Gönderen Konu: Sonradan taktırılan multimedya hakkında bilgi  (Okunma sayısı 23014 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
Sonradan taktırılan multimedya hakkında bilgi
« : Nisan 08, 2020, 00:28:47 »
Merhabalar,
Qashqai aracıma benden önceki sahipleri serviste Android multimedya taktırmış. Marka falan yazmıyor ama görsellerinden ve diğer qashqai araç resimlerinden gördüğüm kadarıyla sanırsam Necvox marka.  Cihaz gayet güzel, direksiyon kumandaları tamamen çalışıyor, multimedyada çalan müziğin  kaynak bilgisi araç bilgi ekranına falan aktarılıyor, dokunmatiği iyi, her şey gayet güzel.  Sadece bluetoothu daha çözemedim, benim sesim karşıya gitmiyor, herhalde arkada mikrofon kablosunu takmayı unuttular, halledeceğim onu da inşallah.

Gelelim soruya; Normalde herkesin bildiği üzere android tabanlı cihaz biraz geç açılır. Ama bu cihaz  araç kontağını çevirir çevirmez 1-2 saniye içinde açlıyor.   Hani diyecem, araç kapanınca  sadece ekranı standby moduna alınıyor, araç çalışınca çalışıyor, ama bu sefer kontak kapalıyken de hiç bir şekilde çalışmıyor.  Sizlerde durum nedir ?  Eğer normalde hep açık, araç kapanınca sadece ekranı kapanıyorsa zaten akü problemi olan qashqailer için bu sorun olmaz mı ?
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Toyota Club Türkiye

Sonradan taktırılan multimedya hakkında bilgi
« : Nisan 08, 2020, 00:28:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Ynt: Sonradan taktırılan multimedya hakkında bilgi
« Yanıtla #1 : Nisan 08, 2020, 01:22:30 »
Hiçbir sıkıntı yok abi. uyku moduna geçtiğinde hemen açılıyor. 1 haftadan fazla süre aracı çalıştırmazsan o zaman güç bitiyor multimedyanın ve uzun açılış gerekiyor.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 08, 2020, 02:31:06 »
Merhabalar,
Qashqai aracıma benden önceki sahipleri serviste Android multimedya taktırmış. Marka falan yazmıyor ama görsellerinden ve diğer qashqai araç resimlerinden gördüğüm kadarıyla sanırsam Necvox marka.  Cihaz gayet güzel, direksiyon kumandaları tamamen çalışıyor, multimedyada çalan müziğin  kaynak bilgisi araç bilgi ekranına falan aktarılıyor, dokunmatiği iyi, her şey gayet güzel.  Sadece bluetoothu daha çözemedim, benim sesim karşıya gitmiyor, herhalde arkada mikrofon kablosunu takmayı unuttular, halledeceğim onu da inşallah.

Gelelim soruya; Normalde herkesin bildiği üzere android tabanlı cihaz biraz geç açılır. Ama bu cihaz  araç kontağını çevirir çevirmez 1-2 saniye içinde açlıyor.   Hani diyecem, araç kapanınca  sadece ekranı standby moduna alınıyor, araç çalışınca çalışıyor, ama bu sefer kontak kapalıyken de hiç bir şekilde çalışmıyor.  Sizlerde durum nedir ?  Eğer normalde hep açık, araç kapanınca sadece ekranı kapanıyorsa zaten akü problemi olan qashqailer için bu sorun olmaz mı ?
Benim Corolla visionda da Necvox multimedya var. Dediğiniz gibi kontağı açınca hemen açılıp ana ekrana geliyor. Ayarlarinda uyku modu diye bir seçenek var. Açık seçilirse böyle hemen açılıyor. Kapalı yapınca araç logosu, hareket halinde video izlemeyin gibi ekranlar geliyor, dolayısıyla açılış uzun sürüyor. Hic bir sıkıntı yaşamadım. Siz de ayarlarına girip deneyebilirsiniz. Şifre sorarsa Necvoxlarin şifresi genelde 3368 oluyor. Önceki Astramda da aynı sekildeydi, onun da şifresi aynıydı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Nisan 08, 2020, 13:17:12 »
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Haziran 05, 2021, 16:47:43 »
Benim Corolla visionda da Necvox multimedya var. Dediğiniz gibi kontağı açınca hemen açılıp ana ekrana geliyor. Ayarlarinda uyku modu diye bir seçenek var. Açık seçilirse böyle hemen açılıyor. Kapalı yapınca araç logosu, hareket halinde video izlemeyin gibi ekranlar geliyor, dolayısıyla açılış uzun sürüyor. Hic bir sıkıntı yaşamadım. Siz de ayarlarına girip deneyebilirsiniz. Şifre sorarsa Necvoxlarin şifresi genelde 3368 oluyor. Önceki Astramda da aynı sekildeydi, onun da şifresi aynıydı.

