Gönderen Konu: maske bulma sorunu ( covid-19 )  (Okunma sayısı 1483 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
maske bulma sorunu ( covid-19 )
« : Nisan 13, 2020, 19:06:28 »
Merhabalar,

6 nisanda eptt üzerinden, 8 nisanda da e-devlet üzerinden maske başvurusunda bulundum. Herhangi bir takip no vs verilmediği için talep ne aşamada göremiyorsunuz. Evde maske kalmadı, yarın doktora gitmem gerekiyor, yakında markete gitmemiz gerekecek. Hastane de market de maskesiz almıyor..Eczaneler dahil hiç bir yerde maske satılmıyor. 
Evde tülbentle vs yapabiliriz ama tülbentin koruyucu olduğunu düşünmüyorum, sadece görüntü..

Bu vatandaşa ne önerirsiniz ? :)
2017 C-HR Hybrid Diamond

Toyota Club Türkiye

maske bulma sorunu ( covid-19 )
« : Nisan 13, 2020, 19:06:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 115000
  • Model Yılı: '14
  • 1 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Ynt: maske bulma sorunu ( covid-19 )
« Yanıtla #1 : Nisan 13, 2020, 19:58:40 »
Maskeyle girilmesi zorunlu olan yerlerde giristeki guvenlik gorevlilerinden isteyiniz. Onlarda genellikle oluyor. Bankalarda ve buyuk marketlerde özellikle var. Giriste onlardan isteyebilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '18
  • 67 kere teşekkür etti
  • 172 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 13, 2020, 20:27:58 »
Merhabalar,

6 nisanda eptt üzerinden, 8 nisanda da e-devlet üzerinden maske başvurusunda bulundum. Herhangi bir takip no vs verilmediği için talep ne aşamada göremiyorsunuz. Evde maske kalmadı, yarın doktora gitmem gerekiyor, yakında markete gitmemiz gerekecek. Hastane de market de maskesiz almıyor..Eczaneler dahil hiç bir yerde maske satılmıyor. 
Evde tülbentle vs yapabiliriz ama tülbentin koruyucu olduğunu düşünmüyorum, sadece görüntü..

elektrikli süpürge filtresini çift kat yapıp maske şekilde dikilebilir, kagıt olanlardan bahsetmiyorum yanlış anlaşılmasın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1409 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 13, 2020, 21:17:54 »
Merhabalar,
Aynı tarihlerde bende eptt sistemi çökmeden az önce sipariş verdim sonrasında sistem çöktü denilince e-devlet üzerinden tekrar sipariş verdim.
10 nisan gibi sms mesajı geldi 5 adet alabilirsiniz diye bugün eşm dışarı çıkmıştı ona aldırdım,daha paketi açmadım ancak verilen maske piyasada satılan siyah maskelere benziyor.
Maske kodu eptt den mi yoksa e-devlet üzerinden mi geldi bilemiyorum.
Ancak 2 yada 3 kat PAMUKLU tekstil ürününden yaparsanız fazlası ile işinizi görecektir diye düşünüyorum.
Selamlar,geçmiş olsun.
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 14, 2020, 00:21:46 »
Merhabalar,

Merhabalar Fehmi bey
Hastanelerde ilk girşte ateş ölçümü yapılıyor ve maskeniz yoksa hemen aynı masada veriliyor,PTT veya e devlet üzeinden yapılan başvurular şuanda eczanelere devredildi sırasıyla bütün herkese aktivasyon onay kodu geldikten sonra bölgenizdeki eczanelerden temin edebilirsiniz.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 14, 2020, 00:24:13
Ayriyeten kendiniz yapacağınız maskede dağıtılan maskelerle aynı işi görür seçeceğiniz kumaşın pamuklu sık dokuma olmasına dikkat etmeniz yeterli olacaktır.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 14, 2020, 09:30:26 »
Teşekkür ederim herkese, hastaneden maskesiz gelmeyin uyarısı geldi o yüzden sormuştum aslında.. Bir komşumuzdan istedim,sağolsun verdi bir maske.. Onunla gideceğim hastaneye.. Sonrası için artık e devletten sms bekleyeceğiz..

virüs 60 derecenin üzerinde yaşamıyormuş, maskeyi fırına koyarak veya fön makinesi ile ısıtarak dezenfekte edebilirmişiz.. en kötü o yola başvuracağım..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 14, 2020, 12:32:05 »
Ben de aynı durumdayım, satışına yasak gelmeden önce 1 kutu almıştık, Sürat Kargo sağolsun, 10 gündür Ankara'yı dolaşıyor maskelerimiz :)

Dağıtılan maskelerin koruyuculuğu oldukça sınırlı, internetteki videoları izleyip eski t-shirt lerden de yapabilirsiniz, benzer bir koruyuculuğu olur.

