Gönderen Konu: Subap Yanma sorinu ve bobin  (Okunma sayısı 1563 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
Subap Yanma sorinu ve bobin
« : Nisan 08, 2020, 21:38:30 »
Arkadaşlar selamlar,
Aracım 1.33 Auris 20 000 km de BRC SEQ 32 marka LPG taktırdim hatrı sayılır istanbul umraniyede unlu bir firma yaptı montajı 100 000 km ye kadar kendim kullandım titiz bir kullanıcı olmama ve yağ filtre lpg bakımlarını da 9 000 km de yapmama rağmen malum son.Subap yanması ilk önce bobin ve bijiden basladık sonra aynı hataları vermeye devam edince Subap testi yapıldı ve kapak acıldı her ne ise tamir celik subap derken aeac toplandı. Arabaya ben bulamadığım için NGK bobin takmistm ( bulabilseydim kesinlikle DENSO alırdım )  Araç bobinler yeni olmasına rağmen benzinde bile şu an ufak ufak alt devirlerde titremeler yapıyor LPG de hic kullanmıyorum bile bariz velli ediyor ( yanma ısısı yüksek olduğu icin Lpg nin akım yetmiyor diye dusunuyorum sadece fikrim bu ) Ustamin beyanı ise şu bu aracların ve lpg kullanımının krpnik sorunu demekte 0 kutusunda almistm bobini ve sonuc yine aynı. Simdi benim sorum şu bu tecrubeyi yani ayni marka ike ayni sorunlari yasayan tecrube eden arkadaslar oldu mu. Ben kafaya taktim masrsf edip Denso bobin alacagm ancak sizlere danismak istesdm araci su an benzinde kullaniyorum. Herhangi bir isik yakamdi gexen hafta teklemeler siddetlenince ustundeki NGK Zbobini ariza yakan gozden soiup yerine eski orjinal denso ile degistirdi usta anca hala benzinde alt devirlerde titeeme hissediyorum ben. Sizce bu arac Denso marka bobinlerden baska randiman vermiyor mu arkadaslar yoksa sorunu baska yerde mi aramaliyim yani bobin yakmaya sebep olan bir durum olabilir mi cok sevdigim mavisimden sogudum lutfen yardim edin

Toyota Club Türkiye

Subap Yanma sorinu ve bobin
« : Nisan 08, 2020, 21:38:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Subap Yanma sorinu ve bobin
« Yanıtla #1 : Nisan 08, 2020, 22:13:25 »
Öncelikle araç üzerindeki LPG sistemini komple iptal edin yapılan işlem nasıl yapıldığı için bilemiyorum bu titreme işi çok farklı nedenlerden kaynaklanır,bobinler deki LPG bağlantılarını iptal edin ve akü eksi kutup başını söküp yarım saat bekleyin ve aracı bir kaç gün devamlı benzinde kullanın aynı zamanda aracı bilgisayara bağlayıp hata kaydı varmı baktırın,en garanti işlem olsun istiyorsanız aracı tem otoya götürün gerekenin en iyisini yaparlar gitmeden önce randevu almanız gerekmektedir.
[attach=1]
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • @pump_upp - best crypto pumps on telegram !
  • Araç: 4runner
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '99
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 19, 2020, 11:40:45 »
1.33 motor un rölantisinde titreme oluyor konu oysa benzin bobin farketmez. Ama alt devirlerde hizlanirken kesiklik yaşıyorsanız ben benzinde de gecmiyorsa öncelik ateşleme kusurudur sonra digerleri gelir... Hava akışı bozuksa sensör değerleri doğru değilse aynı sorunlar olur
https://*****/*****

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 19, 2020, 15:42:51 »
Arkadaşlar selamlar,
Aracım 1.33 Auris 20 000 km de BRC SEQ 32 marka LPG taktırdim hatrı sayılır istanbul umraniyede unlu bir firma yaptı montajı 100 000 km ye kadar kendim kullandım titiz bir kullanıcı olmama ve yağ filtre lpg bakımlarını da 9 000 km de yapmama rağmen malum son.Subap yanması ilk önce bobin ve bijiden basladık sonra aynı hataları vermeye devam edince Subap testi yapıldı ve kapak acıldı her ne ise tamir celik subap derken aeac toplandı. Arabaya ben bulamadığım için NGK bobin takmistm ( bulabilseydim kesinlikle DENSO alırdım )  Araç bobinler yeni olmasına rağmen benzinde bile şu an ufak ufak alt devirlerde titremeler yapıyor LPG de hic kullanmıyorum bile bariz velli ediyor ( yanma ısısı yüksek olduğu icin Lpg nin akım yetmiyor diye dusunuyorum sadece fikrim bu ) Ustamin beyanı ise şu bu aracların ve lpg kullanımının krpnik sorunu demekte 0 kutusunda almistm bobini ve sonuc yine aynı. Simdi benim sorum şu bu tecrubeyi yani ayni marka ike ayni sorunlari yasayan tecrube eden arkadaslar oldu mu. Ben kafaya taktim masrsf edip Denso bobin alacagm ancak sizlere danismak istesdm araci su an benzinde kullaniyorum. Herhangi bir isik yakamdi gexen hafta teklemeler siddetlenince ustundeki NGK Zbobini ariza yakan gozden soiup yerine eski orjinal denso ile degistirdi usta anca hala benzinde alt devirlerde titeeme hissediyorum ben. Sizce bu arac Denso marka bobinlerden baska randiman vermiyor mu arkadaslar yoksa sorunu baska yerde mi aramaliyim yani bobin yakmaya sebep olan bir durum olabilir mi cok sevdigim mavisimden sogudum lutfen yardim edin

Daha önce kullandığınız sahte Denso bujilerden sonra mı NGK bobin kullandınız?

Çelik supap konusu piyasa safsatası, kapak revizyonu nerede yapıldı?