Merhaba aynı cihaz bende var bu cihaza carplay yüklenebiliyor mu veya aktif edebiliyor muyuz

Teşekkür ediyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Haziran 05, 2021, 18:28:33 »
Merhaba aynı cihaz bende var bu cihaza carplay yüklenebiliyor mu veya aktif edebiliyor muyuz

Teşekkür ediyorum

Bildiğim kadarıyla carplay araçların üzerinde orjinal olarak gelen OEM ürünlerde oluyor. Yani sonradan taktırılan  android cihazlarda olmuyor.    Peki merak ettim, şu anda mevcut android cihazınızla yapamayıp ta, carplay ile  yapmayı düşündüğünüz nedir ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 14 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 01, 2021, 12:00:15 »
selamlar, aracımda muhtemelen serviste takılmış necvox marka multimedya ekran mevcut. hoşuma gitmeyen bir durumu aktarmak istiyorum. aracı çalıştırmaya hazırlamak için anahtarı çevirdiğimde elektrik geldiği için multimedya hemen açılıyor, bu durumda 3-4 saniye bekleyip kadranda ki uyarı ışıkları hazır olduğunda marş basınca güç kesilip tekrar gelir gibi oluyor ve açılmış veya açılmak üzere olan multimedya kendini tekrar başlatıyor. bu durumda multimedyanın sağlığı açısından olumsuzluk yaratır mı? bunun önüne geçmek için ne yapabilirim.
kendimce araç çalışmadan multimedya açılınca üzerinde olan aç/kapa tuşuna basılı tutup kapatıyorum sonra marş basıyorum ama atladığım ya da imkan olmayan durumlar olabiliyor.
2007 AURİS 1.6 MANUEL, 2013 AURİS 1.4 MANUEL, 2019 COROLLA 1.6 MANUEL, 2019 COROLLA 1.6 OTOMATİK, 2012 AURİS 1.6 MANUEL, 2019 COROLLA OTOMATİK.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 01, 2021, 12:17:26 »
selamlar, aracımda muhtemelen serviste takılmış necvox marka multimedya ekran mevcut. hoşuma gitmeyen bir durumu aktarmak istiyorum. aracı çalıştırmaya hazırlamak için anahtarı çevirdiğimde elektrik geldiği için multimedya hemen açılıyor, bu durumda 3-4 saniye bekleyip kadranda ki uyarı ışıkları hazır olduğunda marş basınca güç kesilip tekrar gelir gibi oluyor ve açılmış veya açılmak üzere olan multimedya kendini tekrar başlatıyor. bu durumda multimedyanın sağlığı açısından olumsuzluk yaratır mı? bunun önüne geçmek için ne yapabilirim.
kendimce araç çalışmadan multimedya açılınca üzerinde olan aç/kapa tuşuna basılı tutup kapatıyorum sonra marş basıyorum ama atladığım ya da imkan olmayan durumlar olabiliyor.

Sıkıntı yaratmaz. Bir ara bende de böyle oluyordu, sonra akü değişimi sonrası bu problem kalmamıştı. Marş esnasında sadece ekran kapanıp geri açılıyordu ve tekrar başlatma olmuyordu. Marş esnasında voltaj belli bir değerin altına düşünce cihaz açılmasını tamamlayamadan yeniden başlatıyor sanırım. Bunun için multimedyanın tamamen açılmasını bekleyebilirsiniz kontak açtıktan sonra. Ardından marş yaparsınız bir de böyle deneyin isterseniz.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Kasım 01, 2021, 23:12:32 »

Anlayamadığım konu, "açılmış veya açılmak üzere olan multimedya kendini tekrar başlatıyor"  burada standart bir android gibi yeniden mi başlatıyor.  Çünkü normal şartlarda ilk mesajımda da belirttiğim üzere, kontağı çevirdiğinizde ve elektrik geldiğinde multimedya standby modundan uyanıyor direk. Aynı telefonun yan tuşuna basarak ekranını açmak gibi.  İlk dediğim gibi baştan başlıyor ise, multimedyanın ayarlarının içinde (android ayarları değil, car settings olarak geçen araba ayarları )  uyku moduna gir yada girme gibi ayarı var. Oradan ayarlarsanız ekranın yeniden açılması çok kısa sürer.

