Merhaba Arkadaşlar
Aracım 2006 model 135 bin km de
1-2 aydır dikkatimi çeken bir durum var . Aracım 1800 - 2100 devir aralığında inceden bir silkeleme yapıyor .Burayı geçince silkeleme bitiyor . Ayrıca rolanti de oynama yok ama eskiye nazaran daha çok titreme var araçta .Sanki eksoz da da rolanti de çalışır iken hafif bir patırdama var. Özellikle hafif rampalı yerlerde devir düşükken toparlamaya çalıştığında silkeleme daha belli ediyor kendini . Birde eskiye nazaran çekişte sanki daha düşük gibi geliyor . Birde rolanti de çalışırken eksoz hafif patırtılı çalışıyor gibi geliyor bana
Bu arada Lpg de bu silkeleme daha bariz belli olur iken . Benzinde daha az hissediliyor . Oktan yanma farkından sanırım
Bu durumla alakalı Lpg filtreleri her ikisi de değişti . Yenide kalibrasyon ve ayar yapıldı
Maf sensörü temizlendi
Kelebek boğazı temizlendi
Akü eksi kutup başı sökülüp yakıt ayarları sıfırlandı .
Aracın ilk çalışması ile alakalı bir sorun yok tek marş ve 2-3 tur çevirmede çalışıyor
Yaklaşık 100 - 150, km benzinde kullanıldı halada kullanıyorum ( benzin fiyatları düşmüşken

)
Arkadaşlar Video sitesinden ve genel forumlarda ki diger araç sahiplerinin yorumlarına dayanarak . Birçok kullanıcı bu bir sıkıntının Buji ve bobin kaynaklı olduğunu belirtmiş . Hatta dün akşam bir hyundai kullanıcısı aynı benim sorunumu dile getirti . Yeni değişmiş olmasına rağmen sorunun bujiler kaynaklı çıktığını aktardı . Bende 120 bin bakımında bujileri değiştirmiştim . Denso marka almıştım .Normalde buji ömrü 40 bindir ben 20 binde yani her 2 bakımda bir değiştiririm bujileri .
Başına bu tip bir durum gelen veya benzeri bir durum gelip farklı bir sebepten kaynaklı olan varsa bilgi paylaşmasını rica ederim . Rastgele para harcamak istemiyorum .
Herkese sağlıklı hayırlı günler dilerim