Arabayı aldıktan 5 ay sonraki değerlendirmem :
Misafir-3525 16.11.2017 15:44
Toyota Yaris 1.5 VVT-IE Multi Drive S - Tüketim Özetim
14 temmuz-16 kasım= 125 gün 7094 Km (Şehir iç-dış %50-50 denebilir)
Verilen Yakıt Parası= 2448TL (Tamamı Bp'den alındı)
Ortalama: 100 km / 6 Litre
Km'de 34 Kuruş (Yeni benzin fiyatına göre hesaplanmıştır, geçmişe dönük benzin fiyatından hesaplansa ortalama 30 kuruşun altında çıkar diye düşünüyorum lakin kuruş sağlıksız bir gösterge).
Aşağıda Ankara Şehir içinde düzenli kullandığım rotanın bir depoluk düzenli gidiş geliş ortalamalarını okuyabilirsiniz= Mamak - Oran rotasında. (Yokuş in, Yokuş Çık, Gidiş 25dk., dönüş 45dk., Yol bilgisayarında ortalama Hız:50km'yi geçmiyor her depoda)
Sakin Tempo Sağ şerit Kullanımı: 5,5 lt. / 100KM (Konya Yolunda yokuşları 60km hızla çıkıp sollama yapmadan ilerleme.)
Orta Tempo Orta Şerit Kullanım: 6 lt. / 100KM (Konya Yolunda yokuşları 80-90km hızla çıkıp gerektiğinde sollama yaparak ilerleme.)
Yüksek Tempo Sol Şerit Kullanım: 7lt / 100KM (Konya Yolu yokuşlarını 120-140km hızla çıkıp bir yere yetişmek için gider gibi sollaya sollaya Sport mode açık ilerleme.)
Son 70 günlük şehiriçi kullanımında tabi ki avm, akraba ziyaretleri gibi hafta sonu ziyaretleri de dahil. Orandan Ankara Konya Yolu üzerinde ve Samsun Yolu'na bağlanıp Mamak siteler civarına yaptığım yaptığım düzenli ve her depoda ortalama sıfırlayarak ölçtüğüm ortalamalar bunlar. Araba satın alındığından beri alınan tüm yakıt ve kat edilen mesafenin excel sonucu bu.
Her sürücünün Fren ve gaz pedalı kullanma alışkanlığı farlı olabilir dolayısıyla değerler -0,5Lt, +1Lt olarak değişebilir diye düşünüyorum.
Mesaj Birleştirildi: Mayıs 19, 2020, 14:41:20
Kısaca civic, corolla, astra sedan gibi 1,6 benZinli modellerin 10-11 litre yaktığı yerde 1,5 mds yaris ile en az 2-3 litre daha aZ yakarsınız. turbo bozulur mu derdiniz de yok bu motorda ve hızlanma lineer bu yüzden.
lpgsi kullanımmamak sade benzinli binmek in makul bir tüketimi var ama bir kaça aya benzindeki ötv geri bırakılırsa 8tl falan olacak o zaman bilemem. yüksek sıkıştırma ve ısı ile çalışan bir motor bu. Lpg uyumu konusunda net bilgi sahibi olmamakla beraber bu 2 faktörden dolayı uzun vadede sorun yaşarsınız tavsiye etmiyorum lpg takmak için alacaksanız. yeni fiesta, polo, fabia ibiza bildiğim kadarıyla hiçbiri tüm donanımlarda 7 havayayastığı ile gelmiyor. bu aracın ön şasi ve alt yürüyenine bu makyaj gibi görünen operasyonda ciddi geliştirmeler yapıldı. daha iyi yol tutuyor, yalıtımı daha iyi (motor) ve en önemlisi 2018 euroncapten 5 yıldız aldı. evet avrupa gibi otomatik fren bizde standart değil ama hiç olmazsa 100bin lira verip 2-4 hava yastıklı araba almıyorsunuz. yol tutuş ve geyik testi için "km77 toyota yaris" yazıp aratın youtube da be sonra suvcuk seat arona km77 geyik testini izleyin.
yaris 169cm genişliğinde golf astra vb. 10 santim civarı daha geniş yanyana oturma açısından daha ferah. fakat yarisin tavan yüksekliği ön camın ileride ve dik açıyla inişi geniş ön cam yüzeyleri sayesinde içi çok ferah. yola çok hakimsiniz. kadınlar boşuna tercih etmiyor anlayacağınıZ. erkeklik kavramıyla ilgili sorunu olmayan herkese tavsiye ederim.
mutlaka bayiye gidip test sürüşü yapın. alabilirseniz multimedialı alın. olmasa da dünyanın sonu değil. ben ekenomi yapıp ekransız aldım ama bluetooth falan çok iyi. hoparlörler aynı. navi yok ekranlıda. tek güzel fark renkli gösterge ortası ekran. 2750tl fark istediler ben değmez dedim.
Mesaj Birleştirildi: Mayıs 19, 2020, 14:46:30
yaris in olumsuzluklaırı:
iç konsol sıkıcı
rüzgar sesi yol sesi 100den sonra başlıyor. (astra da 120den sonra)
yol hız hissi b sınıfı
( yaris le 120km/h giderkenki rüzgar yol sesi direksiyon hiss, astra ile 140 ile gidersiniz)
bagaj eski nesil b sınıfı 286lt. (yeni fiesta da 296ltimiş gerçi. astra 370lerde, golf 380, egea hb 420 civarıydı sanırım)
motor turbo değil hacmine göre az tork bar turbolara göre. 4 kişi dil yokuş yukarı sollaya sollaya çıkamazsınız mesela)
max tork 136 4400 devirde (111 tork 2000devirdw hazır) dolayısıyla 3bin devir üstü 5000lere çıkınca motor hırlayarak lineer patlamalarla dip gazda hız yükaeltior bu konfor anlamında kabine gürültü olarak yansıor.
yine 0-100 hıızı turbosuzluktan 1, 1,5 saniye daha yavaş 1.0 -1.2 tsi ibiza fabialara göre. (yaris cvt 11,2sn, fabia tsi 9,4sn, polo tsi 11,2sn)
sert plastik tokau kapı sesi kararmamş arka cam vb.
velhasıl bu araç b sınıfı. üstte yaZdığım turbosuzluk bence avantaj, çift kvramasızlık keza avantaj. cvt avantaj, dünyanın en yeni düşük yükte atkinson çevrimine girebilen mazda skyactiv tipi yüksek sıkışitırmalı atmoaferik motorlarından birine sahip. 6-7 litre arası ankarada gezebilirsin. turbosan bir farkı sen hep dip gaz gezsen 8-9 yaksan turbo benzinli araç 15 küsür yakıor. o cvt karışık devir çevirme sesi bence çok tatlı. egzos sesi ve gaz tepkisi sport tuşuna basınca harika oluyor. aracın gerçek gücü spor modunda çıkıor aslında. deviri hep 3000 üstü tutuor fren yapınca motor freniyle desteklior egzos hırlamaları eşliğinde. f1 manuel kulkçıklarla devir yükseltip tatlı tınıları dinleyebilirsiniz. araç default olarak her kontaktta eko modda başlıyor düşük tüketim için. devri 2000bin altı sabit tutmaya çalışıyor. gaz pedalı tepkisini de öldürüyor direksiyon daha yumuşuyor. örneğin düz yolda 80le giderken gaza basışınızı hiç değiştirmeden sporya basınca 4 kişi falan yük yoksa araç direk 100 tırmanır aynı pedal basışınıza. sport tuşıu harici satılan pedal boxlarla aynı işi yapıyor.