Gönderen Konu: ECUyü söküp takmak bir sorun oluşturur mu?  (Okunma sayısı 921 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 145000
  • Model Yılı: '16
  • 1 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
ECUyü söküp takmak bir sorun oluşturur mu?
« : Mayıs 06, 2020, 14:35:12 »
ECUyü söküp takmak bir sorun oluşturur mu? Motoru temizliyordum soketini söküp ecunün altını felanda temizledim ancak sonradan düşündüm acaba herhangi bir sıkıntı doğurur mu diye? Sıfırlama yapar mı yeni ayar felan istermi diye düşündüm. Beni aydınlatırsanız sevinirim. Ürün Prins Technomax
2016 makyajlı Corolla 1.33 life 2017 çıkışlı..
C.C.li =)
Prins Technomax 09/11/2019

Toyota Club Türkiye

ECUyü söküp takmak bir sorun oluşturur mu?
« : Mayıs 06, 2020, 14:35:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 145000
  • Model Yılı: '16
  • 1 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
Ynt: ECUyü söküp takmak bir sorun oluşturur mu?
« Yanıtla #1 : Mayıs 21, 2020, 16:00:34 »
Bir cevap gelememiş altlarda kaldı heralde?
2016 makyajlı Corolla 1.33 life 2017 çıkışlı..
C.C.li =)
Prins Technomax 09/11/2019

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '19
  • 16 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 27, 2020, 13:59:25 »
Benim 2019 mds otomatik vites aracımda Zavoli marka LPG var. Bir ayar için LPG servisine gittiğimde usta yaşadığı yazılımsal sıkıntıdan dolayı LPG ECU'sünü sıfırlamak için bağlantılarını sökmüştü. Tabii ki ayarlar sıfırlandığı için aracımda için LPG kaynaklı sarsıntılı sürüş yaşadım. Ertesi gün yazılımı tekrar yüklediklerinde sorun düzelmişti. Özetle bende sıkıntı az da olsa yaşattı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 248000
  • Model Yılı: '06
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Eylül 25, 2020, 16:18:33 »
Merhaba, konu uzun zaman önce açılmış ama yeterli cevap gelmemiş bu yüzden insanlar faydalansın diye bilgim dahilinde konuya müdahil olmak istedim öncelikle hangi kiti kullandığınız önemli zira bazı kitlerde basınç değerlerinden tutun devirin sensörden mi yoksa bobinden mi alacağına kadarki tüm ayarlar sıfırlanabilir bazılarındaysa sadece çarpanlar sıfırlanır diğer ayarlar değişmez atiker fast sistemine sahibim akü kutup başını çıkarttığımda bende sadece çarpanlar silinmişti oto adaptasyonlar 150-200 km kullandıktan sonra ayarlar yerine gelmişti ve oto adaptasyonu kapatmıştım kısacası böyle bir durumda lpg sistemine bilgisayarla bağlanıp ayarlara tekrar bakmakta fayda var.