, hem müşterileri memnuniyetsizliği, hem 40 liralık ampul için zaman kaybı yaşadık.

Aynı ampulün Sylvania üretimi olan OEM Long Life modeli de mevcut, o da halojen ve 215₺ gibi bir adet fiyatına sahip :)

5- Roof Rail veya Roof Rack için Thule markasından şaşmamanızı tavsiye ederim, kendileri Toyota OEM tedarikçisidir.

6- Bakımlarına özen gösterin, kullandığınız yağ aracınıza uygun, bakım ürünlerinizi kaliteli kullanın, LPG ile kullanım sağlayacaksanız en fazla 60.000km. sürecinde supap iticilerinizi yenileyin. Şanzıman, transfer ve diferansiyel yağlarınızı maksimum 80.000km./4 yıl periyodunda yenileyin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Haziran 12, 2020, 16:57:49 »
Yanıtınız için çok teşekkür ederim hocam. Zaten periyodik bakımlarımı size yaptırmayı planlıyorum. Bu konuda ilk günden size ayrı bir güvenim oluştu. Tavan çıtası ve atkı için taktırabileceğim bir firma var mı? O kadar araştırmama rağmen bulamadım. Yönlendirebilirseniz sevinirim.

Diğer sorum, periyodik bakımlarda lpg ile ilgili filtre vs her şeyi sizin servisinizde yaptırabilir miyim? Yoksa ayrıca lpg ciye gitmem gerekecek mi? Teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 12, 2020, 17:06:54 »
Yanıtınız için çok teşekkür ederim hocam. Zaten periyodik bakımlarımı size yaptırmayı planlıyorum. Bu konuda ilk günden size ayrı bir güvenim oluştu. Tavan çıtası ve atkı için taktırabileceğim bir firma var mı? O kadar araştırmama rağmen bulamadım. Yönlendirebilirseniz sevinirim.

Diğer sorum, periyodik bakımlarda lpg ile ilgili filtre vs her şeyi sizin servisinizde yaptırabilir miyim? Yoksa ayrıca lpg ciye gitmem gerekecek mi? Teşekkürler

Rica ederim,

Thule Türkiye distribütörü satış ve montaj işlemi gerçekleştiriyor sanırım, https://www.sinerjionline.com/ kendileri ile iletişime geçmenizde fayda var,

LPG sistemleri ile ilgilenmiyoruz maalesef, haricinde tüm bakım onarım işlemlerini yapabiliriz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Haziran 15, 2020, 09:24:23 »
Rica ederim,

Thule Türkiye distribütörü satış ve montaj işlemi gerçekleştiriyor sanırım, https://www.sinerjionline.com/ kendileri ile iletişime geçmenizde fayda var,

LPG sistemleri ile ilgilenmiyoruz maalesef, haricinde tüm bakım onarım işlemlerini yapabiliriz.

Merhaba,

Ufuk Bey araçlarımın bagaj kapısı hariç diğer kapılarında gergi tutmuyor. Forumda göz attığım kadarıyla kronik gibi bir durum bu. Kapı gergisi elinizde mevcut mu? Fiyatını belirtebilir misiniz?

Mesaj Birleştirildi: Haziran 15, 2020, 09:25:16
Bu arada diğer sorularım, özellikle lpg konusunda da görüşlerinizi bekliyorum arkadaşlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 19, 2020, 14:42:44 »

1- Bu araçlarda valvematic motor ve aracım lpgli. Aracı almadan önce Candan Mühendisliği arayıp uyumluluk konusunda sorun yaşayıp yaşamayacağımı sormuştum. Kendileri sorun olmadığını iletmişti. Aracımın gidişi vs gayet iyi. Yine de bakımıyla ilgili ya da dikkat etmem gereken neler var?
2- İstanbul'dan gaz alıp tam depo ile Kırklareli'ye yola çıktım. 30 lt tank var. Aşağı yukarı 23 lt ile doldu. 77 tl para ödedim ve 194 km geldim. Yaklaşık 40 dk trafikte kaldım ve klimam full açıktı. Sizinkiyle karşılaştırıldığında değerlerim nasıl?
3- Dediğim gibi bagaj örtüsü altında 30 lt tak var ve gazı full bitirmeden lpg doldurun denildi. Bu da bakıldığında her 150-175 km de gaz almak demek. Yani mesafe çok kısa. Benim modelimdeki aracı olup daha büyük tank taktıran var mı? Memnun mu? Bagajda sorun oldu mu?

