Gönderen Konu: Mmt şanzıman vitese geçmiyor ve vites ekranında hiç bir konum görünmüyor  (Okunma sayısı 3792 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '07
  • 5 kere teşekkür etti
Arkadaşlar Merhaba 2007 corolla verso 1,8 mmt şanzıman aracım var. Vites geçişlerinde zorlandığı için toyota servisine kalibrasyon için götürdüm. Ancak malesef arabayı tamamen bozdular. Araç şu an tüm vites konumlarında sanki N de imiş gibi çalışıyor gaz yemiyor vites ekranında hiç bir şey görünmüyor tabi harekette etmiyor. Vites kolunu hangi konuma getirirsen getir ekranda hiçbirşey gözükmüyor gaza basıyorum devir hiç yükselmiyor. Servis  aktuatör ve baskı balatayı değiştirmek istedi ama çok para istiyorlar. Bu forumdaki ustalarımız be sürücülerimizin böyle bir tecrübesi varsa çözüm için paylaşırsa çok sevinirim.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '19
  • 109 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar Merhaba 2007 corolla verso 1,8 mmt şanzıman aracım var. Vites geçişlerinde zorlandığı için toyota servisine kalibrasyon için götürdüm. Ancak malesef arabayı tamamen bozdular. Araç şu an tüm vites konumlarında sanki N de imiş gibi çalışıyor gaz yemiyor vites ekranında hiç bir şey görünmüyor tabi harekette etmiyor. Vites kolunu hangi konuma getirirsen getir ekranda hiçbirşey gözükmüyor gaza basıyorum devir hiç yükselmiyor. Servis  aktuatör ve baskı balatayı değiştirmek istedi ama çok para istiyorlar. Bu forumdaki ustalarımız be sürücülerimizin böyle bir tecrübesi varsa çözüm için paylaşırsa çok sevinirim.

benim eski aracım da verso 1.8 idi. sorun ağırlıklı ecu kartındandir, yazılımı güncellenmeli ancak bu süreçte eğer bağlı olarak aktarma organlarına v.b. zarar geldi ise servis masrafı yüksek olacaktır, servis dışında kesinlikle elletmeyin yapamazlar daha iş çıkarır
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Nerede ikamet ettiğinizi profil bilgilerinizde göremedim yazarsanız gerekli usta tavsiyeleri yapılır servis yüksek fiyat çıkarır çünkü onlar tamir işlemi yapmazlar direk parçanın komplesi değişir.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 5 kere teşekkür etti
Ümit bey cevap için teşekkürler Yurtdışındayım malesef Türkiyede olsam Ustalar mutlaka bir çare bulurdu

Mesaj Birleştirildi: Nisan 08, 2020, 23:23:49
benim eski aracım da verso 1.8 idi. sorun ağırlıklı ecu kartındandir, yazılımı güncellenmeli ancak bu süreçte eğer bağlı olarak aktarma organlarına v.b. zarar geldi ise servis masrafı yüksek olacaktır, servis dışında kesinlikle elletmeyin yapamazlar daha iş çıkarır

Sedat bey ilginiz için teşekkürler. sorun ana ecu kartındamıdır yoksa mmt nin ecu sundamı
Tekrar teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '19
  • 109 kere teşekkür edildi
mmt ecu diye düşünüyorum araç çalışıyor ama vites sorunu var zira, servise gidin pahallıdır ama kesin sonuçtur
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
MM-T Ecu değişiminden önce vites seçici motoru üzerindeki konum sensörü değişimini denemenizi tavsiye ederim, aynı motor üzerindeki iki sensör birbiri ile aynıdır, yerlerini değiştirerek deneyebilirsiniz, herhangi bir değişiklik olur ise önce sensörü değiştirerek daha düşük maliyet ile arızayı giderebilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 5 kere teşekkür etti
Ufuk Bey tavsiyeniz icin cok tesekkürler müsait olur olmaz dediginizi yapacagim
Tekrar tesekkürler

Mesaj Birleştirildi: Nisan 10, 2020, 14:17:50
Ufuk bey merhaba
benim versoda aktüatörün üzerinde dediğiniz sensörden bir tane var ayrıca aktüatör de tek sizin gönderdiğiniz ikili
galiba sensör satınalmam lazım
selamlar

Mesaj Birleştirildi: Nisan 10, 2020, 15:06:10
http://toyotamarket.ru/eu/157230/021/2/3106/1/89457A/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Geç çalışma
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 200000
  • Model Yılı: '09
Merhaba ayni problem bende de oldu v
Bu durumu cozen oldumu cozum yollari hakkindabilgi veriseniz sevinirim her turlu yardim. Ve oneriye ihtiyacim var
Mustafa boyraz
Mpoyraz38@gmail.com