Gönderen Konu: karadeniz turu...görüş ve öneri...  (Okunma sayısı 4690 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • only TOYOTA only COROLLA
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
karadeniz turu...görüş ve öneri...
« : Nisan 08, 2009, 23:54:07 »
arkadaşlar kendi aracımla haziran ayı içerisinde karadeniz turu yapmaya karar vermiş bulunmaktayım...

izmir-çanakkale-bursa- işte buradan sonra nasıl yapayım aklım biraz karışık... :blink: :wacko: :-\ |-\ :hoş:

görüş ve önerilerinizi bekliyorum...
toyota toyota toyota  only toyota

Toyota Club Türkiye

karadeniz turu...görüş ve öneri...
« : Nisan 08, 2009, 23:54:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: karadeniz turu...görüş ve öneri...
« Yanıtla #1 : Nisan 09, 2009, 08:06:05 »
  Selam.
 Tabiki Yalova kaplıcaları ve Termal görülmesi gereken yerler güzergah üzerinde. Karadenize doğru ise ben (henüz görme fırsatım olmadığı halde) Safranbolu, Bartın taraflarını da tavsiye ederim. Tabi daha doğuya gitmeyi düşünürsen de gidilecek çok yer var (Sümele Manastırı mesela). Oralarıda bilen arkadaşlar vardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • siz bizim için kıymetlisiniz zaman az yapacak iş ç
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 09, 2009, 09:00:24 »
düşünce güzel de ah bir de zaman ayırabilsek,,,,,,size iyi geziler
siz bizim için kıymetlisiniz, zaman az yapacak iş çok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Nisan 09, 2009, 23:08:26 »
teşekkürler abilerim...ama tct de karadenizli yok heralde...onlardan bi ses çıkmadı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 09, 2009, 23:23:17 »
Başta İsmail abi olmak üzere karadeniz tayfası henüz görmediler sanırım konuyu onlar çok muhtemelen bir rota çıkarıcaklardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 09, 2009, 23:41:35 »
mücahit bey karadeniz sahili boyunca akçakoca alaplı üzerinden sahile çıkın. ereğli zonguldak üzerinden amasraya ve bartına mutlaka uğrayın. sahil yolundan kastamonu kıyı şeridinin o dar ama mükemmel manzaralı yollarını geçin. sinopa gelin. ondan sonra boyabat üzerinden içeri girin. vezirköprü havza istikametinden havzadaki kaplıcalara da uğamanızı tavsiye ederim. samsuna geldikten sonra kıyıdan yeni otoban sahil yolundan zaten trabzona hatta rize üzerinden artvin hopaya kadar gelebnilirsiniz. mükemmel bir tur olur bence.
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 09, 2009, 23:43:38 »
ha bu arada gümüşhane torula da uğrarsanız çayımı içersiniz. trabzon-iran transit yolu üzerrindeyim. hatta size zigana dağında pirzola bile yedirebilirim. :-)
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Nisan 10, 2009, 00:20:50 »
ben daha once yaptıgım ıcın soylıyım sana ama ben ıstanbuldan cıktım o ayrı sen ızmırde ısen

ızmır balıkesır kı tarıhı zengınlıgı cok fazla bursa camıler ve kus cennetı olan ulubat mevkıı yalova termal ızmıt ten dırek otobana baglan ıstanbula gırme ızmıt sonrası duzce bolu boludan sonra otobandan karadenız sahıl yoluna sap  zonguldak alaplı ereglı akcakoca yı mutlaka gor ereglıde sahılde denıze gır  sonra zonguldak tan devam et samsun sınop ordu gıresun rıze trabzon kı sumela manastırı gordugum en ılgınc tarıhı yapılardan bırıdır kı  meslegım geregı rumların yasam alanlarına cok gıttım ve tarıh merakımdan cokta gezdım kendı topraklarında kı en onemlı tarıhı eserlerı ayasofya gıbı bı kılıse her neyse donuste de  hava sartlarının ıyı olcagını dusunursek  bı erzurum a ugra derım nefıs bır cag kebabı ardından kadayıf dolmasını ye bırde ter cay ıc yola devam et ordan gec erzıncana al tulum peynırını devam yıne ordan ın ıc anadoluya konyaya gez hz mevlanayı al mevlana sekerını  usak aydın derken don tekrar ızmıre :D hadı aeo kolay gelsın hayırlı yolculuklar :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Nisan 11, 2009, 00:45:24 »
çok teşekkür ederim arkadaşlar...izninizle bu yazdıklarınızı kaydettim...

ya nasip...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #9 : Nisan 11, 2009, 01:15:16 »
mücahit bey batı karadeniz kıyı şeridinde ki yolu takip ederseniz mükemmel bi manzara size eşlik eder ancak yollar çok berbat...özellikle sinoptan bafraya kadar asfalt felç olmuş bi halde...belirtmek istedim...ama bafradan sarp sınır kapısına kadar mükemmel bi sahil yolu sizi bekliyor...uzungölüde mutlaka görün derim bu arada...diğer yerleri zaten arkadaşlar açıklamışlar...hayırlı yolculuklar dilerim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Nisan 12, 2009, 01:16:59 »
mücahit bey batı karadeniz kıyı şeridinde ki yolu takip ederseniz mükemmel bi manzara size eşlik eder ancak yollar çok berbat...özellikle sinoptan bafraya kadar asfalt felç olmuş bi halde...belirtmek istedim...ama bafradan sarp sınır kapısına kadar mükemmel bi sahil yolu sizi bekliyor...uzungölüde mutlaka görün derim bu arada...diğer yerleri zaten arkadaşlar açıklamışlar...hayırlı yolculuklar dilerim...

çok teşekkür ederim özer bey...

samsun un çayı kahvesi nasıl olur ??? misafir kabul edermisiniz ???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #11 : Nisan 12, 2009, 01:32:59 »
ne demek mücahit bey...tabi ki buyrun bekleriz... çayımız kahvemiz hepsi güzeldir  :) üstüne bide meşhur bafra pidesi ... :) tekrar hayırlı yolculuklar dilerim... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 12, 2009, 14:45:55 »
amasra ya mutlaka uğrayın. karadeniz kıyısının bodrumudur orası. amasya değil ha amasra...
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 12, 2009, 20:11:58 »
   Selam Mücahit Bey,
Size yardımcı olacağını tahmin ettiğim 2005 yılındaki Karadeniz turundan bahsetmek istiyorum.Ben daha önce Karasu,Akçakoca,Bartın, Amasra , Zonguldak, Sinop gibi yerleri gördüğüm için bu yolculuğuma Samsun üzerinden başladım.Ancak Çanakkale - Bursa derseniz biraz ters ve yorucu olabilir.İzmirden yola çıkacağınızı varsayarsak, İzmir-Balıkesir-Bursa-Yalova-Kocaeli-Sakarya-Karasu-Akçakoca-Zonguldak-Bartın-Cide-İnebolu-Sinop ve Samsun(Toplam 1.295 km.eder). Samsun-Artvin arası 567 km.
1.295 km.+567 km.= 1.862 km. eder. Bu mesafe az bir mesafe değildir. Buna esas gezilecek yerleri ilave edersek ve dönüş yolunu da katarsak, ortalama 4.200 - 4.500 km. yol yapmanız gerekir.Bu sizin zamanınız ve gezeceğiniz yerlere göre tabiiki değişir. Bu da normal olarak arabanızla yorucu olmadan gezmeniz için en az 10 gününüzü alır.
   Belirli yerlerde konakladığınızda gününüzün kaybolmaması için yola sabah erken çıkmanızı öneririm.
   Biz 2005 yılında İstanbul - Samsun üzerinden yola çıktık. Samsunda 1 gece kaldık.Gezilecek yerlerin bir kısmını gezdik bazılarını dönüş yoluna bıraktık. Rize-İkizdereye geldik ve bir dostumuzun evinde konakladık.O gece sis vardı ve hava yağmurluydu.Sabaha kadar devam eden yağmur yolculuğumuzu biraz maceralı yaptırdı.Sabah erken yola çıktığımızda yağmur devam ediyordu ve dere yataklarında taşmalar ve heyelan olmuştu.3-5 km. gittikten sonra dik yamaçtan şelale gibi sular asfalta akıyor ve oradan hemen solumuzdaki dereye ulaşıyordu.Ağaç parçaları ve taşlı topraklar yolu kapamıştı.Kendi çabamızla birkaç ağaç parçası ve taşları kaldırarak yola biraz devam ettik. Ancak biraz ileride jandarma yolu kapamıştı.Daha ilerde tamamen heyelan ve sel olduğu için geri dönmemizi ve yolun akşam geç saatlerde ancak açılacağını söyledi.Hiç aklımızda olmayan bir istikametten yola devam ederek İspir-Erzurum yolu üzerinden Yusufeli'ne, oradan da Çoruh nehri ile paralel Artvin'e vardık.(Artvin'in içinde pek bir şey yok.Biz Balıklı ve Meydancık köylerinde konakladık).Gezilecek yerleri dolaşarak Ardahan'a gittik. Oradan da 39 yıl sonra vatani görevimi yaptığım Kars'a ulaştık. Kars Kalesi, Arap Tabya gibi bazı yerleri dolaştıktan sonra Kars Çayı'nın kenarındaki gazinolarda dinlendik ve tekrar Ardahan ve Şavşat üzerinden Artvin'e ulaştık.Şunu belirtmemde fayda var.Biz Ağustos ay'ında gittiğimiz halde Artvin'de gece yorganla yatmıştık.Toplam 10 gün kadar kaldık ve 3.960 km.yol yaptık.
   Gezebildiğimiz yerlerden bazıları ; Trabzon Sümela Manastırı, Uzungöl, Kuyubaşı yaylası
   Rizede Ayder yaylası, Fırtına vadisi,
   Artvin'de Artvin kalesi, Şavşat kalesi, Berta köprüsü, Macahel
   Ordu'da Boztepe
   Bunların haricinde saymakla bitiremiyeceğimiz yerler var.Fakat zaman ve kalınacak mekan çok önemli. :)
   Ayrıca yanınıza ; Yürüyüş ayakkabısı,Yağmurluk ve şemsiye,Termos ve araba buzluğu,yatma süngeri,bez torba(fındık ve ekmek koymak için),Mangal, çaydanlık ve piknik tüpü , kamera ve fotoğraf makinası gibi önemli malzemeleri de almayı unutmayın.
  En önemlisi de kendinize bir yol planı yapmanız ve iyi bir harita bulundurmanız.
  Arkadaşların bahsettiği pideler çok meşhur, yemenizi tavsiye ederim.

