Gönderen Konu: Corolla 1.4 D4D Elektronik Klima Sorunu  (Okunma sayısı 1440 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Corolla 1.4 D4D Elektronik Klima Sorunu
« : Nisan 18, 2020, 02:08:20 »
 Herkese merhaba,

Şu anda kullanmakta olduğum aracım başlıkta görüldüğü üzere 2007 model Corolla 1.4 D4D. Aracımın kliması elektronik lakin elektronik klima üzerinden sıcak soğuk ayarı yapmak istediğimde derece ayarlarının etkisi olmamakta. Ben de bu sebeple her yaz ve kış mevsimlerinin başında elektrikçiye gidip arabamı soğuk veya sıcak havaya çevirtmekteyim.

Gözlemim kadarıyla arabanın klima ayarlarını soğuktan sıcağa veya tam tersine geçirmek için ustalar, torpido gözünün arkasında bulunan bir mekanizmaya ufak bir müdahalede bulunuyor. anlayacağınız son derece basit bir işlem. bu işlemi artık her seferinde servise gidip yaptırmak yerine kendim yapabileceğimi düşünüyorum. o yüzden sorum şu şekilde olacak.

torpido gözünün arkasında bulunan söz konusu klima ayarını yapan parçanın adı nedir? o parça ile klimayı sıcaktan soğuğa nasıl geçirebilirim?

okuduğunuz ve yardımınız için teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

Corolla 1.4 D4D Elektronik Klima Sorunu
« : Nisan 18, 2020, 02:08:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 141000
  • Model Yılı: '03
  • 111 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla 1.4 D4D Elektronik Klima Sorunu
« Yanıtla #1 : Nisan 18, 2020, 10:15:07 »
Geçmiş olsun. Soğuk sıcak hava girişini ayarlayan klepe motorunuz yada büyük ihtimalle onun dişlisi bozulmuş. Klepeye ayar veren kolla ayar veriyordur elektrikçi. Toyotalarda kronik durum özellikle dişli plastik olduğu için zamanla bozuluyor yada yuvasından çıkıyor. Tamiri mümkün iyi bir elektrikçi yapar.benimde aynı durum vardı söktüm dişli yuvasından çıkmıştı yeniden yerine getirdim şuan çalışıyor.
sonuna kadar toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 19, 2020, 13:26:28 »
Geçmiş olsun. Soğuk sıcak hava girişini ayarlayan klepe motorunuz yada büyük ihtimalle onun dişlisi bozulmuş. Klepeye ayar veren kolla ayar veriyordur elektrikçi. Toyotalarda kronik durum özellikle dişli plastik olduğu için zamanla bozuluyor yada yuvasından çıkıyor. Tamiri mümkün iyi bir elektrikçi yapar.benimde aynı durum vardı söktüm dişli yuvasından çıkmıştı yeniden yerine getirdim şuan çalışıyor.

Peki kendim nasıl ayarı değiştirebilirim klepe motoru üzerinden?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 19, 2020, 14:15:36 »
İşlem yaparken zorlayıp klepeyi kırmamaya dikkat edin,plastik bir aksam yönü sağa sola çeviriyor,çocukların astra'da kırıldı ,servis yenisi için değiştireceğiz diyerek kocaman eurolar istedi,neyse buca sanayide bir elektrikçi göğsü söktü,klepenin kırık kısmını tutturdu öyle idare ediyoruz.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 19, 2020, 18:36:37 »
Açtığınız diğer konuya yazmıştım,eliniz yatkınsa videoyu izleyerek yapabilirsiniz,
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.