Gönderen Konu: kaç hoparlör var.  (Okunma sayısı 1294 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
kaç hoparlör var.
« : Nisan 10, 2009, 11:28:44 »
arkadaşlar 2003 sol hb de kaç hoparlör vardır fabrika çıkışı? merak ettim de
şuanki aracım "tabanvay"

Toyota Club Türkiye

kaç hoparlör var.
« : Nisan 10, 2009, 11:28:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: kaç hoparlör var.
« Yanıtla #1 : Nisan 10, 2009, 11:57:50 »
4 mid 2 tweeter
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #2 : Nisan 10, 2009, 12:03:14 »
bu tweeter ler, sağ sol, dikiz aynalarına yakın direklerde değil mi?    aslında ben kapı yüzlerinde olan hoperlörleri pek sevmiyorum... arkada , koltukların arkasında cama yakın olacak, böylece, ses cama ve tavana çarparak, çok güzel dağılıyor, ve gereksi yere sesi yükseltmek orunda kalmıyorsun... brodwayde sadece iki hoperlör var, ikisi de arkada... ve toyotanın ses sisteminden daha çok tiz ve bas alıyorum, o iki gariban hoperlörden, daha zevkli oluyor onda müzik dinlemek... sanırım bulunduğu yerin avantajı...
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 10, 2009, 15:11:34 »
  Mustafa bey aslın da cam önleri avantaj değil dezavantajdır.Nİye..Cam sert oldugu için aldığı sesi emmeden direkt olarak yansıtır.Bu da sesin tok ve dolgun çıkmasını engeller..Kapı içlerinde olması daha iyidir.Müzik dinlerken hem kulağı yormaz hemde bir sohbet anında insanların sohbetini bölmez ve kuru gürültü yapmaz..Bunu bir müzisyen ve ses tesisatları kurmuş biri olarak belirtmek isterim.Tabii ki de sonuçta zevkler ve renkler tartışılmaz.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 10, 2009, 15:33:44 »
  Birde ''bass reflex'' camlar vardı. Bass sesin şiddetine göre hafif bir esneme yapıyordu kırılmasın diye. Ama açıkçası hiç görmedim. :) Hoparlörlerde bass reflex aynı zamanda port oalrakda biliniyor sanırım.
 Bu da JVC marka bir hoparlör. Bass Reflex özellikli. Bakalım beğenecekmisiniz? :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #5 : Nisan 10, 2009, 16:52:18 »
hmmm, yazdıklarınız çok doğru, brodway de , genelde tek başıma iken müzik dinliyorum, o yüzden zevkli oluyor... ama ailecek bindiğimiz toyotada , dediğiniz gibi rahatça hem müzik dinleyip hem konuşabiliyoruz, benim de dikkatimi çekmişti bu... hatta konuşma sesini bastırmak için müziğin sesini açıyordum :)

neyse, en iyisini mühendisler bilir, yoksa, cam önüne koyarlardı hoperlöyü...

ayrıca, cd çaların tekli oluşu sorun değil de, mp3 özelliğinin olmaması beni üzdü, gerçi japonlar, avrupalılar mp3 kullanma ihtiyacı duymaz ki, orjinal cd sini takar, dinler :) evde pc de, kendim cd doldurup taktım cd çalara, orjinal ses cd i kadar kaliteli olmadı, acaba sizler ne yapıyorsunuz, cd çekerken pc nizde kalitesi ile oynayabiliyor musunuz? yoksa,  paraya kıyıp orjinal albüm alıp mı takıyorsunuz ?
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 10, 2009, 17:21:36 »
  Mustafa, müzik parçaların Mp3 özellikli ise ve bir program yardımı ile Audio formatına dönüştürüp ondan sonra cd çalarda dinleyeceksen bence seçtiğin Mp3 lerin ''Bitrate'' oranının yüksek olmasına özen göster.
 Audio formatındaki bir müzik Mp3'e çevrilirse boyutu küçülür ve doğal olarak veri ve kalite kaybına uğrar. Onu tamamen geri kazandıramazsın. Ama bitrate oranı büyük olursa (bu durumda mp3 ün boyutuda büyük olur)kaliteyi daha rahat yakalarsın ama asla orjinal cd deki kalite olmaz.
 Yinede bu konuda belki başka gelişmeler ya da bilgiler mevcuttur ve daha iyi bilen arkadaşlarda vardır.