Gönderen Konu: Araç esnedikçe direksiyonun kendiliğinden sağa sola dönmesi  (Okunma sayısı 3614 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
Merhaba arkadaşlar 15 gün önce tem otoyolunda seyir halindeyken sağ tarafımdaki araç benim sağ ön lastigimden bana carpti, rapor tuttuk aracı tamire bıraktık araçta sağ ön jant amortisör salincak taşıyıcı amortisör takozu rot başı rot kolu Z rotu değişti, kazadan sonra şöyle bir problemim oluştu 100km hızın uzerinde giderken araç dalgalandigi zaman direksiyon sağa sola dönüyor direksiyonu sıkı tuttuğumda ise direksiyon resmen dönmek için elimi zorluyor, ani fren testi yaptım düz yolda ... ile frene absye girmeyecek sekilde sert bastığımda araç resmen sağa sola yalpaliyor eskiden direksiyonu bırakıp frene bassam bile araç dümdüz dururdu 3 farklı rot balansciya götürdüm alt takımı kontrol ettiler sorun yok dediler, benim suphelendigim konu şu bu araca yanlış bir parça takılmış olabilirmi  aracı yapan usta hicbirsekilde sorunu cozemiyor İstanbul'da ben bu aracı nereye goturebilirim Beylikdüzü civarında yasiyorum.yardimci olursanız sevinirim

Düşük hızlardada araçtaki direksiyon dönmesi hissediliyor ama biz arttıkça sorunda aynı şekilde artıyor bu arada sağ lastik sıfır alındı digerleride zaten 2 aylık lastikti aynı marka model ebatta aldım lastiği yanaktan yarildigi için tamir ettirmedim

Düzenleme:Trafik kuralları!

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: Araç esnedikçe direksiyonun kendiliğinden sağa sola dönmesi
« Yanıtla #1 : Nisan 02, 2020, 09:57:12 »
Geçmiş olsun,epeyce parça değişmiş,acaba şasede bir işlem yapıldı mı? İstanbul'da avrupa yakasında tem toyota var,randevu alıp aracı gösterin,kontrol yapıldıktan sonra önerecekleri olacaktır,ona göre hareket edersiniz.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 02, 2020, 13:44:35 »
Takılan parçalar uygun olmayabilir veya amartisör bozuk olabilir arızalı amartisör aracın dengesini bozar yol tutuşunu kötü yönde etkiler fren anında araç sağ sol yapar,Tokay Bey'in önerdiği gibi tem otodan randevu alarak giderseniz gerekeni yaparlar başka servislerde boşuna vakit kaybetmeyin ufuk bey ve ekibi profesyonel çalışırlar,
(Kesinlikle randevu alınız).
[attach=1]
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #3 : Nisan 02, 2020, 16:53:03 »
Takılan parçalar uygun olmayabilir veya amartisör bozuk olabilir arızalı amartisör aracın dengesini bozar yol tutuşunu kötü yönde etkiler fren anında araç sağ sol yapar,Tokay Bey'in önerdiği gibi tem otodan randevu alarak giderseniz gerekeni yaparlar başka servislerde boşuna vakit kaybetmeyin ufuk bey ve ekibi profesyonel çalışırlar,
(Kesinlikle randevu alınız).
[attach=1]
Geçmiş olsun,epeyce parça değişmiş,acaba şasede bir işlem yapıldı mı? İstanbul'da avrupa yakasında tem toyota var,randevu alıp aracı gösterin,kontrol yapıldıktan sonra önerecekleri olacaktır,ona göre hareket edersiniz.
Cevaplarınız için teşekkür ederim dediğiniz gibi yapacağım birşey daha sorayım şimdi ben tem toyotada araca baktırdığım için ister istemez bir miktar para ödeyeceğim devamında eğer şasede yamukluk çıkar ise şase düzeltmeye vs para ödeyeceğim bu giden masrafi sigortadan nasıl talep edebilirim daha dosyayı kapatmadım arayıp duruyorlar sigorta firmasından dosyayı kapatmak için gerekli evrakları doldurup göndermemi istiyorlar bende aracımın sorunları olduğunu çözülmeden kapatmayacağımı belirttim tem toyotada arıza tespiti için çok ücret alırlarmı malum virüs nedeniyle çalışamıyoruzda üstüne sigorta karşılamaz ise cebimizdeki paradanda olmayalım daha ne kadar çalışamayacağımızda belirsiz sonuçta

Bu arada ben beylikdüzü civarında oturuyorum bu bölgede toyota 34 adında bir özel servis var maslak uzak kalıyor biraz burayı önerirmisiniz acaba? yoksa kesinlikle tem toyotayamı gideyim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 02, 2020, 17:17:11 »
Öncelikle trafik kurallarına riayet edelim.

Tem önerildi ise bir nedeni vardır (aslında bir çok nedeni).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #5 : Nisan 02, 2020, 20:22:34 »
Öncelikle trafik kurallarına riayet edelim.