Daha koruyucu bir şey isterseniz de, eğer toz torbalı süpürgeniz varsa ve "s-bag" tarzı bez torba kullanıyorsa (kağıt olmaz), onları keserek de N95'e benzer koruyuculukta bir maske yapabilirsiniz.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 14, 2020, 17:01:08 »
Bence de son çare mevcut maskenizi, kettle de suyu kaynatın, bir kase içine maskeyi ve toz çamaşır deterjanını koyun, üzerine o kaynar suyu dökün biraz karıştırın, yaklaşık yarım saat bekletin, mis gibi deterjan kokulu maskeniz oldu. Ben internet üzerinden aldığım yıkanabilir maskeleri bu şekilde günlük dezenfekte edip kullanıyorum.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 14, 2020, 17:37:20 »
Deterjan olayı olmaz ya, alerjik astımı olan için çok kötü olur hem de. Deterjan ve çamaşır suyu bu aralar bolca tüketiliyor, büyük ihtimalle sonrasında daha farklı komplikasyonlar çıkacak ortaya.

Biraz önce geldi maskeler, dünyanın en dandik maskesi. Teli yok, incecik. Hepsi böyle ise milletin kullandığı maskelerin vay halimize.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 14, 2020, 20:45:25 »
Kesinlikle çok kişinin solunum yolları tagriş olacak kimyasallardan.
Maskesiz sokağa çıkış yasaklanmalı ve burun dahil kapalı olmalı.
Maske de nefesteki nemi geri verdiğinden çok sağlıklı değil ama faydası daha fazla.
Maske gönderimi ne oldu bilmiyorum, aralıklı olarak iki başvuru yaptım, hiç bir dönüş yok. Çok mantıklı bir sistem belirlenemedi sanırım dağıtım için. Halbuki semt meydanlarında bekleme çizgileri çizilip, kimlik no ile dağıtım yapılabilir. Bu sayede alan, almayan da belli olur.
Maske kullanılsa da, içine kağıt mendil konabilir neme karşı. Bu, maske ömrünü uzatır.
Maake yanında gözlük kullanmak da iyi olur.
Bence en önemlisi, dışarıdan gelince su ile tam bir burun temizliği yapmak. Sonrasında lavabo dezenfekte edilmeli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 14, 2020, 23:38:32 »
 @Alper Sınav (23) malesef piyasadaki dağıtılan maskelerin bir çoğu acil ihtiyacı karşılayabilmek için gelişi güzel üretilmiş burun üstü tel olmayan iki katlı maskeler bize bile iş yerinde bi ara onlardan dağıttılar şükür şimdi telli modeller geldi
Benim kendi izlediğim virüs korunma programı dışarı çıkacağım zaman gideceğim yerlerin planını çiziyorum işimi en kısa sürede bitirip tekrar dönmenin planını yapıyorum dışarıda insanlarla arama mesafe koyuyorum mesafeye uymayan kişileri uyarmaya özen gösteriyorum aracımda 80 derece limon kolonyası bulunduruyorum araca binince ilk iş elimi dezenfekte ediyorum sonrasında eve dönüşte kapıdan girince doğru duş almaya özen gösteriyorum kıyafetlerde makinaya atılıyor tabi bide telefonu günde en az 3 kez kolanya ile dezenfekte ediyorum en çok kullandığımız cihaz TLF çünkü.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 14, 2020, 23:41:09 »
Kesinlikle çok kişinin solunum yolları tagriş olacak kimyasallardan.
Maskesiz sokağa çıkış yasaklanmalı ve burun dahil kapalı olmalı.
Maske de nefesteki nemi geri verdiğinden çok sağlıklı değil ama faydası daha fazla.
Maske gönderimi ne oldu bilmiyorum, aralıklı olarak iki başvuru yaptım, hiç bir dönüş yok. Çok mantıklı bir sistem belirlenemedi sanırım dağıtım için. Halbuki semt meydanlarında bekleme çizgileri çizilip, kimlik no ile dağıtım yapılabilir. Bu sayede alan, almayan da belli olur.
Maske kullanılsa da, içine kağıt mendil konabilir neme karşı. Bu, maske ömrünü uzatır.
Maake yanında gözlük kullanmak da iyi olur.
Bence en önemlisi, dışarıdan gelince su ile tam bir burun temizliği yapmak. Sonrasında lavabo dezenfekte edilmeli.
Herkes aynı dertten muzdarip anlaşılan. Hakan beyin bahsettiğiniz uygulamalardan birini yapıyorum ben de. Maske içine tek kat kağıt havlu koyuyorum. Halimiz budur hamdolsun  :D
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 15, 2020, 15:52:22 »
3M'in sayfasini okumanizi tavsiye ederim.
Biraz arastirdigim icin kisaca özetleyim. Ben kesinlikle uzman degilim; yazdiklarimi da ek bilgi olarak degerlendirim.

