Gönderen Konu: 1.6(132hp Auris 2012) 6 ileri manuel şanzıman yağı değişimi.  (Okunma sayısı 1607 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 116000
  • Model Yılı: '12
  • 18 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
Forumun en önemli özelliği olan bilgi paylaşımı için bu konuyu açtım ve manuel şanzıman yağı ile ilgili bilgi arayan kişilerin benim yaptığım yanlışları yapmasını engelleme niyetindeyim. Çünkü boşuna stres ve benim gibi en az 300₺ zarara girebilirsiniz. Şöyle ki; burada yazan farklı cevaplarla ve iki farklı ustanın da dedikleri ile mobil shc 75w90 manuel şanzıman yağı alarak aracımın şanzıman yağını değiştirdim. Değişim sonrası 1. ve 2. viteste sertleşme oldu bariz bir şekilde. Tabi forumda paylaşım yapmadan önce değişim yapan ustaya hatta başka ustaya da durumu anlattım ve bu yağın uygun olduğunu söylediler. Taki forumda durumu, otomatik şanzıman yağ değişimi başlığında paylaşanadek. Sonrasında sağolsun Ufuk Sönmez bey sıkıntının sebebinin yanlış yağ kullanımı olduğunu yazdı. Lv75w yağ kullanılması gerektiğini belirtti ve servisten yağı temin ederek dışarıda yağ değişimini tekrar yaptım ve sorunum çözüldü. Şunu söylemeden edemeyeceğim yağ renkleri bariz farklı(Orjinal ile Mobil).  Bu süreçte belirtmek isterim ki orijinal yağ için Tem servis İstanbul ile watssup üzerinden yazıştık yağ fiyatını 125₺ olarak belirttiler ve iskonto yapmadılar hatta forum üyesi olduğumu belirttiğim halde😀. Ben de Alj Toyota yetkili servisinden 125₺ üzerinden %10 indirimle 3lt orijinal şanzıman yağı aldım. Sorunum çözüldü. Orijinalden şaşmamak gerekiyormuş. Üç kuruş kar edelim diye bir ton masrafa ve strese girmeye gerek yok. İyi forumlar.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 165000
  • Model Yılı: '04
  • 1 kere teşekkür etti
Ynt: 1.6(132hp Auris 2012) 6 ileri manuel şanzıman yağı değişimi.
« Yanıtla #1 : Haziran 07, 2020, 11:46:44 »
teşekkürler bilgi için, pazartesi bende değiştircem yada eksikse  ilave ettiririm, bakalım mobil shc 75w 90 düşünüyorum yanlız benim araba eski 2000 model yaris, ilk defa 1 vitese geçerken çok zorlandı gün içinde de çok yaptı,oyüzden şanzıman yağı diye düşünüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 116000
  • Model Yılı: '12
  • 18 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
Ynt: 1.6(132hp Auris 2012) 6 ileri manuel şanzıman yağı değişimi.
« Yanıtla #2 : Haziran 07, 2020, 12:32:14 »
teşekkürler bilgi için, pazartesi bende değiştircem yada eksikse  ilave ettiririm, bakalım mobil shc 75w 90 düşünüyorum yanlız benim araba eski 2000 model yaris, ilk defa 1 vitese geçerken çok zorlandı gün içinde de çok yaptı,oyüzden şanzıman yağı diye düşünüyorum
Ben teşekkür ederim. Mutlaka kullanım kitapçığına bakın yağ uygun mu diye? Bir de alacağınız yağın litresi Ankara da 75₺ bence orjinal yağını servisten sorup aradaki farka bakın 40-50₺ için orijinalden vazgeçmeyin benim deneyimim ortada🤣 iyi forumlar.