0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aloparça diye bir siteden alışveriş yapıyorum. Önceki bakım malzemelerini de buradan aldım. Çakma ürün göndereceklerini sanmıyorum.
O siteyi ben de çok kullanıyorıum, ama Denso buji'ler için özel bir durum; piyasadakilerin %90'ı sahte. Sadece yetkili servis veya forum sponsorumuzdan temin etmenizi öneririm.
Herkese merhaba,2001 1.4 vvt-i benzinli aracımın bujilerini değiştireceğim. Orijinal kitapçıkta önerilen Denso K16RU11 kodlu buji kullanmayı düşünüyorum. Ancak üzerinden yıllar geçtiği için daha güncel bir buji mi almalıyım? Yoksa bu bujiler yeterli olacak mıdır? Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Merhaba,Aracınıza mutlaka orijinal buji kullanın. Toyota aracımı ilk aldığım zaman üzerinde çakma buji varmış bilemdeim tabiiki. Kimse araç alırken bujisinin orijinalliğine bakmaz. Ancak değişim zamanı geldiğinde anladım. Orijinalinden kısa boylu takmışlar. Neyse orijinal takıldıktan sonra araçtaki rahatlama ve çekiş inanılmazdı. Biraz fiyatlıdır Toyota bujileri ama kalitelidir. Kazasız günler dilerim.
Bahsettiğiniz site dahil birçok platformda paylaşılan ürünler ve parça numaraları gerçeği yansıtmıyor geneline yakını orjinal OEM numaralarını kopyalayıp yapıştırıyor,fiyat olarak orjinal ürünü kimse servis fiyatı altına satamaz zaten arada fiyat farkı çok yüksek oluyor çakma olduğunu oradan anlayabilirsiniz.