Gönderen Konu: Buji Önerisi  (Okunma sayısı 1574 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 154000
  • Model Yılı: '01
  • 20 kere teşekkür etti
Buji Önerisi
« : Haziran 10, 2020, 21:23:24 »
Herkese merhaba,
2001 1.4 vvt-i benzinli aracımın bujilerini değiştireceğim. Orijinal kitapçıkta önerilen Denso K16RU11 kodlu buji kullanmayı düşünüyorum. Ancak üzerinden yıllar geçtiği için daha güncel bir buji mi almalıyım? Yoksa bu bujiler yeterli olacak mıdır? Tavsiyelerinizi bekliyorum.
2001 Toyota Corolla 1.4 VVT-i Terra Special A/C

Toyota Club Türkiye

Buji Önerisi
« : Haziran 10, 2020, 21:23:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Buji Önerisi
« Yanıtla #1 : Haziran 11, 2020, 02:08:56 »
Aracınızına orjinal ekipman kullanın netteki bilgi kirliliği ne pek kulak asmayın onların hepsi aldatmaca,aracınıza uygun parçaları form üyemiz tem oto ufuk sönmez beyden alabilirsiniz.
Tem oto iletişim.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 218 kere teşekkür etti
  • 1364 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 11, 2020, 11:14:11 »
Piyasada orijinal denso diye satılan çakma ürünler var,gerekli randımanı vermiyor.Gereken belirtilmiş zaten.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 154000
  • Model Yılı: '01
  • 20 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Haziran 11, 2020, 13:46:28 »
Aloparça diye bir siteden alışveriş yapıyorum. Önceki bakım malzemelerini de buradan aldım. Çakma ürün göndereceklerini sanmıyorum.
2001 Toyota Corolla 1.4 VVT-i Terra Special A/C

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 22, 2020, 19:42:31 »
Aloparça diye bir siteden alışveriş yapıyorum. Önceki bakım malzemelerini de buradan aldım. Çakma ürün göndereceklerini sanmıyorum.
Bahsettiğiniz site dahil birçok platformda paylaşılan ürünler ve parça numaraları gerçeği yansıtmıyor geneline yakını  orjinal OEM numaralarını kopyalayıp yapıştırıyor,fiyat olarak orjinal ürünü kimse servis fiyatı altına satamaz zaten arada fiyat farkı çok yüksek oluyor çakma olduğunu oradan anlayabilirsiniz.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 22, 2020, 19:49:39 »
O siteyi ben de çok kullanıyorıum, ama Denso buji'ler için özel bir durum; piyasadakilerin %90'ı sahte. Sadece yetkili servis veya forum sponsorumuzdan temin etmenizi öneririm.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 22, 2020, 22:53:18 »
O siteyi ben de çok kullanıyorıum, ama Denso buji'ler için özel bir durum; piyasadakilerin %90'ı sahte. Sadece yetkili servis veya forum sponsorumuzdan temin etmenizi öneririm.

Geçtiğimiz günlerde operasyon ile bilindik markaların binlerce sahte filtreleri ele geçirildi, bu filtrelerin yüksek oranda internet alış veriş siteleri üzerinden satıldığı belirtildi, sadece benim bildiğim kadarı bile yakalanan miktar kumsalda kum tanesi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 23, 2020, 10:55:49 »
Herkese merhaba,
2001 1.4 vvt-i benzinli aracımın bujilerini değiştireceğim. Orijinal kitapçıkta önerilen Denso K16RU11 kodlu buji kullanmayı düşünüyorum. Ancak üzerinden yıllar geçtiği için daha güncel bir buji mi almalıyım? Yoksa bu bujiler yeterli olacak mıdır? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Merhaba,
Aracınıza mutlaka orijinal buji kullanın. Toyota aracımı ilk aldığım zaman üzerinde çakma buji varmış bilemdeim tabiiki. Kimse araç alırken bujisinin orijinalliğine bakmaz. Ancak değişim zamanı geldiğinde anladım. Orijinalinden kısa boylu takmışlar. Neyse orijinal takıldıktan sonra araçtaki rahatlama ve çekiş inanılmazdı. Biraz fiyatlıdır Toyota bujileri ama kalitelidir.
Kazasız günler dilerim.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • Japanese Man-Youtube Channel
  • Kilometre: 5000
  • Model Yılı: '19
  • 224 kere teşekkür etti
  • 128 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 23, 2020, 10:58:32 »
Merhaba,
Aracınıza mutlaka orijinal buji kullanın. Toyota aracımı ilk aldığım zaman üzerinde çakma buji varmış bilemdeim tabiiki. Kimse araç alırken bujisinin orijinalliğine bakmaz. Ancak değişim zamanı geldiğinde anladım. Orijinalinden kısa boylu takmışlar. Neyse orijinal takıldıktan sonra araçtaki rahatlama ve çekiş inanılmazdı. Biraz fiyatlıdır Toyota bujileri ama kalitelidir.
Kazasız günler dilerim.
Kitapçıkta ne yazıyorsa onu al derim. :)

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 23, 2020, 10:59:39
Bahsettiğiniz site dahil birçok platformda paylaşılan ürünler ve parça numaraları gerçeği yansıtmıyor geneline yakını  orjinal OEM numaralarını kopyalayıp yapıştırıyor,fiyat olarak orjinal ürünü kimse servis fiyatı altına satamaz zaten arada fiyat farkı çok yüksek oluyor çakma olduğunu oradan anlayabilirsiniz.
Aynen abi fiyat farkı çok yüksek ise anla ki çakma, ben de bu tekniği kullanıyorum :D
Corolla 2019 ve üstü modeller icin her sey-> Facebook Corolla2019+ Grubunda!
2019 Corolla Vision 1.6 Valvematic
2014 Corolla Advance 1.4 D4D
2011 Auris 1.33 Dual VVT-I