Gönderen Konu: Corollama Bakım Yaptıracağım  (Okunma sayısı 946 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 16 kere teşekkür etti
Corollama Bakım Yaptıracağım
« : Mayıs 16, 2020, 01:16:43 »
2012 Corolla 167bin km'de 1,4 d-4d yarı otomatik bir aracım var. 162bin km'de kasım ayında aldım. Aldığım kişi 25bin km falan bindiğini ağır bakım yaptırmadığını söyledi. Servisten araştırdığım kadarıyla da 90bin km'ye kadar baskı balata değişmemiş...

Aracımın 160bindeki şanzıman yağı değişimini yaptıracağım. Normal yağ ve filtre değişimleri de şu sıralarda olması gerekiyor. Debriyaj baskı ve balatasını değiştirme zamanıyla ilgili yaptığım araştırmalarda kalkışta titreme (hafif var) yolda giderken devir saatinde kaçırma (hafif var) gibi belirtileri varmış. Bazı arkadaşlarım da "baskı balata bittiğinde kendini belli eder, en fazla yolda kalırsın çekiciyle götürürsün" dediler.

Bir önceki aracımda bakımları ya da araçtan gelen sesleri ve tavsiyeleri ihmal ettiğim için başıma çok iş geldi, fazlaca masraf yaptım...

Şimdi sorum şu; Zamanı gelmemiş olsa bile -ki geçmişini araştırdığım kadarıyla hiç değişmemiş- debriyaj setini değiştireyim mi?
Parçaları kendim alıp ustaya götürme işine ustalar nasıl bakar. Öreğin Şaşmazdaki Vahit ustayla ilgili googledan okuduğum yorumlara göre dışardan parça kabul etmiyormuş. Ama iyi bir ustaymış.İnternetten araştıma yaparak parçaları ucuza alabileceğimi düşünüyorum...

Son olarak bu işleri yaptırabileceğim Ankarada iyi bir toyota ustası öneriniz var mı?

Toyota Club Türkiye

Corollama Bakım Yaptıracağım
« : Mayıs 16, 2020, 01:16:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
Ynt: Corollama Bakım Yaptıracağım
« Yanıtla #1 : Mayıs 16, 2020, 10:31:38 »
Forumda daha önceden de bahsedildi,şaşmaz'da dörtnal ve yeni dörtnal toyota servisleri ,ayberk japon toyota gibi servisler var,önceden telefon görüşmeleri yaparsınız,yedek parça konusu taklitleri çok olduğu için önemli forumda tem toyota var ,herkes memnun,hilesiz,oradan temin edersiniz,aisin marka debriyaj,baskı balata yı tercih edin ve volanı taşlatmayı unutmayın,şanzıman yağını iki defa fazla aralık olmadan değiştirin,kolay gelsin.
Tokay Ceritoğlu