Gönderen Konu: 2019 Yeni Corolla Passion X-Pack Hakkında Sorularım  (Okunma sayısı 5452 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '19
  • 1 kere teşekkür edildi
2019 Yeni Corolla Passion X-Pack Hakkında Sorularım
« : Haziran 05, 2020, 17:55:28 »
Merhaba öncelikle forumda yeniyim, umarım sorduğum soruların cevabı gözümden kaçmamıştır. Üç gün önce 2019 Corolla Passion x-pack sahibi oldum ondan önce de Auris'im vardı. Bu forumda bir çok kişi gibi ben de Toyota'cıyım. Malum araba ve gerçekten farklı bir kaç sorun olacaktı;

1. Bu pakette "Kör Nokta Uyarı Sistemi" var mıdır? Ben İstanbul-Edirne arası yarı otonom sürüşte geldim ancak anlayamadım.
2.Ambiyans aydınlatma var diyorlar ancak gece anlayamadım. Sadece bardaklıklarda ışık dikkatimi çekti.
3. 2019 Corolla'yı tüp ile kullanan arkadaşların önerileri var mıdır?
4. Cihazda navigasyon tuşu var ancak bu araçta kullanılamıyor diyor. Bu araçta navigasyon yok demek sanırım. Daha üst bir paketi daha mı vardı diye düşündüm.
5.Kaput koruma filmi için ne tavsiye edersiniz? Şehir Edirne.

Teşekkürler...

Toyota Club Türkiye

2019 Yeni Corolla Passion X-Pack Hakkında Sorularım
« : Haziran 05, 2020, 17:55:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
Ynt: 2019 Yeni Corolla Passion X-Pack Hakkında Sorularım
« Yanıtla #1 : Haziran 05, 2020, 23:22:07 »
İmternetten özelliklerine baktımda

1. Eğer aracınız gerçekten xpack ise kör nokta uyarı sistemi var. Sağ sol dikiz aynalarında üçgen uyarı işareti olması lazım. Aşağıda ki linkten araç özelliklerine bakabilirsiniz. 2020'de bildiğim kadarıyla değişiklik olmadı.
https://www.toyota.com.tr/new-cars/corolla-sedan/build?path=customize/65bfd91d-f2a8-4cbb-bdbc-3834b400492a/a5b1747c-51b7-4b12-ba8e-40b5b7400dbe&financeOption=cash

2. Ambians dediği vitesin orada ve kapı içlerimde yanan mavi ışık olması lazım.

3. Tüple kullanan arkadaşlar var hatta forumda konusu da var sanırım.

4. Tuşu vat ancak kendisi yok. Navigasyon için gps cihazı takılması gerekiyor. Yeni kasalara henüz gelmedi sanırım. Eski kasaların navigasyon cihazı 3000TL civarıydı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '18
  • 12 kere teşekkür etti
  • 37 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 06, 2020, 09:33:08 »
Merhaba öncelikle forumda yeniyim, umarım sorduğum soruların cevabı gözümden kaçmamıştır. Üç gün önce 2019 Corolla Passion x-pack sahibi oldum ondan önce de Auris'im vardı. Bu forumda bir çok kişi gibi ben de Toyota'cıyım. Malum araba ve gerçekten farklı bir kaç sorun olacaktı;

1. Bu pakette "Kör Nokta Uyarı Sistemi" var mıdır? Ben İstanbul-Edirne arası yarı otonom sürüşte geldim ancak anlayamadım.
2.Ambiyans aydınlatma var diyorlar ancak gece anlayamadım. Sadece bardaklıklarda ışık dikkatimi çekti.

Bu konuda milyon tane başlık vardır ama özet olarak hangi markadan çok kime yaptırdığınız konusu, forumdan ya da çevrenizden bu işi iyi bilen ve yol ayarı yapan bir yer bulabilirsiniz

4. Cihazda navigasyon tuşu var ancak bu araçta kullanılamıyor diyor. Bu araçta navigasyon yok demek sanırım. Daha üst bir paketi daha mı vardı diye düşündüm.

bildiğim kadarıyla aracınızda apple car play ve android auto desteği var , dolayısıyla o multimedya nın vereceği navigasyondan çok daha iyidir.

Edirne özelinde bilmiyorum ama koruma filmini pvc yaptırmayın kesinlikle , bir iki sene sonra sapsarı oluyor ,bunun yerine poliüretan film yaptırmanızı tavsiye ederim , eğer bütçeniz yeterse ön üç parçaya yaptırmanız iyi olacaktır.

