Gönderen Konu: Sigorta parayi benden alir mi?  (Okunma sayısı 1669 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
Sigorta parayi benden alir mi?
« : Mart 31, 2020, 15:03:58 »
Arkadaslar 2 yil once aracimla kaza yapmistim ( bende 8 de 2 karsida 8 de 6 agir kusur var)ve araci trafikten cekmistik. Aracin cekim ucretini karsi tarafin sigortasi bana 7000 tl odedi. Benim sigorta da karsi arabada olan yaraliya 8 de 2 suctan dolayi 20000 tl odedi. Sigortam bu 20000 tl yi benden alabilir mi? Ayrica kullandigim arac kayinpeder adina kayitli(karsi tarafin sigortasi karsi arac sahibinden bana verdikleri 7000 tl yi istiyormus ve karsi taraf avukat)
bilenler lutfen acil cevap verebilir mi?
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Toyota Club Türkiye

Sigorta parayi benden alir mi?
« : Mart 31, 2020, 15:03:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 31 kere teşekkür etti
  • 44 kere teşekkür edildi
Ynt: Sigorta parayi benden alir mi?
« Yanıtla #1 : Mart 31, 2020, 21:09:04 »
Kendi sigortam sebep olduğum kazanın bedelini benden tahsil edecekse ben daha niye sigorta yaptırıyorum anlamadım. Mantık olarak böyle birşey olamaz, karşı tarafın sigortası sizden kendi müşterisine yaptığı ödemeyi tahsil etmeye çalışabilir tabii, bu kısmı normal.
Ocak 2021 - Devam : 1999 Land Cruiser Prado 3.4 V6
Kasım 2019 - Devam : 2019 Corolla 1.6 Vision Multidrive S
Şubat 2019 - Şubat 2020 : 2017 Fortuner 4.0 V6 (şirket aracı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 425 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mart 31, 2020, 21:22:31 »
Kendi sigortam sebep olduğum kazanın bedelini benden tahsil edecekse ben daha niye sigorta yaptırıyorum anlamadım. Mantık olarak böyle birşey olamaz, karşı tarafın sigortası sizden kendi müşterisine yaptığı ödemeyi tahsil etmeye çalışabilir tabii, bu kısmı normal.

karşı tarafın sigortası yaptığı ödemeyi benden niye alsın ki? karşı taraf asli kusurlu. asli kusurlunun parasını da 8 de 2 suçlu olan ben mi ödeyeceğim?
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '15
  • 48 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 31, 2020, 23:02:17 »
Poliçede yazan şartlara aykırı durum varsa sigorta sigortalıdan para alabilir. Örneğin alkollü araba kullandıysa karşı taraf veya ters şeride girdiyse veya kırmızıda geçtiyse alabilir. Kasti durumlar sigorta dışıdır.

Zavadanak diyen bir eleman vardı Antalya da izlemişsinizdir. Youtube'da aratın izlemediyseniz. Eleman alkollü ama karşı taraf da (imam) kırmızı da geçmiş. Sigortalar her ikisinden de paralarını isteyecek büyük ihtimalle.

Sizde bu tip hatalar yoksa dikkat bozukluğu kaynaklı kural hatanız varsa sizden almazlar içiniz rahat olsun. Normal hayat akışında olabilecek hatalar kapsamında sigorta ödeme yapar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 31, 2020, 23:21:12 »
bunun için kaskonuza değil zorunlu trafik sigortanıza bakmanız gerekiyor. Çünkü kaskoyu kendi aracınıza vereceğiniz hasarlar için zts'yi karşı tarafa vereceğiniz hasarlar için yaptırıyoruz..Zorunlu trafik sigortanız limitleri dahilinde ise sizden talepte bulunamazlar..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 31, 2020, 23:27:19 »
Makul koşullarda trafik sigortası teminatları kadar miktarı sigorta şirketi hasar oranı ölçüsünde karşılamak durumunda,sizin sigorta şirketi en fazla 8 de 2 oranı kadar hasarı ,karşı taraf sigortası ise 8 de 6 kadar ödemek durumunda,eğer hasar teminat miktarını aşıyorsa karşılıklı talepler olabilir,yerel mahkemelerin kararları bazen yargıtayda farklı değerlendirmelere yol açıyor,size dava açılır ve talepte bulunulursa önce kendi sigortacınız ile sonra bir avukatla görüşürsünüz.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 425 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mart 31, 2020, 23:46:51 »
Cevaplayan herkese tesekkur ederim. Rahatlattiniz beni...

Birde şunu duydum. Alkollu ve ehliyetsiz arac kullanma disinda kirmizida gecseniz bile sigorta sizden para alamaz diye...ama ne kadar işler bilemiyorum...2016 dan sonrasinda...

Birde ruhsat sahibi ile araci kullanan farkli ise ne olur?
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 31 kere teşekkür etti
  • 44 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 01, 2020, 01:36:05 »
karşı tarafın sigortası yaptığı ödemeyi benden niye alsın ki? karşı taraf asli kusurlu. asli kusurlunun parasını da 8 de 2 suçlu olan ben mi ödeyeceğim?

Yanlış anladınız, karşı tarafın sigortası sizin hatanızdan dolayı kendi müşterisine yaptığı ödemeyi sizden tahsil edebilir, kendi müşterisinin hatasını değil.

Ruhsat sahibi ile kullananın farklı olması birşeyi değiştirmez. Benim eşimin aracı ile kaza yaptım, eşim sigortadan yaptırdı.

Önceki mesajlara istinaden, alkollü araç kullanırken kaza yaparsanız kasko zaten zararınızı karşılamaz. Karşılamadığı tamiratın tahsilatı olmaz. Karşı tarafın zorunlu sigortası ise sizden tahsil etmeye çalışır tabii ki.

Ocak 2021 - Devam : 1999 Land Cruiser Prado 3.4 V6
Kasım 2019 - Devam : 2019 Corolla 1.6 Vision Multidrive S
Şubat 2019 - Şubat 2020 : 2017 Fortuner 4.0 V6 (şirket aracı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 01, 2020, 11:05:32 »
Cevaplayan herkese tesekkur ederim. Rahatlattiniz beni...

Birde şunu duydum. Alkollu ve ehliyetsiz arac kullanma disinda kirmizida gecseniz bile sigorta sizden para alamaz diye...ama ne kadar işler bilemiyorum...2016 dan sonrasinda...

Birde ruhsat sahibi ile araci kullanan farkli ise ne olur?
Merhaba asli ve adli kusurlar farklıdır örnek kavşakta geçiş üstünlüğüne uymamak asli alkollü ve ehliyetsiz araç kullanmak adli kusur. Önceden ruhsat sahibi ve farklı kişi olursa hasarın belli kısmı ödeniyordu örnek %80 sonradan belli düzenlemeler geldi. Arkadaş kırmızı ışıkta beklerken ambulansa yol vermek için geçti yandan gelen araç buna çarptı hasarı kendi karşıladı. Kazanın oluş şekli ve yeride etkiliyor hafif ticari araç geri geri geldi park halindeki kamyonete çarptı, polis geldi park yasağı olan yerde duruyon bişey yapamayız dedi gitti.