Gönderen Konu: 2015 Advance aracımın devir göstergesi birden çalışmaz oldu  (Okunma sayısı 1341 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
İyi Bayramlar dilerim. 2015 Model 1.6 Advance aracımın devir göstergesi birden çalışmaz oldu. Hiç bir arıza ışığı vs yanmıyor, bir anormallik de yok ancak devir saati çalışmıyor. Sebebi nedir sizce.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Bilgisayar ile baglanip ariza varmi bakmak lazim,
Sonrada, yine bilgisayar ile aktif testten devir gostergesini yukselt demek lazim.

Bunlar görüldükten sonra ancak bazı seylere karar verilebilir.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 5500
  • Model Yılı: '18
  • 38 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Eski araçlarda şarj dinamosu şarjı kesince devir saati çalışmıyordu yenilerde durum yine aynı mi bilmiyorum,bu durumu iyi bir elektrikçi çözer kablolardan veya sigortalardan yapabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Eski araçlarda şarj dinamosu şarjı kesince devir saati çalışmıyordu yenilerde durum yine aynı mi bilmiyorum,bu durumu iyi bir elektrikçi çözer kablolardan veya sigortalardan yapabilir.

Devir bilgisi göstergeye CANBUS ile geliyor, pek alakali olacagini zannetmem.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Şu sıralar yasaklardan dolayı servise götürme imkanım yok maalesef, basit bir durumdur diye araştırıyorum aslında bu durumu, sigortadan temssızlıktan v.s. dir diye. Çünkü aracım daha 40.000 de değil ellenmemiş bir araç sağlam bıraktım yaklaşık 1,5 ay hiç binmedim, arifeden bir gün önce bindim. hiç bir arıza ikazı yada görünür bir arıza yoktu, gideceğim yere varmaya yakın devir saatinin çalışmadığını gördüm, yüzeysel kontrollleri yaptım ama olmadı. Kutup başını söküp bıraktım. Sabah taktım çalıştırdım yine devir saati çalışmadı. Bu arada fark ettiğim kadarıyla yol bilgisayarında da anlık yakıt tüketimini göstermiyor sıfır olarak görünüyor.

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 27, 2020, 15:55:30
Servisi arayıp elektrik ustasına durumu anlattım kısıtlamalar kalkıncaya kadar aracı götüremeyeceğimden kullanmamda bir sıkıntı olur mu diye. Sağolsunlar çok ilgilendiler olmayacağını ama sadece şarjını ve aküyü ölçtürmek için yine de bir elektrik ustasına gösterebileceğimi söyledi. Araç 1,5 ay kadar yattığı için aküden de yapabilir belkide aracın şarj etmiyordur ve akün zayıflarsa da yapar dedi. Bakalım bir kaç güne aracın şarjını ve aküsünü ölçtüreceğim ama araç marj basarken de akü zayıf olsun ben bilemedim, mutlaka bir bildiği vardır ustanında.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Toyota lar marş anında bütün devreleri hatta ekrandaki Casio saati bile kapatır bütün gücü marş sistemine aktarır o yüzden çok az elektrikle bile araç marş basar sizin araç uzun süre yattığından aküde sülfatlaşma benziri bişeyker olabilir akü yeterli gelmediği zaman bazen hata verebiliyor benimde 5 yılınaşkın hız göstergesi çalışmadı taki geçen ay şarj dinamosu bakımı yapılınca kendiliğinden çalışmaya başladı ama 5 yıl içerisinde 3 defa gösterge söküldü orası burasına bakıldı hiç bir şey çıkmadı şimdi çalışıyor.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 218 kere teşekkür etti
  • 1365 kere teşekkür edildi
Arabalar ve elektronik cihazlar uzun süre çalışmayınca ve de rutubetli ortamlarda olunca böyle tepki verebilirler,biraz kullandıktan sonra akünün şarj edeceğini ve diğer göstergelerinde kendiliğinden çalışacağını düşünüyorum,çok iyi elektrikçi olmadıkça arabayı panikle kurcalatmayın,her şey yoluna girer.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Devir saati kendi kendine düzeldi, ilginiz için teşekkür ederim. Başına gelen olursa diye de tecrübelerimi paylaşmak isterim. Araç kazasız ve ellenmemiş olduğu için sigortalarından yaptığını düşündüğümden ustaya götürmeden kendim bir şeyler yapmak için araştırma yapmıştım. Sigortaların hepsi sağlam olunca da çok kurcalamadım aracı. Araçla 4,5 km farlar ve fan kapalı devirli şekilde gezdim, aracı durdurup kısa süre sonra tekrar çalıştırdığımda devir göstergesi kendiliğinden çalıştı. Pek aküden olabileceğini düşünmüyordum ancak akü yeterli şarjı görünce tekrar çalıştığını düşünüyorum devir saatinin. Hepinize tekrar teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 218 kere teşekkür etti
  • 1365 kere teşekkür edildi
Güzel haber sevindim,normal koşullarda araba kullanılamıyor bu günlerde ancak haftada bir mümkünse çalıştırıp,2-3 km kadar olsa bile yürütüp hem akü,hem lastiklerin durumu hem motor yağı ve diğer aksamların devir daimi için şart ancak bazen içinde bulunduğumuz koşullardan dolayı mümkün olamıyor.
Tokay Ceritoğlu