Iki tip maske var:
1- Standart ameliyat maskesi: bu maskeler ameliyat sirasinda maskeyi takan doktordan veya personelden hastaya herhangi bir bakteri veya virüs bulasmasini önlemek icin giyiliyor. Yani disarida bunlari taktiginizda baskalarini korumus oluyorsunuz.
2- Respirator: FFP2, FFP3 veya N95 tarzi maskeler ise respirator denilen disaridan gelen havayi süzerek maskeyi takan kisiyi koruyan maskelerdir (Surgical veya particulate diye ikiye ayriliyor). Bazi modellerde egsoz gibi bir disari acilan bir valf'de mevcuttur. Bu tarz maskeler takan kisiyi koruyor.

Bu linkten okuyabilirsiniz:
https://workersafety.3m.com/differences-disposable-respirators-surgical-masks/

Saglicakla kalin.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 15, 2020, 17:25:41 »
Arkadaslar ben șu siyah maskelerden aldim. Krutt marka. Cerrahi maskeyi takip agzimin 5 santim uzaginda cakmak yakiyorum üfleyince ates neredeyse sonecek. Ancak bu siyah maskeyi takip ayni islemi yapinca ateste oynama bile yok. Yararli midir acaba?

yıkanabiliyor ayrıca..
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 44000
  • Model Yılı: '16
  • 10 kere teşekkür etti
  • 66 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 15, 2020, 23:31:16 »
Arkadaslar ben șu siyah maskelerden aldim. Krutt marka. Cerrahi maskeyi takip agzimin 5 santim uzaginda cakmak yakiyorum üfleyince ates neredeyse sonecek. Ancak bu siyah maskeyi takip ayni islemi yapinca ateste oynama bile yok. Yararli midir acaba?

yıkanabiliyor ayrıca..
Üzerinde virüsü filtreleyebildigine dair bir araştırma yok o nedenle cerrahi maske çok daha iyidir. Siyah maskeler çok daha estetik duruyor ancak koruyuculuğunun yüzde 10 civarında olduğunu, cerrahi maskelerin yüzde 70 oranında olduğunu bir doktordan dinledim TV de
Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 16, 2020, 11:11:07 »
Deterjan olayı olmaz ya, alerjik astımı olan için çok kötü olur hem de. Deterjan ve çamaşır suyu bu aralar bolca tüketiliyor, büyük ihtimalle sonrasında daha farklı komplikasyonlar çıkacak ortaya.

Biraz önce geldi maskeler, dünyanın en dandik maskesi. Teli yok, incecik. Hepsi böyle ise milletin kullandığı maskelerin vay halimize.

Doktor amcalar, virüs için  elbiseleri falan, sıvı değil toz deterjanla yıkayın demişlerdi ya ondan dedim. Tabiiki astım hastalığı olanlar için handikap. Ben şahsım adına o maskedeki ilaç/hastane kokusunu hiç sevmediğim için böyle bir yöntem uyguladım.   Artık, bu çeketlerin astarları var ya parlak ipeksi onlardan, yada  temizlenebilir elektrikli süpürge torbasının malzemesinden falan maske üretiyorlar. Bizim daireye meslek liselerinin bu şekilde ürettiği, maskeler geliyor.  Aslında yapılış malzemeleri gereği çok zorda kalınırsa tekrar yıkanıp/dezenfekte edilip kullanılabilir düşüncesindeyim.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 16, 2020, 17:12:19 »
Maskelerin partikülleri filtre edebilme özelliğine göre sınıflaması yapıldığında ,entübe edilmiş,ileri derecede hastalara müdahale eden sağlık personelinin duruma göre ffp2, N-95,ffp3 N-99,N 100 gibi nitelendirilen sırasıyla % 94 den % 99.7 kadar koruyuculuk sağlayabilen,ek olarak gözlük,ve yüz koruyucu vd ile birlikte ancak iş görebilen maskeler olduğu ortada,gelelim vatandaşa; ffp özelliği olmayan cerrahi maskeler tercih edilebilir,diğerlerinin bir kısım bakteriler haricinde koruyuculuğu olmadığı,geri kalanların yasak savmak,maskesiz dolaşmamak için takılması gereken çeşitler olduğunu değerlendiriyorum.Ancak ne olursa olsun herkes bulabildiği maskeyi takıp sokağa öyle çıkmalı,geçen gün bir vatandaş orta yaşlarda,sokakta 50 metre içinde 3 defa hapşırdı,aksırdı,tıksırdı,ağzında ne bir maske,ne elinde bir eldiven vardı,bilemiyorum böyle gezmekten zevk mi? alıyorlar,ne elini ağzına,ne kolunu ağzına etrafa damlacık saçmamak için götürdü,böyle bir şahıs karşımıza çıksa en işe yaramaz denilen maskenin bile iş göreceğini düşünüyorum.
Tokay Ceritoğlu