0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yazıklar olsun yahu insanlarda hiçmi utanma yok. Ahlak, utanma, edep, haya, namus, şeref din iman....... Hiçbirşey kalmamış. O para ne ustaya helal olur nede hayrını görür. Peygamber Efendimizin ( S.A.V. ) Bu konuda pek çok hadisi vardır. Ve ayetlerde vardır. "Müslüman bir kimsenin, bir malda kusuru olduğunu bildiği halde, müşteriye haber vermeden satması haramdır." "Müslüman müslümanın kardeşidir. Kusurlu bir malı, kusurunu açıklamadan din kardeşine satması, müslümana helal olmaz." "Kusurunu açıklamadığı bir malı satan kimse, daima Allah'ın gazabı altındadır ve melekler devamlı ona lanet ederler." Alış-veriş yaparken yemin etmek de yasaklanmıştır: "Ey tacirler topluluğu! Şüphesiz (çoğu zaman)82alış-verişte (yalan) yemin ve yararsız (boş) laf bulunur. Bunun için siz ona (alış-verişe) sadaka karıştırınız." Sadakalar Allah'ın gazabını söndürür. "Alış-verişte yemin etmekten sakınınız. Çünkü yemin (önce) malınıza revaç (rağbet) kazandırır, sonra (malınızı) mahveder (bereketini giderir)" ----ALINTIDIR--------- Arkadaşlar bu konuda daha detaylı bilgi edinmek isteyen http://www.kalbinsesi.com/konu1/ticaret18.asp tıklasın..Saygılar....
Beyler, söylemek istediginiz seyi kendiniz özetleyin.Olayi hemen dini temellere baglamayin. Türkiye Cumhuriyeti'nin Ticaret Kanunu var, mahkemesi var, müfettisi var. Lütfen bana bir kere daha böyle bir mesaj attirtmayin.
Yahu anlamadığım şu, bu forumda Ahlaki ve Dini değerlerden bahsetmek yasakmı? Yazdığımdan dolayı Murat Bey tepki gösterdi, Tepkiye istinaden bir cevap yazdım, yönetici tarafından silindi ve tekrar yazdım. Tekrar soruyorum Dini değerlerimizden ve Ahlaki değerlerimizden bahsetmek yasakmıdır? Kaldıki T.C. Kanunlarından bahsediyorsunuz, En eski kanunlar bile ahlaksızlıkları sahtekarlıkları hırsızlıkları engellemek için insanoğlu tarafından düşünülüp oluşturulmadımı?
Yahu anlamadığım şu, bu forumda Ahlaki ve Dini değerlerden bahsetmek yasakmı?
ve bunu malesef ayetler HEMEN çözemiyor. ayrıca ben bu forumda dini alaya alan bir yazıya rastlamadım bu tarz şeyler paylaşırken diğer üyeleri bu konularla alakasızmış gibi bir duruma düşürüyorsunuz bu sorunları yazdıklarınız çözmez ve çözmüyor sorunları ayetlerle, dini kitaplarla dedelerle çözen düzende yaşamıyoruz .