Teşekkürler...
2018 mazda 3 1.5 skyactive g powersense (2019 - .....)
2013 auris 1.6 advence mds (2017-2019)
1998 corolla 1.3 xe  (2015-2017)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 06, 2020, 14:45:17 »

Ne yazık ki araçta car play bulunmuyor.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 06, 2020, 14:46:02
Kör nokta uyarı sistemi ile ilgili bir görsel ya da video bulamadım. Gönderen olursa çok sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 06, 2020, 15:32:34 »
Ne yazık ki araçta car play bulunmuyor.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 06, 2020, 14:46:02
Kör nokta uyarı sistemi ile ilgili bir görsel ya da video bulamadım. Gönderen olursa çok sevinirim.

Kullanıcı kitapçığında daha detaylı açıklama vardır.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 06, 2020, 17:33:41 »
inglizce aramak aklıma gelseydi iyiydi. Teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 07, 2020, 23:34:36 »
Daha sonrada foruma bu konularla ilgili gelecek üye arkadaşlar için;

Passion X-Pack'te kör nokta uyarı sistemi opsiyonel olarak sunuluyormuş. Benim aracımda malasef yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 08, 2020, 13:05:27 »
Toyota sitesinde ben mi yanlış anlıyorum acaba.

1. X-Pack donanımı Flame ve Passion modellerinde opsiyonel olarak sunuluyor.

2. Bu iki modelde de X-pack donanımı araca farklı özellikler ekliyor. Aşağıya Flame ve Passion modellerinin donanımlarını gösterir fotoları koydum.
  - Passion modelinde eğer ki X-pack paketi opsiyonel olarak alınırsa araca kör nokta uyarı sistemi ve Geri Manevra Trafik Uyarı sistemi ekleniyor.

- Ancak Flame X-pack'ta bu donanımlar yok. Passion'da olup flame'de olmayan başka özellikleri ekliyor.

3. Şuan sitede Flame modelinde X-pack özelliği seçilebilirken, Passion modelinde opsiyon gösterilse bile seçime izin vermiyor.

Yani araç Passion veya Flame X-pack ise Kör Nokta Uyarı sistemi yok. Ancak Passion X-Pack ise o zaman Kör nokta olmak zorunda diye düşünüyorum. Yoksa yanlış mı düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kilometre: 5000
  • Model Yılı: '20
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 12, 2020, 10:26:19 »

Teşekkürler...

Selamlar.

4 nolu soruna cevap vereyim. Diğer soruları arkadaşlar cevaplamış zaten.
Bende 2020 Flame x-pack var.
1.000 bakımına gidene kadar navigasyon tuşu ne işe yarar bilemiyordum  :blink:  Serviste ki bir elektrikçi, toyotanın her telefon modeli için lisans satın almasından kaçtığı için yurt dışı sitelerinden indirdiği uygulamayı android telefonuma kurdu. USB bağlantısı ile program otomatik açılarak telefonunu tanıyor ve navigasyon tuşuna bastığında google harita uygulaması açılarak kullanabiliyorsun  :tamam:
Ayrıca bluetooth ile bağlandığında, gelen aramalarda sadece numara gözüküyor, isimler gözükmüyordu. Fakat bu uygulama ile o sorunda çözülmüş oluyor. Birde gelen mesajları sesli okutabiliyorsun.

Bu arada car play özelliği flame ve passionda var (Diğer modelleri bilmiyorum). Şayet telefonunda car play özelliği var ise (mesela iphone X 'te var) bu tür program kurmadan USB bağlantısı ile direk tanıyor ve kullanıma başlıyorsun  :tamam: 
Car play özelliği olan telefonlarda artı olarak whatsapp ta kullanabiliyorsun.

Android tabanlı telefonlar için Program görselleri aşağıdaki gibidir;
Simgesi bu şekilde,

Program görselleri,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 13000
  • 11 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 12, 2020, 10:43:09 »
2019 Aralık öncesi Corolla dreamlarda Android Auto çalışmıyor, güncelleme bekleniyor deniyor, flame x-packlarda Android Auto çalışıyor mu?
Müslüm YALÇIN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 12, 2020, 13:15:25 »
2019 Aralık öncesi Corolla dreamlarda Android Auto çalışmıyor, güncelleme bekleniyor deniyor, flame x-packlarda Android Auto çalışıyor mu?

Mart sonu fabrikadan gelen aracımı (2020 Flame X-Pack Multidrive-S) Mayıs ortası bakım için götürdüm. O zamana kadar bende bu işin ne olduğunu bilmiyordum. Şimdi sorunsuz bir şekilde kullanıyorum. Yalnız USB kablo ile bağlanma şartı var. Bu şekilde de şarj bitim sorunu ortadan kalkıyor.
Servisteki usta programı telefona kurduktan sonra araç ile eşleştirme (Araç paneli ve telefon ekranı sizi yönlendiriyor. 5 dakikada bitti) yaptı. Sonrasında hemen kullanmaya başlıyorsunuz.

