Gönderen Konu: Eğimli Yerde Park  (Okunma sayısı 1579 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 8 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Eğimli Yerde Park
« : Nisan 10, 2020, 15:14:22 »
2020 Dream corollada eğimli yerde park ederken Vitesi P konumuna alınca kendiliğinden elektronik el frenini indiriyor.Önceki aracımda elektronik el freni yoktu onda eğimli yerde ayağım frendeyken N konumuna alıp el frenini çekip sonra ayağımı frenden salardım sonra tekrar frene basarak P ye alırdım.Elektronik fren sisteminde bunu yapmama gerek var mı zaten P ye alınca ayağım frendeyken otomatik frenleri salıyor araç fakat frenden çekince çok az esneme yapıyor.

Toyota Club Türkiye

Eğimli Yerde Park
« : Nisan 10, 2020, 15:14:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Ynt: Eğimli Yerde Park
« Yanıtla #1 : Nisan 10, 2020, 15:36:35 »
Eğimli yerlerde otomatik park değil de, bunu alışkanlık haline getirirseniz daha iyi olur. Çünkü eğimli yerde elektronik park freni bunu yapmıyor P ye alınca otomatik el frenini etkinleştirdiğinden yük yine şanzımanda kalıyor. Hemen olmasa da zamanla böyle yükün şanzımana bindiğinde aracı çalıştırıp diğer viteslere alınınca bir kütürtü, vuruntu ya da sertçe silkeleme olarak hissettirdiğini görürsünüz.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • atiker grand 2018
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 110524
  • Model Yılı: '06
  • 136 kere teşekkür etti
  • 128 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 10, 2020, 19:02:15 »
 :nija:
Eğimli yerlerde otomatik park değil de, bunu alışkanlık haline getirirseniz daha iyi olur. Çünkü eğimli yerde elektronik park freni bunu yapmıyor P ye alınca otomatik el frenini etkinleştirdiğinden yük yine şanzımanda kalıyor. Hemen olmasa da zamanla böyle yükün şanzımana bindiğinde aracı çalıştırıp diğer viteslere alınınca bir kütürtü, vuruntu ya da sertçe silkeleme olarak hissettirdiğini görürsünüz.

bu olayı patrona bir türlü alıştıramadım, arabayı nerede olursa olsun p ye alıyor, daha sonra el freni çekiyor, şanzumandan küt diye ses geliyor haliyle, bir gün şanzumanı kucaklarız ya hadi hayırlısı.

söyledim de;
ilk önce aracı N konumuna alın, daha sonra el frenini çekin, daha sonra freni bırakın yük şanzıman dan kalksın, sonra da p alıp el frenini çekin desem de aman diyor  :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '20
  • 8 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 10, 2020, 21:45:42 »
:nija:
bu olayı patrona bir türlü alıştıramadım, arabayı nerede olursa olsun p ye alıyor, daha sonra el freni çekiyor, şanzumandan küt diye ses geliyor haliyle, bir gün şanzumanı kucaklarız ya hadi hayırlısı.

söyledim de;
ilk önce aracı N konumuna alın, daha sonra el frenini çekin, daha sonra freni bırakın yük şanzıman dan kalksın, sonra da p alıp el frenini çekin desem de aman diyor  :nija:

Eğimli yerlerde P ye alıp ayağını frenden bırakmayıp el frenini çeksen bile yük şanzımana biniyor geri D konumuna veya R konumuna vitesi geçirmek  zor oluyordu böyle sanki bir şeyi koparıyor gibi eski aracımdan biliyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 11, 2020, 12:03:57 »
Bilgiler verilmil zaten. Eğimli yerde parkra dikkat edilecek hususlar (yön vs. göre) İleri Sürüş Teknikleri konumuzda mevcut