Gönderen Konu: Hilux 2.4 Manuel 2016 80.000 Bakım . Yardım!  (Okunma sayısı 1404 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
Hilux 2.4 Manuel 2016 80.000 Bakım . Yardım!
« : Nisan 26, 2020, 21:22:48 »
Arkadaşlar herkese merhaba. :saygi:
6 ay önce aldığım Toyota Hilux 2.4 2016 Model aracımın 80bin bakımı yaklaştı.Bundan önce serviste yaptırmıştım. Yurtdışı uzun seyahatlerine çıkacağım için bundan sonra kendim yapmayı düşünüyorum.
Yağ , yağ filtresi , polen filtresi konularını hakkında internetten az çok izledim ve mevcut teknik bilgimle yapabileceğime inanıyorum .Yolda sorunlarla karşılaşmamak ve herhangi teknik sorunlar için Alet çantası hazırlayacağım bu bakımlar için.
İnternette Hilux için periyodik bakım ile ilgili herhangi bir şey bulamadım .
80 bin de neler değişiyor. Hangi yağlar kullanıliyor ve işlemler neler bilgisi olan var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.
Şimdiden teşekkürler  :tamam:

Toyota Club Türkiye

Hilux 2.4 Manuel 2016 80.000 Bakım . Yardım!
« : Nisan 26, 2020, 21:22:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Ne Mutlu Türküm Diyene
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: '13
  • 5 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
Ynt: Hilux 2.4 Manuel 2016 80.000 Bakım . Yardım!
« Yanıtla #1 : Nisan 26, 2020, 22:38:00 »
Motor için parteküllü C3 standardında kaliteli bir 5w-30 motor yağı yeterli olacaktır.Kullanım kılavuzundaki bakım talimatlarını izleyerek hangi yağları kullanacağınızı ve o kmlerde neler yapılması gerektiğini görebilirsiniz. Diferansiyel, şanzıman yağı değişimi gerekebilir. Araç otomatikse şanzıman yağı değişimi profesyonel yapılmalı makinası var devridaim yaparak değiştiriyor filtre side değişirse çok sağlıklı oluyor. Parçaları servisten orj.tercih etmeniz aracınız açısından önemli muadil ürünler genelde kalitesiz ve çabuk bitiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
Ynt: Hilux 2.4 Manuel 2016 80.000 Bakım . Yardım!
« Yanıtla #2 : Nisan 26, 2020, 22:59:18 »
Arkadaşlar herkese merhaba. :saygi:
6 ay önce aldığım Toyota Hilux 2.4 2016 Model aracımın 80bin bakımı yaklaştı.Bundan önce serviste yaptırmıştım. Yurtdışı uzun seyahatlerine çıkacağım için bundan sonra kendim yapmayı düşünüyorum.
Yağ , yağ filtresi , polen filtresi konularını hakkında internetten az çok izledim ve mevcut teknik bilgimle yapabileceğime inanıyorum .Yolda sorunlarla karşılaşmamak ve herhangi teknik sorunlar için Alet çantası hazırlayacağım bu bakımlar için.
İnternette Hilux için periyodik bakım ile ilgili herhangi bir şey bulamadım .
80 bin de neler değişiyor. Hangi yağlar kullanıliyor ve işlemler neler bilgisi olan var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.
Şimdiden teşekkürler  :tamam:

Forum onaydı satış uzmanımız @Ufuk Sönmez (16363)  yardımcı olacaktır. İrtibata geçiniz uzun yolda araç hakkında değil de yorgunken yola çıkmayınız...
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)