Son not,  eski aracımda  normal araç teybimin sizinkisi gibi durumlarda bozulmasından korkarak, araya 10 saniyelik (ayarlanabilir)  bir gecikme devresi koymuştum.  Kontağı çevirdikten 10 saniye sonra açılıyordu teyp.

Zaten Mutlu beyin dediği gibi akünüz zayıflamış. Aküyü değiştirirseniz bir probleminiz kalmaz. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 01, 2021, 23:18:53 »
Osman Bey mikrofon olayını çözdünüz mü? Aracın orjinal mikrofonu kullanılamıyor herhalde?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Kasım 02, 2021, 10:56:20 »
Osman Bey mikrofon olayını çözdünüz mü? Aracın orjinal mikrofonu kullanılamıyor herhalde?

Maalesef, multimedyanın mikrofonu çok zayıf,  multimedyada harici mikrofon girişi var oraya aracınkini bağladım ama bu sefer de galiba cihazın harici mikrofon girişi çalışmıyor. Kısaca bir randuman alamadım. Eğer telefonu illaki bluetooth ile kullanmam gerekirse  yine bağlıyorum cihaza, telefon gelince cihaz ekranından görüyorum kim olduğunu, orada bir tuş var sesi telefona ver diye,  ona basarak görüşmeyi yine telefonla yapıyorum. Bana hiç bir artısı yok.  Sadece telefon kimden gelmiş diye aşağı vitesin oraya bakmıyorum o kadar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Kasım 02, 2021, 13:59:20 »
Sırf bu yüzden takmıyorum biliyor musunuz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '15
  • 65 kere teşekkür etti
  • 127 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 02, 2021, 14:27:40 »
O alete özgü bir bozukluk olsa gerek, bende gayet normal çalışıyor. Teybin ön yüzünde ufak mikrofon deliği var, orayı kullanıyor belli ki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Kasım 02, 2021, 15:31:03 »
O alete özgü bir bozukluk olsa gerek, bende gayet normal çalışıyor. Teybin ön yüzünde ufak mikrofon deliği var, orayı kullanıyor belli ki.

Evet orayı kullanıyor,  araçta tek başınıza iseniz bağıra bağıra konuşunca ancak gidiyor karşıya ses.  Aracın mikrofonu da dikiz aynasının üzerinde lambaların orada. İşte onu çalıştıramadım, belki o daha kaliteli bir mikrofon olabilirdi.  Yada aracın orjinal teybinde muhtemelen daha iyi ses gidiyordur ama, sonradan takılan çin işi multimedyalar tamam android ve diğer multimedya işler için yeterli,  ancak  telefon görüşme işinde tam bir fiyasko bana göre.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Kasım 02, 2021, 15:51:52 »
Benim eski aracım da bu sıkıntı olmuştu. İllallah ettim resmen. Tövbeliyim takmayacam aracın orjinal mikrofonunu kullanmıyorsa.

Visiona Dream ve üstü paketlerdeki orjinal multimedya takılsa 1 dakika durmam. Ama soketler farklıymış işte nedense

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 14 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 03, 2021, 08:19:56 »
Sıkıntı yaratmaz. Bir ara bende de böyle oluyordu, sonra akü değişimi sonrası bu problem kalmamıştı. Marş esnasında sadece ekran kapanıp geri açılıyordu ve tekrar başlatma olmuyordu. Marş esnasında voltaj belli bir değerin altına düşünce cihaz açılmasını tamamlayamadan yeniden başlatıyor sanırım. Bunun için multimedyanın tamamen açılmasını bekleyebilirsiniz kontak açtıktan sonra. Ardından marş yaparsınız bir de böyle deneyin isterseniz.

dün deneme fırsatım oldu. belirttiğiniz gibi tamamen açıldıktan sonra klimayı kapatıp marş basınca tekrar başlama olmadı.
2007 AURİS 1.6 MANUEL, 2013 AURİS 1.4 MANUEL, 2019 COROLLA 1.6 MANUEL, 2019 COROLLA 1.6 OTOMATİK, 2012 AURİS 1.6 MANUEL, 2019 COROLLA OTOMATİK.