Gönderen Konu: Eksozdan gelen pat pat ve koku  (Okunma sayısı 881 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Eksozdan gelen pat pat ve koku
« : Mayıs 03, 2020, 04:05:01 »
Merhaba arkadaslar araci yeni aldim 1.6 xei 270 binde
Araci aldiktan sonra hemen triger kayisi degisimi yaptirdim kafam rahat olsun diye daha sonra yag eklettim sonra bujiler ve buji kablolarini ve radyotor peteginde su kacirdigi icin petegi degistirdim ve gaz ayari yaptirdim  araçta buji ve gaz ayari  yaptirdiktan sonra ayni gun oldu ikiside eksozdan patpat ses ve beyaz duman atmaya basladi tam beyaz degil normal ve koku yapiyor ozellikle rolantide durdugum zaman kapiyi actigimda koku geliyor neyden olabilir benzinle binmedim denemedim henuz yarin benzinlede deneyecem zengin karisimi oldugunu soyluyorlar acbaa gaz ayarini iyi yapamadilarmi birde mesela bayir yukari durdugunda  isiklarda rolanti seviyesi 1 in ustunde oluyor duz zeminde 1 in ustune normal bayir yukari 1 in altina iniyor duz zeminde direksiyonu  felan oynattimmi rolantide oynuyor aracta eski sistem lpg var 1 gun once araci yeni aldigim icin gazin iyice bitmesini bekledim tekmelemeye basladiginda benzine alip fulledim  birde son olarak benzinle kullandigimda daha dogrusu araci ilk aldigimda benzin aldim icine deneyim die benzini aldigimda koku yapti ve benzinle kullandik az bise koku devam etti ama surekli bi kullanma olmadi 15 20 dk kullandim ustsya goturdum benzin hortumlari felaj saglam dedi zaten araç muayene olali 1 ay olmuş

Toyota Club Türkiye

Eksozdan gelen pat pat ve koku
« : Mayıs 03, 2020, 04:05:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
Ynt: Eksozdan gelen pat pat ve koku
« Yanıtla #1 : Mayıs 03, 2020, 21:36:55 »
Sırayla gitmek lazım yoksa o mu? bu mu? derken masraf çoğalır,öncelikle gazı vanasından kapatıp aracı bir hafta benzinle kullanın durumu gözlemleyin,eğer herşey normal gidiyorsa benzinle değil lpg sistemi ile ilgili kontrollere geçilir.Duruma göre yeniden yorum yapılır.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
Ynt: Eksozdan gelen pat pat ve koku
« Yanıtla #2 : Mayıs 04, 2020, 03:17:09 »
Ben gaz da hava yakıt karışımının doğru olmadığını düşünüyorum gaz ayarından yani gaz sistemi sıralı sistem mi ? yoksa karbüratörlü sistemi sıralı sisteme adapta mı etmişler.Patlatma karbüratörlü sistemi sıralı sisteme adapta ettiklerinde olur genelde.