Arkadaşlar e120 kasa 1.4 d4d aracım uzun yolda 110 120 giderken yavaşladığımda ya da durduğumda tıkanıyor ve kara duman atmaya başlıyordu. Boşa alıp aracı bağırttığımda açılıyor ve yola devam ediyordum. Bu arızayı seyrek yaparken son zamanlarda şehir içinde de yapmaya başlamıştı. Garip bir şekilde boşta dip gaz yaptığımda ise gecikmeler yasanıyordu. 3 bin devire gelince ayağımı gazdan çekmeme rağmen sonrasında 1 saniye boyunca gaz vermeye devam ediyordu. Yaklaşık 4 bin devirde gazı kesiyordu. Rolantide düzensizlik, geç çalışma, performans kaybı hiçbir şey yoktu arabada. Önce maf sensörünü temizledim. Sonrasında aracın performansında artış gördüm özellikle yokuşlarda fakat benim problemim çözülmedi. Sonrasında bütün olasılıkları denemeye başladım ve egrnin fişini çektiğimde bir daha sıkıntı yaşamadım. Sonrasında egr yi temizledim. Sanayide de çoğu usta sorunu enjektörlerde arıyor turboda arıyor. İnternette de hiçbir yerde çözüm bulamadığım için buraya çözümünü yazmak istedim. Egr tıkanıklığında çoğu kişi rolantide düzensizlik, sürekli çekişten düşme, geç çalışma olur diyor ama demek ki bu şekilde de tıkanabiliyor.