Gönderen Konu: 2012 Corolla 1.33 yağ basınç sensörünun oradan yağ kaçağı  (Okunma sayısı 1661 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
2012 model 1.33 comfort benzinli sedan aracım 145000 km. İlk Toyota aracım. 2. El aldım 3 ay önce. İlk aldigimda azda olsa motorun üst kısmından yağ kaçağı vardı. Ustaya gösterdim alırken önemli değil dedi. Yağ basınç sensörü mu neymiş.
Ama aracı yaklaşık 2500 km kullandıktan sonra geçen kontrol ettim baya yağ olmuştu dediğim yer ve yaklaşık 1 lt yağ eksikti.
Toyota servisinden ayrılan bir ustaya götürdüm üst kapağın komple değişeceğini revizyonlu kapak takılması gerektiğini söyledi. Yaklaşık 2000-2500 TL masraf çıkarır dedi. Kronik dedi. Böyle kullan sıkıntı olmaz sık sık yağını kontrol et eksikse tamamla dedi.
Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
2012 model 1.33 comfort benzinli sedan aracım 145000 km. İlk Toyota aracım. 2. El aldım 3 ay önce. İlk aldigimda azda olsa motorun üst kısmından yağ kaçağı vardı. Ustaya gösterdim alırken önemli değil dedi. Yağ basınç sensörü mu neymiş.
Ama aracı yaklaşık 2500 km kullandıktan sonra geçen kontrol ettim baya yağ olmuştu dediğim yer ve yaklaşık 1 lt yağ eksikti.
Toyota servisinden ayrılan bir ustaya götürdüm üst kapağın komple değişeceğini revizyonlu kapak takılması gerektiğini söyledi. Yaklaşık 2000-2500 TL masraf çıkarır dedi. Kronik dedi. Böyle kullan sıkıntı olmaz sık sık yağını kontrol et eksikse tamamla dedi.
Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
Evet o seride kronik sorunlardan biri külbütör kapagından yağ kaçırması malesef ya o şekilde kullanacaksınız yada değiştireceksiniz,ama 2500 km'de 1 lt yağ oradan eksiltmez ya ölçüm yanlış yada araçta yağ yakma olabilir.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Ne Mutlu Türküm Diyene
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: '13
  • 5 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
Sensörler in çevresini ve oturduğu oringlerin üzerini silikon conta ile kapttırırsanız yağ kaçağı olmaz. Bunun için kapağı değiştirmeyin. Yağ eksiltme bu seride var kullandıkça artacak çözüm motor revizyonu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
İstanbul Avrupa yakası usta tavsiyesinde buluna bilecek arkadaş varmı veya grup sponsoru

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: 2012 Corolla 1.33 yağ basınç sensörünun oradan yağ kaçağı
« Yanıtla #4 : Mayıs 01, 2020, 01:13:41 »
İstanbul Avrupa yakası usta tavsiyesinde buluna bilecek arkadaş varmı veya grup sponsoru
İstanbul da gedebileceğiniz en iyi servis tem oto'dur sahibi form üyemiz @Ufuk Sönmez (16363) bey'dir çalışanlarıda son derece bilgili ehil kişilerdir,
Tem servis iletişim;
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.