Gönderen Konu: Hayat sigortasi aylik pirimi  (Okunma sayısı 850 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
Hayat sigortasi aylik pirimi
« : Mayıs 07, 2020, 21:19:00 »
Arkadaslar 2018 de 48 aylik  tuketici kredisi cekmistim. Hayat sigortasi  pirimi olarak ayda 40 tl kredi kartindan cekilecekti. 6 ay cekilmis ben bilmeden kredi kartini internet alisverisine kapatmisim. 18 ay para cekilmemis. Bu zamanda ne sigorta sirketi ne banka bana ulasmadi. Bunu ogrendim bir bankayi bir sigorta sirketini aradim . Bana karttan cekilmemis dediler. Ve bugun(18 ay sonra )bana borcunuzu odeyin diye mesaj geldi.( bu arada must ,temsilcisinin birisi pirim odenmedigi icin iptal olmus dedi. Baskasi bilmiyoruz subeden ogrenin dedi.

Siz ne dersiniz pirimleri odeyeyim mi odemeyeyim mi? Bilen var mi?
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Toyota Club Türkiye

Hayat sigortasi aylik pirimi
« : Mayıs 07, 2020, 21:19:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: Hayat sigortasi aylik pirimi
« Yanıtla #1 : Mayıs 07, 2020, 22:20:33 »
Hesaba göre daha 24 ay kredi ödemeniz var,kredi mantığına göre borçluya bir şey olursa ödemeyi sigorta yasal mirasçılar adına ödemek durumundadır.Ancak burada ödeme olmadığı için iptal olmuş durumda.Sözleşmede böyle durumlar için ne yazılı bir bakın,ödenmezse iptal olur tabii ki ...sözleşmeyi iyice okuduktan sonra şube yetkilisi ile görüşün,tercihen mail ile yazılı olsun,duruma göre yeniden taksitleri ödemeye başlarsınız,ek sözleşme gerekebilir,veya iptal olmuş artık,sigorta yapmaya zorunlu değilseniz bundan sonrası için kararı banka değil siz verirsiniz,kredi rakamı büyükse sigorta ödemekte fayda var derim.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 425 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mayıs 08, 2020, 00:44:08 »
Hesaba göre daha 24 ay kredi ödemeniz var,kredi mantığına göre borçluya bir şey olursa ödemeyi sigorta yasal mirasçılar adına ödemek durumundadır.Ancak burada ödeme olmadığı için iptal olmuş durumda.Sözleşmede böyle durumlar için ne yazılı bir bakın,ödenmezse iptal olur tabii ki ...sözleşmeyi iyice okuduktan sonra şube yetkilisi ile görüşün,tercihen mail ile yazılı olsun,duruma göre yeniden taksitleri ödemeye başlarsınız,ek sözleşme gerekebilir,veya iptal olmuş artık,sigorta yapmaya zorunlu değilseniz bundan sonrası için kararı banka değil siz verirsiniz,kredi rakamı büyükse sigorta ödemekte fayda var derim.

kesin iptal olmus mudur? Benden sınrasında faızle para slmasınlar? Birde şu var. Oncesınde Kesıntı yapılan kart 6 ay oncesınde internete acıldı. Bu aitı ayda da kesıntı yapılmadı. Birde soyle bir yazi var.
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 08, 2020, 10:31:37 »
Sigorta sözleşmesine göre iptal olmuş görünüyor ancak sigorta şirketi size sözleşmede yazdığı halde 'primlerinizi ödeyin' ihtarını ulaştırmamış.Şimdi siz sigortam devam etsin diyorsanız geçmiş sigorta taksitlerini aylık faizlerini de ödenmediği günden itibaren öderseniz kaldığınız yerden devam edebileceksiniz.İstemiyorum artık diyorsanız,zorunlu değilseniz böyle bırakabilirsiniz anladığım bu ancak yine de şube ile görüş alışverişinde bulunun,çünkü bankacıların imzalattığı küçük yazılı sözleşmelerde bazı maddeler olup ilerde ödenmeyen kısımların faizi ile birlikte talep edilmesi gündeme gelebilir.Yoksa yukarıdaki yazıya göre' ben seni ödediğin aylara kadar korudum,ödenmediği gün poliçen iptal oldu' eğer bir aksilik olmuş,eski taksitleri faiziyle birlikte ödersen kaldığımız yerden devam edebiliriz diyor.Burada kredi şartında farklı maddeler var mı? ona bakmak lazım,örneğin kredi geri ödemesini acil hale getirebiliyor mu?
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 425 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mayıs 08, 2020, 11:22:47 »
Sigorta sözleşmesine göre iptal olmuş görünüyor ancak sigorta şirketi size sözleşmede yazdığı halde 'primlerinizi ödeyin' ihtarını ulaştırmamış.Şimdi siz sigortam devam etsin diyorsanız geçmiş sigorta taksitlerini aylık faizlerini de ödenmediği günden itibaren öderseniz kaldığınız yerden devam edebileceksiniz.İstemiyorum artık diyorsanız,zorunlu değilseniz böyle bırakabilirsiniz anladığım bu ancak yine de şube ile görüş alışverişinde bulunun,çünkü bankacıların imzalattığı küçük yazılı sözleşmelerde bazı maddeler olup ilerde ödenmeyen kısımların faizi ile birlikte talep edilmesi gündeme gelebilir.Yoksa yukarıdaki yazıya göre' ben seni ödediğin aylara kadar korudum,ödenmediği gün poliçen iptal oldu' eğer bir aksilik olmuş,eski taksitleri faiziyle birlikte ödersen kaldığımız yerden devam edebiliriz diyor.Burada kredi şartında farklı maddeler var mı? ona bakmak lazım,örneğin kredi geri ödemesini acil hale getirebiliyor mu?
bilmiyorum. Bu yazi sitesinde yayinladigi genel bilgilendirme....benim imzaladigimda ne var tam bilmiyorum.
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007