burak bey hayırlı olsun Allah kazadan beladan saklasın,2007 rav 4 sahibiyim,lpg yi bende candan mühendislikte taktırdım kendileri bu konuda türkiye de tektir, benim depo da 30 lt 23-24 lt alıyor max. sadece bazı benzinliklerde 27lt falan alabilir, o da benzinliğin basınç ayarı ile alakalı.
 uzun yolda 9 lt ye yakın bir lpg değeri yakalamışsınız ki bu  mükemmele yakın bir değer, muhtemelen yol düzlüktü daha yokuşlu yerlerde 10 lt/100 km yi bulusunuz ki bu da çok çok iyi bir değer. eniştemde aynı araçtan var dı o özel olarak simit tüp taktırmıştı,gayet memnundu, candan mühendislikte simit tüp takabilir görüşürseniz.
 para olunca bende 2011-2012 modeline yükseltmeyi düşünüyorum açıkçası başka araba hayal edemiyorum, şanzıman yağına mutlaka baktırın zira ben 150bin km de ilk defa değiştirdim dün,5000 km sonra tekrar değiştiricem temizlensin diye, motor yağı da önemli tabi, @Ufuk Sönmez (16363) bey bu konuda yardımcı olacaktır,zaten zamanla anlayacaksınız bir çok konu ufuk beye çıkıyor kendisi hakkı ile bu işi yapanlardan. benim farlar beyaz 5000kelvin sanırım, rakama emin değilim ama sitede konusu vardı diye hatırlıyorum, ben sarıya göre daha çok memnunum, bütçe uygunsa değiştirin ufuk abiyle konuşup, diğerleri yedek olarak beklesin. aracınız keyifli bir araba hele bir de beyaz ise rengi:), lastikler, frenler ve yağ durumları iyiyse kolay kolay başka da bir sorun çıkarmaz, tabii biraz da şans işi bu. yakıt tasarrufu için uzun yolda cruise controlü kullanırsanız, yokuşlara yaklaşırken cruisedan çıkıp kendiniz gazı ayarlarsanız daha tasarruflu kullanırsınız,şehir içi çok fazla hareketli kullanmıyorsanız sakin kullanımda yine tasarruflu olur, bujileri mümkünse değiştirin, akşam eve yaklaşırken arabayı benzine almayı alışkanlık haline getirin, bir de klima su tahliye borusunu kontrol ettirin, benim arabanın içine su sızmıştı tozdan dolayı zamanla oluşabiliyormuş:)  şu anda aklıma gelenler bunlar tekrardan hayırlı olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Haziran 22, 2020, 11:12:27 »

burak bey hayırlı olsun Allah kazadan beladan saklasın,2007 rav 4 sahibiyim,lpg yi bende candan mühendislikte taktırdım kendileri bu konuda türkiye de tektir, benim depo da 30 lt 23-24 lt alıyor max. sadece bazı benzinliklerde 27lt falan alabilir, o da benzinliğin basınç ayarı ile alakalı.
 uzun yolda 9 lt ye yakın bir lpg değeri yakalamışsınız ki bu  mükemmele yakın bir değer, muhtemelen yol düzlüktü daha yokuşlu yerlerde 10 lt/100 km yi bulusunuz ki bu da çok çok iyi bir değer. eniştemde aynı araçtan var dı o özel olarak simit tüp taktırmıştı,gayet memnundu, candan mühendislikte simit tüp takabilir görüşürseniz.
 para olunca bende 2011-2012 modeline yükseltmeyi düşünüyorum açıkçası başka araba hayal edemiyorum, şanzıman yağına mutlaka baktırın zira ben 150bin km de ilk defa değiştirdim dün,5000 km sonra tekrar değiştiricem temizlensin diye, motor yağı da önemli tabi, @Ufuk Sönmez (16363) bey bu konuda yardımcı olacaktır,zaten zamanla anlayacaksınız bir çok konu ufuk beye çıkıyor kendisi hakkı ile bu işi yapanlardan. benim farlar beyaz 5000kelvin sanırım, rakama emin değilim ama sitede konusu vardı diye hatırlıyorum, ben sarıya göre daha çok memnunum, bütçe uygunsa değiştirin ufuk abiyle konuşup, diğerleri yedek olarak beklesin. aracınız keyifli bir araba hele bir de beyaz ise rengi:), lastikler, frenler ve yağ durumları iyiyse kolay kolay başka da bir sorun çıkarmaz, tabii biraz da şans işi bu. yakıt tasarrufu için uzun yolda cruise controlü kullanırsanız, yokuşlara yaklaşırken cruisedan çıkıp kendiniz gazı ayarlarsanız daha tasarruflu kullanırsınız,şehir içi çok fazla hareketli kullanmıyorsanız sakin kullanımda yine tasarruflu olur, bujileri mümkünse değiştirin, akşam eve yaklaşırken arabayı benzine almayı alışkanlık haline getirin, bir de klima su tahliye borusunu kontrol ettirin, benim arabanın içine su sızmıştı tozdan dolayı zamanla oluşabiliyormuş:)  şu anda aklıma gelenler bunlar tekrardan hayırlı olsun

