Gönderen Konu: E120 Corolla Sürekli bobin sıkıntısı  (Okunma sayısı 1973 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
E120 Corolla Sürekli bobin sıkıntısı
« : Haziran 10, 2020, 21:31:33 »
Merhaba. Aralık 2019 yakınlarında E120 kasa Toyota Corolla aldık. Arabadan memnunuz fakat arada sırada düz yolda teklemeye başlıyor, rölantide stop etmekle etmemek arasında gidip geliyor. Biz ne zaman sanayiye götürsek bobin değişiyor, yaklaşık 2 ay kadar sıkıntısı çıkmıyor. Ancak bu hafta yine aynı sıkıntı çıkınca sürekli bobin yanmasına neden olan bir etken olduğunu düşünmeye başladım, sorunu foruma iletmek istedim. Aynı sıkıntıyı yaşayıp çözen/ bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. (Araç 220.000 km'de %90 motor performansı var.)

Toyota Club Türkiye

E120 Corolla Sürekli bobin sıkıntısı
« : Haziran 10, 2020, 21:31:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: E120 Corolla Sürekli bobin sıkıntısı
« Yanıtla #1 : Haziran 11, 2020, 02:04:40 »
Taktığınız bobin ne marka ve sadece bozulanımı değiştiriyorsunuz ?
Araçta LPG varmı ?
Varsa elektrik bağlantıları kontrol edildimi,buji kovanlarının içi temizmi orjinal ekipman kullanıldımı bunların hepsi çok önemli.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Haziran 11, 2020, 13:47:34 »
Taktığınız bobin ne marka ve sadece bozulanımı değiştiriyorsunuz ?
Araçta LPG varmı ?
Varsa elektrik bağlantıları kontrol edildimi,buji kovanlarının içi temizmi orjinal ekipman kullanıldımı bunların hepsi çok önemli.

Merhaba.
1-Bobin yan sanayi ve aynı marka
2-LPG var.
3-Sadece bozulan değiştirildi
4-Elektrik bağlantıları kontrol edilmedi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 11, 2020, 15:49:00 »
Bir yerde okumuştum  . Yan sanayi veya kalitesiz  veya araca uygun olmayan bujiler  bobinin  yanmasına neden oluyormuş  . Aracınızın bujilerinin orjinal ve dogru kodlu olduğunu kontrol ettirin veya orjinali değiştirin  ihtimal vermeyin . Haricinde tesisat ta kısa devre veya farklı bir sorun olup olmadığına dikkat edin 
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Haziran 12, 2020, 22:23:31 »
Yanıtlayan forumdaşlara teşekkür ederim fakat aldığım cevapları yeterli bulmadım. Bilgisi olan arkadaşlar konuya bir bakabilir mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 12, 2020, 23:08:39 »
Profil bilgilerinizi tamamlarsanız yaşadığınız şehire göre usta tavsiyesinde bulunabiliriz. Örneğin İstanbul'da yaşıyorsanız Ufuk abi (Tem Toyota) @Ufuk Sönmez (16363) Sorununuzu mutlaka çözer.
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Haziran 13, 2020, 00:18:24 »
Öneriniz için teşekkür ederim. Sivas'ta yaşıyorum. Bahsettiğiniz kişiye özelden ileti de attım. Görürse artık o da :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '09
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Haziran 13, 2020, 01:40:53 »
Merhaba. Aralık 2019 yakınlarında E120 kasa Toyota Corolla aldık. Arabadan memnunuz fakat arada sırada düz yolda teklemeye başlıyor, rölantide stop etmekle etmemek arasında gidip geliyor. Biz ne zaman sanayiye götürsek bobin değişiyor, yaklaşık 2 ay kadar sıkıntısı çıkmıyor. Ancak bu hafta yine aynı sıkıntı çıkınca sürekli bobin yanmasına neden olan bir etken olduğunu düşünmeye başladım, sorunu foruma iletmek istedim. Aynı sıkıntıyı yaşayıp çözen/ bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. (Araç 220.000 km'de %90 motor performansı var.)

Auris 2009 aracımda aynı problem vardı. Ilk lpg yapar dediler sildiler tekrar yaptı bobin değişecek dediler yan sanayi takıldı araç iyice yığılmaya teklemeye başladı. Sonrasında başka bobin ışık yaktı. En son Ankaraya yolum düştü iyi bir özel servis e gittim. Meğerse bujiler ölü durumdaymış denso buji takıldı yan sanayi bobini de söküp eski orjinalini geri taktılar 600 km kullandım şükürler olsun saat gibi.
Sizinde kesinlikle bujilere baktirmanızı tavsiye ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 13, 2020, 09:04:25 »
Arkadaşlar tüm açıklamaları yazmış bobinler bana göre çift değişir bir elinize 20 kilo su alın diğer elinize 5 lt su alın 500 metre taşıyın nasıl oluyor birde bujilerin porselininde kılcal çatlak varsa o da bozar bobini. yani siz 4 buji orjinal 4 bobin alın bujileri sökmüşken kompresyon testi yaptırın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Haziran 13, 2020, 17:08:23 »
Yanıtlayan tüm arkadaşlara teşekkürler. Önerilerinizi deneyeceğim. Deneyip uzun kullanımdan sonra sıkıntı çıkarırsa tekrar buralardayım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 208000
  • Model Yılı: '06
« Yanıtla #10 : Haziran 24, 2020, 16:35:12 »
merhabalar, aynı sorunu bende yaşamıştım araçta lpg var aynı zamanda .3. bobin yanmıştı yan sanayi bobin takmıştım . internettede çeşitli yerlerde lpg tesisatının beslemesinin bobin hattından alındıgı bu durumun bobinin yanmasına sebep olabileceginden bahsedilmişti ki benim aracımdada 3. bobin 1-2 ay geçtikten sonra tekrardan yandı . bu sefer orjinal bobin koydum o zamandan beri yaklaşık 2 sene geçti şuanlık sıkıntı yok . aldıktan sonra aklıma geldi fakat eger lpg tesisatından kaynaklanıyorsa ve orjinal alacak durum yoksa 1 . 2. yada 4. yani araç üstündeki orjinal herhangi bir bobinle yer değiştirip denemek mantıklı olabilir. tecrübelerim bu şekildeydi umarım işinize yarar.