Tem önerildi ise bir nedeni vardır (aslında bir çok nedeni).
tabiki trafik kurallarına mümkün olduğunca riayet edilmeli ancak acil durumlar vs gibi olaylarda hız yapmamız gerekebiliyor ve ben bu hızı yaptığım zaman güvenli bir şekilde duramayacaksam bu büyük bir sorun oluşturur ki 120 kmh tem otoyolunda izin verilen hız dır ben 100 le şeridimde sabit gitmekte zorlanıyorum şuanki hali ile yarın tem oto ile görüşüp en kısa zamanda götüreceğim aracı oraya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 02, 2020, 22:31:14 »
Gökhan bey sorunun çözümü için tavsiye edeceğimiz en iyi servis İstanbul için tem oto'dur,kontroller neticesinde ufuk bey en iyi şekilde size yardımcı olmaya çalışacaktır sigorta poliçesi den tamirat gerçekleştiriyorlar mı bilemiyorum randevu alırken sorabilirsiniz.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 49600
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Nisan 03, 2020, 04:45:39 »
Merhaba;
Aracın sağ amortisörünün değiştiğini belirttiniz ama sağ değişti ise aracın yol tutuş  düzeni için sol amortisörünün de  değişmesi gerekir aksi halde bu tip şikayetlerle karşılaşırsınız.
Direksiyon ile ilgili şikayetinizde muhtemelen darbe esnasında direksiyon kutunuz zarar gördü.
İyi akşamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #8 : Nisan 03, 2020, 05:24:42 »
Merhaba;
Aracın sağ amortisörünün değiştiğini belirttiniz ama sağ değişti ise aracın yol tutuş  düzeni için sol amortisörünün de  değişmesi gerekir aksi halde bu tip şikayetlerle karşılaşırsınız.
Direksiyon ile ilgili şikayetinizde muhtemelen darbe esnasında direksiyon kutunuz zarar gördü.
İyi akşamlar.
Direksiyon kutusu artı direksiyon firmasında sökülüp kontrol edildi herhangi bir soruna rastlanmadı, araca yanlış amortisör takılmış olma olasılığı varmıdır acaba böyle birşey mümkünmüdür veya yanlış taşıyıcı salıncak rot bası vs takılabilirmi, sigorta firması sol amortisör için ödeme yapmıyor kazada benim suçum yok %100 hatasız çıktım sonuçta tek değişince bu şekilde sorunlar oluşuyor ise neden amortisör değişimini çift olarak karşılamıyorlar herhangi bir suçum yokken sol amortisör için kendim para vermek zorundayım şimdi tabi sorunumun çözüleceğinin garantiside yok deneyip göreceğiz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 49600
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Nisan 04, 2020, 02:32:07 »
Yanlış amortisör veya rot başı takılması imkansıza yakın çünkü o parçaları karşılayacak vidalar eşleşmeyeceği için takılamayacaktır.
Evet haklısın suç senin değil ama aracının ön düzenin sağlığı için cana geleceğine mala gelsin düşüncesiyle tavsiyem sol amortisörüde vakit kaybetmeden aynı marka amortisör ile değiştirmen olacaktır.
Şöyle bir örnekle açıklamak istiyorum, burada ayakkabılardan kasıt amortisörlerin.  eskimiş iki ayakkabından sağ tarafı delindiği için gittin yeni bir ayakkabı aldın ama yalnızca sağ tarafın için... bu durumda sol taraf ile sağ taraf aeorodinamizm farklılığından dolayı adımlarında bariz farklılıklar olacaktır.
Sağlıcakla kalın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 05, 2020, 21:05:24 »
Gökhan bey öncelikle geçmiş olsun 

Şikayetinizi ve genel cevapları okudum  .Takılan parçalar , ön takım ,  lastik jant , rot balans , direksiyon kutusu gibi akla gelebilecek bütün parçalar değişmiş ve kontrol edilmiş  . Benzeri bir kaza yıllar önce ford marka aracım varken babam yaşamıştı. O zaman şase roboto dedikleri bir makineye aracı sokup şaseyi fabrikasyon normlarına getirmişlerdi . Ben aracımla daha sonradan yüksek hızlara da çıktım fakat sizinki gibibir sorun yaşamadım .Bizim ustamız tanıdıktı o zaman sordugumda bu  işlemi niye yapıyoruz diye eğer şasede kayıklık sapma olursa araca o yöne dogru yüksek hızda asılır çeker dedi frenleme dede gene o tarafa dogru çeker demişti  . Sizin yazınızı okuyunca bunları paylaşmak istedim  ..Aracınızı bir şaseciye götürüp göstermenizi tavsiye ederim  . Şase robotu ile varsa bir sapma düzeltirler .

Basit bir yöntem de söyleyim  . Aracınızı kaza yapan tarafının lastigine bakın lastigin ön - arka ve üst boşluğu ile  diger kaza yapmayan trafının ön - arka - ve üst tarafının boşlukları eşitmi .Eğer kaza yapan taraf mesela çamurluk içindeki mesafeleri eşit değilse .Bilin ki şasiniz de bir kayıklık veya sapma var .Ama her iki tarafında çamurluk içindeki mesafeleri eşitse şasede sapma olasılığı çok düşük  .

Bu tip kazalarda aks yamukluğu da oluyor .Bu da bahsi geçen duruma neden olabilir  ..Tekrar geçmiş olsun
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "