merhaba değerli arkadaşlar. arada trabzon sanayisine gittiğimde soruyordum da. bu toyota parçalarının orijinaline çok yakın kore yapımları varmış. kalite olarak da çok yakınmış. fiyatı da uygunmuş demişlerdi. mesela orijinal baskı balata seti 395 yl idi. kore yapımı ise 105 tl demişlerdi. ben gene orijinalini aldım. bu kore yapımı parçalar için ne diyorsunuz genel olarak.
Bir japon atasözü derki;
に影響を受けた派手なルックスで日本では後に
Anlamı "Orjinal orjinaldir yan sanayi yan sanayidir" menşei nere olduğu pek fark etmez bence
Bir Türk atasözü der ki ''Ucuzsa vardır illeti,pahalıysa vardır hikmeti'' ucuz alan aslında pahalı alır.
O zaman yetkili servis daha pahalı olduğu için neden yetkili servise gitmiyorsunuz?
amerikan atasözüde derki
"ucuz mal alacak kadar zengin değilim"
Bazı ürünlerin gerçekten yan sanayii üretimleri de çok kaliteli olabiliyor, bu çin malıda olsa, kore malıda olsa, amerikan malıda olsa böyle bence, ama bunu deneyen ve bilen kişi 1. dereceden güvenebileceğiniz birisi olmalı, ya da kendiniz olmalısınız, yoksa satıcılar ya da parçacı anlaşmalı tamirci - özel servisler böyle yalanlar söyleyebiliyorlar...
özellikle hayati parçalarda orijinal tercih edilmeli, jant kapağı, iç aydınlatma takımı v.b. gibi 2. - 3. öncelikli parçalar yan sanayii tercih edilebilir bence
Selam ve dua ile
Saygılar...
2002-2007 corollaların yedek parcası servis dısında pek yok malesef.
Bencede Efe Bey'in tespiti yerindedir, katılıyorum aynı şekilde, aracın yürüyeni ( Rot, rotil başları, enjektörler, salıncak-salıncak burçları, baskı balata, triger seti, buji-buji kabloları vs...) orjinal olmalı fakat diğer parçalar yan sanayi olabilir.
Selam ve dua ile...
evet bende katılıyorum. zaten tanıdık ustaların bana telkinleri de o yöndeydi.
O zaman yetkili servis daha pahalı olduğu için neden yetkili servise gitmiyorsunuz?
Fahiş işçilik fiyatları...
Fahiş işçilik fiyatları...
Aynı mantıkla ucuz parça gibi ucuz işçilik de dandik çıkabilir...(Ben özel servise gidiyorum bu arada, ve sadece kendimce gereken parçaları orjinal kullanıyorum)
aslında birazda şans işi ben debriyaj setini veleo aldım 80 tl ye satan parçacı dediki ben bu mala kefil olmam ama birazda şans işi dedi bende kısmet dedim aldım yaklaşık 5,000 kmyi geçti hiç bi sorun yok
yani birazda şans işi
özcan bey bu st en önemli parçalardan biri keşke orjinalini alsaydınız. servis dışında da taktırabilirsiniz. ben öyle yaptım mesela.
Özcan bey valeo debriyaj setini 80 tl bedava almışsınız ben 140 tl aldım bilyesi naci garantili olarak aldım ben.
özcan bey bu st en önemli parçalardan biri keşke orjinalini alsaydınız. servis dışında da taktırabilirsiniz. ben öyle yaptım mesela.
artık kısmet ya ama aslında gerçekten işi şansa bırakmamak lazım her zaman bu kadar şanslı olamayabiliriz ilk kez yaptığım bi şeydi bu
Özcan bey valeo debriyaj setini 80 tl bedava almışsınız ben 140 tl aldım bilyesi naci garantili olarak aldım ben.
ama benim aldığımda dolar bu kadar yukarı fırlamamıştı benden 1 hafta sonra aynı yerden arkadaşım 95 tl ye aldıydı