Gönderen Konu: Soğuk Press Modası  (Okunma sayısı 975 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
Soğuk Press Modası
« : Nisan 11, 2020, 21:48:04 »
Bakıyorum da 250 bin tl değerindeki aracına da yaptıran var , 15 bin tl değerindeki aracına da nedir bu işin bu kadar tercih edilmesindeki sebep ? Sağlıklı işlem olacağını pek sanmıyorum.

Bilmeyenler için açıklama yapayım Soguk press islemi aracin yaylarina yapilan bir islemdir yaylar presslenerek arac alcatma islemi gerceklesir.

Toyota Club Türkiye

Soğuk Press Modası
« : Nisan 11, 2020, 21:48:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: Soğuk Press Modası
« Yanıtla #1 : Nisan 11, 2020, 22:35:13 »
Karayolları trafik tüzüğüne göre ,orijinal fabrika çıkışı haricinde makine mühendisleri odasından proje değişikliği alarak yola çıkması gereken bir işlemi herkes kafasına göre uygulamaya kalkarsa olası kazaların önüne geçmek mümkün olmaz,yollarda kuş serisine alçaltma yaptırıp ön tamponu neredeyse yola yapışık şekilde kullanılan araçlar var.Viraja girişleri,sert frenajdaki tutumları herhalde çok kötü olacaktır.İzin verilmemeli ve görüldüğü yerde parka çekilmeli.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 12, 2020, 20:06:36 »
Bakıyorum da 250 bin tl değerindeki aracına da yaptıran var , 15 bin tl değerindeki aracına da nedir bu işin bu kadar tercih edilmesindeki sebep ? Sağlıklı işlem olacağını pek sanmıyorum.

Bilmeyenler için açıklama yapayım Soguk press islemi aracin yaylarina yapilan bir islemdir yaylar presslenerek arac alcatma islemi gerceklesir.
Anılcım soğuk pres yine iyi yayları sökmeden aracın üzerinde ısıtarak indirenler var onlar daha tehlikeli yayın bütün özelliği gidiyor.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 13, 2020, 11:14:10 »
Yay çeliği özellikleri, elastikiyet modülü, aşağıda paylaştığım Wöhler ve Bauschinger etkileri incelendipinde neden yapılmaması gerektiği daha iyi anlaşılır sanırım.
https://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=88664.msg1111658#msg1111658

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 13, 2020, 12:51:56 »
Bu işlem Araçların İmal Tadil ve Montajı Yönetmeliğine aykırıdır. Araç üzerinde teknik değişikliğe girer. Karayolları Trafik Kanununa göre (sanıyorum 32.md) idari yaptırım uygulanır. 1. kez ceza yazılır ve süre verilir. 2. kezde değişiklik düzeltilmediyse veya araç tescil belgesine işletilmediyse araç trafikten men edilir. Kanun gereği böyle. Ama bununla çok uğraşırlar mı bilmiyorum.
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 13, 2020, 14:51:00 »
Trafik kurallarından ziyade bu işlem neden bu kadar çok tercih edilmeye başladı maddi imkanları olmayanları anlarım ama bunu 2019 model 5 serisine 2019 mercedese dahi yapan var nasıl güveniyorlar. 700 bin ₺ arabaya para yatırıp 2,3 bin tl spor yaya vermekten çekiniyorlar ilginç