Bana tekrar o günleri yaşattınız, size neşeli ve hayırlı yolculuklar dilerim.
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 12, 2009, 22:02:42 »
Kemal abi ne güzel anlatmışsın, bak şimdi yola çıkasım geldi. Gerçekten güzel bir tur bende notlarım arasına alıyorum bu güzergahları inşallah vakit bulursam bende gitmek istiyorum.

Yalnız Haziran ayında karadenizde yağış bol olur, Temmuz ve Ağustos aylarını tavsiye ederim.

Selamlar.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 12, 2009, 22:24:36 »
Kemal abi ne güzel anlatmışsın, bak şimdi yola çıkasım geldi. Gerçekten güzel bir tur bende notlarım arasına alıyorum bu güzergahları inşallah vakit bulursam bende gitmek istiyorum.

Yalnız Haziran ayında karadenizde yağış bol olur, Temmuz ve Ağustos aylarını tavsiye ederim.

Selamlar.
   Yazacak çok şey vardı.Kısaca özet olarak toparladım. Dediğiniz gibi Haziran çok müsait değil. Biz de Ağustos ay'ında gitmiştik.Bazı günler bulutlu ve yağmurlu geçmişti.Ancak arkadaşımızın belki Haziran ay'ında müsait zamanı vardır diye düşünüyorum.

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Nisan 12, 2009, 23:32:06 »
kemal abi, ali abi yazdıklarınız için çok teşekkürler...çok aydınlattı...ama malesef haziran ayı müsait benim için...hava şartlarını da düşünmüyo değilim...ama nasip artık...

ve abi ben çanakkale den yola çıkacağım...güzergah belli sayılır...çok teşekkür ederim...ellerinize sağlık...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 13, 2009, 05:11:58 »
trabzondaki boztepeyi de unutmayın.
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 13, 2009, 06:55:55 »
 Her iki ilimizde de Boztepe var. Fakat Ordu Boztepe'nin manzarası harika. bilhassa gece manzarası görülmeye değer.

''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Nisan 14, 2009, 00:38:18 »
mesajlarını esirgemeyen bütün arkadaşlara teşekkürler...ellerinize sağlık...

turun yarısı beleşe gelecek gibi :) :)