Gönderen Konu: Marş almama ve direksiyon tıkırtı sesi  (Okunma sayısı 610 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür edildi
Marş almama ve direksiyon tıkırtı sesi
« : Mayıs 27, 2020, 20:46:29 »
Merhabalar. 2007 elegant model Lpg li auris aracım lpg ile yol yapıp stop ettikten sonra 3_5 marsta ancak çalışıyor.  Ama benzinle biraz yol yapıp stop ettiğimde herhangi sıkıntı yaşamıyorum tek marşta rahat çalışıyor. Akusune falan baktırdım herhangi bir sıkıntı yok. Acaba sebebi ne olabilir.  Ayrica ben bu araci uç yildir kullaniyorum aldigimdan bu yana direksiyon da  duşük hızda cevirirken tıkirti sesleri geliyor. Aydın da ve eskisehirde hangi ustaya gittimse kronik dediler. Korkma kullan dediler. Yetkili servis tamir yapmiyoruz komple değiştiriz dediler. Eskisehir icin tavsiye edilen bir usta varmi. Teşekkür ediyorum şimdiden

Toyota Club Türkiye

Marş almama ve direksiyon tıkırtı sesi
« : Mayıs 27, 2020, 20:46:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
Ynt: Marş almama ve direksiyon tıkırtı sesi
« Yanıtla #1 : Mayıs 28, 2020, 15:23:26 »
Merhabalar 2011 model corolla elegant aracımda da çok düşük hızda, sağa veya sola çevirirken direksiyondan tıkırtı geliyor, 2004 model corolla aracımda böyle bir sorun yoktu, sanıyorum kronik, marj sorunu ben de de var, sabahları marj geç alıyor ama kesin çalışıyor araç, sonrasında hiçbir sıkıntı olmuyor sadece araç uzun süre çalıştırmadığım zamanlarda oluyor, bununla ilgili çeşitli ustalara götürdüm, motorda (subaplar, bujiler, akü vs. herhangi bir sıkıntı olmadığını söylediler, Toyota servisi LPG de kaçak olduğunu, bu sebeple manifolda gaz dolduğunu söyledi, bu sebeple LPG yi tanktan dün itibari ile kapattırdım, bikaç gün bakıp sonrasında yakıt borularında kaçak var mı diye baktıracağım, sorunun sizinki ile benzer olduğunu düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: Marş almama ve direksiyon tıkırtı sesi
« Yanıtla #2 : Mayıs 28, 2020, 21:18:33 »
Tıkırtı burçlarını kontrol ettirin,gevşeme varsa sıkılsın,araçları haftada bir mutlaka çalıştırmalı,hareket ettirmeli,modern araçlarda akü her daim önemli,yeterli şarj seviyesinde olmalı.
Tokay Ceritoğlu