Murat Bey ilginiz için teşekkür ediyorum. Lpg kiti evet dediğiniz gibi çok büyük değil ancak siz de çok iyi biliyorsunuzdur bu araçlarda lpg kitinin takıldığı yer bagaj örtüsünün altı. Oraya nasıl simit takıyorlar anlayamadım. Ama başka bir metodu varsa bilemeyeceğim. İstanbul'a tekrar gittiğimde candan müh'e uğrayacağım. Zaten lpg bakımı yaptırmak istiyordum. Onu da sordururum.

@Ufuk Sönmez (16363) hocam size aracımla ilgili sormak istediğim bir kaç husus var. Yardımcı olabilirseniz çok memnun olacağım:

1- Önceki postlarda da belirttiğim üzere aracımın ön far ampüllerini sizde değiştirmiştik. Dün akşam karanlık yolda sürerken fark ettim ki ışık bana yetersiz geliyor, bir de sol farın odak noktası çok sola bakıyor. Sağ farın odak noktası dikey olarak ileriye bakıyor sorun yok ama sanki sol farda açı farkı var. Biraz dikkat dağıtıcı bu durum. Normal mi bilemedim? Serkan usta sol far yuvasında bir problem olduğunu söylemişti. Önceki sahibinde xenon takarken takamamış yapıştırmıştı hatta japonla :) Acaba ondan mı kaynaklı. Bir de önceki aracım olan fb7 civic farları sanırım beyaz xenon du. Bu bana çok yetersiz geliyor. Ne önerirsiniz? Meliyetleri nedir?

2- Aracımın park sensörlerinde sorun var. Sol arka çalışmıyor, ortadakinde ise sanırım bir sorun var hassasiyeti olmadan sürekli ötüyor. Burada yaptırmak istedim, tamam park sensörü değişsin ancak sadece işçiliğine 200-250 gibi sayılar istediler. Sizde yaptırabilir miyim? Tavsiye ettiğiniz park sensörü var mı gerekirse alıp geleyim.

3- Aracımın balataları seyir halinde ya da yarım frenle ses vs çıkarmıyor ancak tam bastığımda yani kitlediğinde ve tam basıp ayağımı kaldırdığımda hart hurt gibi gıcırtılar çıkarıyor. Bu beni konfor açısından biraz rahatsız ediyor. Buradaki bosch servisine sordum ön balata değişcek ama bu ses normal yine yapar vs dedi. Bu konu hakkında bir yorumunuz var mı? Sizde yaptırabilir miyiz?

4- Aracımın kapılarının gergileri ölü durumda. Bu durumu nasıl düzeltebiliriz. 4 gergi değiştirsem çok masraflı oluyor. Tamir aparatları falan varmış gergi içine söküp takılıyormuş. Tavsiye eder misiniz? Bunu nasıl giderebiliriz?

5- Aracımın otomatik şanzıman yağını kontrol ettrmek istiyorum. Gerekirse değiştirmek. Maliyeti nedir?

Son olarak ben şehir dışından geleceğim için iki gün kalma şansım olmuyor. 1 güne bu işler sığar mı :) Tahmini maliyetleri bana dm olarak paylaşabilirseniz sevinirim.