0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhabalar,6 nisanda eptt üzerinden, 8 nisanda da e-devlet üzerinden maske başvurusunda bulundum. Herhangi bir takip no vs verilmediği için talep ne aşamada göremiyorsunuz. Evde maske kalmadı, yarın doktora gitmem gerekiyor, yakında markete gitmemiz gerekecek. Hastane de market de maskesiz almıyor..Eczaneler dahil hiç bir yerde maske satılmıyor. Evde tülbentle vs yapabiliriz ama tülbentin koruyucu olduğunu düşünmüyorum, sadece görüntü..Bu vatandaşa ne önerirsiniz ?
Kesinlikle çok kişinin solunum yolları tagriş olacak kimyasallardan.Maskesiz sokağa çıkış yasaklanmalı ve burun dahil kapalı olmalı.Maske de nefesteki nemi geri verdiğinden çok sağlıklı değil ama faydası daha fazla.Maske gönderimi ne oldu bilmiyorum, aralıklı olarak iki başvuru yaptım, hiç bir dönüş yok. Çok mantıklı bir sistem belirlenemedi sanırım dağıtım için. Halbuki semt meydanlarında bekleme çizgileri çizilip, kimlik no ile dağıtım yapılabilir. Bu sayede alan, almayan da belli olur.Maske kullanılsa da, içine kağıt mendil konabilir neme karşı. Bu, maske ömrünü uzatır. Maake yanında gözlük kullanmak da iyi olur.Bence en önemlisi, dışarıdan gelince su ile tam bir burun temizliği yapmak. Sonrasında lavabo dezenfekte edilmeli.
Arkadaslar ben șu siyah maskelerden aldim. Krutt marka. Cerrahi maskeyi takip agzimin 5 santim uzaginda cakmak yakiyorum üfleyince ates neredeyse sonecek. Ancak bu siyah maskeyi takip ayni islemi yapinca ateste oynama bile yok. Yararli midir acaba?yıkanabiliyor ayrıca..
Deterjan olayı olmaz ya, alerjik astımı olan için çok kötü olur hem de. Deterjan ve çamaşır suyu bu aralar bolca tüketiliyor, büyük ihtimalle sonrasında daha farklı komplikasyonlar çıkacak ortaya.Biraz önce geldi maskeler, dünyanın en dandik maskesi. Teli yok, incecik. Hepsi böyle ise milletin kullandığı maskelerin vay halimize.