Gönderen Konu: 2004 avensis 1.6 comfort  (Okunma sayısı 732 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 260000
  • Model Yılı: '04
  • 2 kere teşekkür etti
2004 avensis 1.6 comfort
« : Mayıs 30, 2020, 14:13:52 »
selamun aleyküm   arkadaşlar yine başınızı ağrıtacam kusura bakmayın bu avensis i alalı 1 ay oldu çok rahat çok güzel ama biraz beni yoracak sanırım.

Geçen memleketten dönerken sol köför kapısı kapalı olması ve hareket halinde olmama rağmen kapı açık sensör işareti yanmaya başladı  kapının alt kısmındaki tavan aydınlatmalrı  sürekli gelip gidiyo.Neyse ben göreve gelmem gerektiği için ustaya götüremedim. çektim kapıya arabayı 15 gün el değmedi bi geldim akü bitmiş.tık yok.takviye yaptık çalıştı araba ama arabanın bu motorun üzerinde  vvt-i yazan kısmın  arkasında ince bi duman çıkmaya başladı 15 20 saniye kadar  çıktı ve kayboldu.arkadaş anladığı kadarıyla üst kapak contası kaçırıyo dedi ama acelesi yok ilerleyen zamanda sibop eğer büker o zaman değiştirirsin dedi.  her yanımı korku saldı.arabadan soğudum resmen

Toyota Club Türkiye

2004 avensis 1.6 comfort
« : Mayıs 30, 2020, 14:13:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: 2004 avensis 1.6 comfort
« Yanıtla #1 : Mayıs 31, 2020, 11:33:04 »
Önemli olan çıkan duman elektrik aksamı kaynaklı mı yoksa söylenildiği gibi üst kapak contasından sızdıran yağın yanması mı? araba çalıştığında eğer yağ sızıntısı sürekli oluyorsa ısınan motora bağlı olarak sürekli duman çıkması lazım,ilk önce iyi bir elektrikçiye gösterin ,tam bir kontrol yapılsın,arabada lpg var mı?subaplar eğrilir denilince öyle anlaşılıyor.Akü takviyesi yaparken önce + kutuplar sonra şaseler bağlandı tersine olarak söküldü mü?
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 260000
  • Model Yılı: '04
  • 2 kere teşekkür etti
Ynt: 2004 avensis 1.6 comfort
« Yanıtla #2 : Haziran 01, 2020, 08:23:35 »
akü takviyesi dediğiniz şekilde yapıldı.... duman da o anlık oldu bi dahada görmedim 10 15 saniye ince bi dumandı...araçta lpg var ...şuanlık duman vs. bişey olmuyo.