0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Herkese merhaba .2009 tam otomatik comfort extra aracımı 3 ay önce aldim.bir tanesi bilerek digeri daha sonradan olmak üzere iki tane problemim var.yardiminizn ve fikirleriniz için tskler simdiden.1.problemim daha önceki sahibinin dediği ve experde çıkmayan yaklaşık 2 yıldır bu şekilde kullandiginin söylediği low oil level uyarısı . Bu uyarı kullanırken anlık veriyor kısa bir süre sonra kayboluyor.yag değişimi olalı 3 bin km oldu.ve eksiltme falan yok yağda.buradaki ustanın dediği musur yada yağ pompasının ağzındaki suzgecden olabileceği ..musur değişimi yaptım ancak halen arada veriyor ve kayboluyor uyarı.2.problemim ise daha can sıkıcı.cok sık olmasa arada tekleme yaptı birkaç sefer ve engineer yani motor kontrol ediniz uyarısı veriyor.Bı kaç gün yada ertesi sabah uyarı gidiyor ..bu arıza için PC ye baglattik ustam ile 2 bobin arızası kaydı çıktı bobin yerini değiştirdik daha sonra yine tekleme yaptığında gotursm ve yine 2 bobin uyarısı verdi.Ustam göstergeden reset attı ve akü kutup başlarını çıkararak hata kodlarını sildi ancak yine aynı iki sorunu arada yapıyor..Yeniden yazılım atılması gerekebilir deniyor ..sizce cozum ve sorun nedir ?İlginiz için tessekler .Mesaj Birleştirildi: Mayıs 01, 2020, 12:10:46Düzeltme..Sadece 2.siradaki bobin olacaktı ..sanki 2 tane ayrı bobin gibi olmuş..sadece bir bobin arızası var yani..
Cevap için çok teşekkürler..1.yag filitresine bakmadım usta lifte kaldırıp baktığı için onunla ilgili birşey söylemedi..siz dediğin için öğrenmeye çalışacağım kesinlikle 2.en son PC bağlantısından sonra yaklaşık 250 km 1 aydır benzinde kullanıyorum. 2 gün önce yaptı teklemeyi benzindeyken sonra tekrar duzeldi ve motor arızası söndü.isin enteresan yani yolda giderken alt vitese gecerken aniden yapıyor. Bu arada Prince marka LPG ve filtrelerde yeni değiştirdim..ama dediğim gibi benzindede yapıyor..
Bobin ve buji markasına bakmadım ancak ilk hatayı verirp PC bagladigimizda 2 . Sıradaki bobin hatası çıktı..ve bu sıradaki bobin daha önce değişmiş ama markası aynı degilmi bakmadım acikcasi..bizde emin olmak için 1 .sıradaki bobinle yer degistirmistik. Bikac gün kullandım ancak yine tekleme yaptı ve hata verdi.bunun üzerine .en son PC ye bagladigimizda yine 2 . Sıradaki bobin arıza si vermişti.. alırken bujileri yeni değiştirdim demişti eski sahibi ..üstada baktı bujiler sistemde geçerli buji markası demişti.galiba o yüzden bujileri sorun düşünmüyor ..Ustanın dediği serviste ecu ya yazılım atılması gerekebilir oldu..kararsız kaldim
Cvp için tesseklr..Bir kez hata vermesi bekliyrm şuan zaten evde olduğum için pek kullanmıyorum hafta ici ustama gittiğimde sizin önerinizi deneyecegim..
Bobin yerini değiştirmenize rağmen yine aynı silindirdeki bobin hata veriyorsa, ateşleme ve yakıt sisteine detaylı bakmak lazım. Aracın km. si yüksek çünkü. Supaplar gidik desem, motor soğukken tekleme yapar. Bence sorun enjektör, buji, bobin den kaynaklı gibi. Hatta sorunun bujiden çıkacağını düşünuyorum. Toyota buji seçer çünkü.Bobin yerini degistirmistik ama aynı sıradan hata vermişti.bijileri yeni oldugunu ve sistem baktığında toyotonun kabul ettiği buji olduğunu söylemişti ustam..ama önümüzdeki hafta gibip hem bobin hemde bujileeinn yerini degistirtcem ..biraz ustaya itimatsizlik gibi olacak ama oda kararsız kaldı çünkü..
Hasan bey araç tekleme yaptıktan sonra bujiyi söküp kontrol ettiniz mi veya hata veren gözdeki bujiyi başka göz ile değiştirdiniz mi?
Mesaj Birleştirildi: Mayıs 02, 2020, 08:56:56Buji yi sokup konteol etmişti ustam almadan önce eski sahibi yeni değiştirdiğini söylemişti bana sistemde de kontrol ettiğinde Corolla in kabule ettiği buji oldunu söyledi ama buji yerlerini degistirmemistik..hafta içi uğrayıp bu sefer bujibyeeinide değiştireceğim yine aynı sıradan aynı bobin hatası veirirse buji ve bobin olmadığı kesinleşir artık ..ustama guveniyrm aslında bu yüzden pek sorgulamiyrm ama o da tereddüde kaldığı için sizinnfikirlerinzde önemli..evet iskenderundym hafta içi kontrolden sonra dediginz ustayı duymustm birde ona gösteririm en son olarak ..