Yalnız usta da demişti: "Toyota'nın bu sene geliştirdiği Car play özelliği ile program kullanılabiliyor. Önceki senelerde üretilen arabalar için Car Play özelliği olan telefon şart."

Diğer modelleri bilmiyorum. Kullandığım araçtan çok memnunum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 109 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 12, 2020, 13:21:45 »
güncelleme gelecek ama hala bekliyoruz

Mesaj Birleştirildi: Haziran 12, 2020, 13:23:57
Selamlar.

4 nolu soruna cevap vereyim. Diğer soruları arkadaşlar cevaplamış zaten.
Bende 2020 Flame x-pack var.
1.000 bakımına gidene kadar navigasyon tuşu ne işe yarar bilemiyordum  :blink:  Serviste ki bir elektrikçi, toyotanın her telefon modeli için lisans satın almasından kaçtığı için yurt dışı sitelerinden indirdiği uygulamayı android telefonuma kurdu. USB bağlantısı ile program otomatik açılarak telefonunu tanıyor ve navigasyon tuşuna bastığında google harita uygulaması açılarak kullanabiliyorsun  :tamam:
Ayrıca bluetooth ile bağlandığında, gelen aramalarda sadece numara gözüküyor, isimler gözükmüyordu. Fakat bu uygulama ile o sorunda çözülmüş oluyor. Birde gelen mesajları sesli okutabiliyorsun.

Bu arada car play özelliği flame ve passionda var (Diğer modelleri bilmiyorum). Şayet telefonunda car play özelliği var ise (mesela iphone X 'te var) bu tür program kurmadan USB bağlantısı ile direk tanıyor ve kullanıma başlıyorsun  :tamam: 
Car play özelliği olan telefonlarda artı olarak whatsapp ta kullanabiliyorsun.

Android tabanlı telefonlar için Program görselleri aşağıdaki gibidir;
Simgesi bu şekilde,

Program görselleri,

size bu işlemi hangi bayii yaptı ?
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Haziran 13, 2020, 12:51:23 »
Toyota sitesinde ben mi yanlış anlıyorum acaba.

1. X-Pack donanımı Flame ve Passion modellerinde opsiyonel olarak sunuluyor.

2. Bu iki modelde de X-pack donanımı araca farklı özellikler ekliyor. Aşağıya Flame ve Passion modellerinin donanımlarını gösterir fotoları koydum.
  - Passion modelinde eğer ki X-pack paketi opsiyonel olarak alınırsa araca kör nokta uyarı sistemi ve Geri Manevra Trafik Uyarı sistemi ekleniyor.

- Ancak Flame X-pack'ta bu donanımlar yok. Passion'da olup flame'de olmayan başka özellikleri ekliyor.

3. Şuan sitede Flame modelinde X-pack özelliği seçilebilirken, Passion modelinde opsiyon gösterilse bile seçime izin vermiyor.

Yani araç Passion veya Flame X-pack ise Kör Nokta Uyarı sistemi yok. Ancak Passion X-Pack ise o zaman Kör nokta olmak zorunda diye düşünüyorum. Yoksa yanlış mı düşünüyorum.

Tekrar merhaba,

Aracım kesinlikle passion x-pack ancak kör nokta uyarı sistemi bulunmuyor. Bu özellik passion x-pack'e opsiyonel olarak ekleniyormuş. 2020 olanlar için bir farklılık varsa bilemiyorum. 2019'da böyle.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 13, 2020, 13:30:56
2019 Corolla'da CarPlay'i de bir türlü yapamadım. iPhone 7 cihazım ne kabloyla ne de bluetooth'dan bağlanmıyor. Sanırım CarPlay'de yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Haziran 13, 2020, 16:19:10 »
Toyota Kar

Ama bayi demek yanlış olur. Usta harici olarak yaptı bu işi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 750
« Yanıtla #14 : Haziran 14, 2020, 00:37:36 »

Teşekkürler...
Hocam kaput filmi olarak stek marka dynolite yada dynoshield serilerini tercih edin derim. Stek markası iyidir ve sitesine girdiğinizde uygulama merkezlerini göreceksiniz. Bunu genelde Detailing yapan firmalara yaptırmakta fayda var çünkü film öncesi demir tozu temizliği polisaj vs filmin güzel bı zemin üzerine yapılmasıni sağlıyor. İstanbul'da bunu yaptıracağınız güzel merkezler var heroic detail , Tokyo garaj gibi yerlere gidebilirsiniz.
2020 corolla vision