Gönderen Konu: E12 Corolla Alt Devirde ve Rolantide Titreme  (Okunma sayısı 1143 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
E12 Corolla Alt Devirde ve Rolantide Titreme
« : Mart 23, 2020, 15:42:34 »
Merhaba Arkadaşlar 

Aracım 2006 model  135 bin km de 

1-2 aydır dikkatimi çeken bir durum var . Aracım  1800 - 2100 devir aralığında inceden bir silkeleme yapıyor .Burayı geçince silkeleme bitiyor . Ayrıca rolanti de oynama yok ama eskiye nazaran daha çok titreme var araçta .Sanki eksoz da da rolanti de çalışır iken hafif bir patırdama var.  Özellikle hafif rampalı yerlerde devir düşükken toparlamaya çalıştığında silkeleme daha belli ediyor kendini . Birde eskiye nazaran çekişte sanki daha düşük gibi geliyor . Birde rolanti de çalışırken eksoz hafif patırtılı çalışıyor gibi geliyor bana

Bu arada Lpg de bu silkeleme daha bariz belli olur iken . Benzinde daha az hissediliyor  .  Oktan yanma farkından sanırım 

Bu durumla alakalı

Lpg filtreleri her ikisi de değişti . Yenide kalibrasyon ve ayar yapıldı

Maf sensörü temizlendi

Kelebek boğazı temizlendi 

Akü eksi kutup başı sökülüp yakıt ayarları sıfırlandı .

Aracın ilk çalışması ile alakalı bir sorun yok tek marş ve 2-3 tur çevirmede çalışıyor

Yaklaşık  100 - 150, km benzinde kullanıldı halada kullanıyorum  ( benzin fiyatları düşmüşken  :D)

Arkadaşlar Video sitesinden ve genel forumlarda ki diger araç sahiplerinin yorumlarına dayanarak . Birçok kullanıcı bu bir sıkıntının Buji ve bobin kaynaklı olduğunu belirtmiş . Hatta dün akşam bir hyundai kullanıcısı aynı benim sorunumu dile getirti . Yeni değişmiş olmasına rağmen sorunun bujiler kaynaklı çıktığını aktardı . Bende 120 bin bakımında bujileri değiştirmiştim . Denso marka almıştım .Normalde  buji ömrü  40 bindir ben  20 binde yani her 2 bakımda bir değiştiririm bujileri  .

Başına bu tip bir durum gelen veya benzeri bir durum gelip farklı bir sebepten kaynaklı olan varsa bilgi paylaşmasını rica ederim . Rastgele para harcamak istemiyorum .

Herkese sağlıklı hayırlı günler dilerim 

BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Toyota Club Türkiye

E12 Corolla Alt Devirde ve Rolantide Titreme
« : Mart 23, 2020, 15:42:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 141000
  • Model Yılı: '03
  • 111 kere teşekkür edildi
Ynt: E12 Corolla Alt Devirde ve Rolantide Titreme
« Yanıtla #1 : Mart 23, 2020, 16:38:23 »
Kardeşimin pejo 206 sında olmuştu buji değişti düzeldi.bujini kontrol et bobibleri kontrol et ve hava filtresini ve hortumlarını kontrol et hava alırsa yapabilir. Umarım düzelir kısa zamanda.
sonuna kadar toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mart 23, 2020, 16:40:47 »
Eyvallah Ayhan abi bu sorundan müzdarip olanları  ½ 90   buji kaynaklı olduğunu yazmış. Bujide çatlama  kaynaklı sorun olabiliyormuş
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 141000
  • Model Yılı: '03
  • 111 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 23, 2020, 16:49:01 »
İnşallah ondandır en ucuz şekilde atlatmış olursun. Yalnız dikkat et densonun sahtesi çok. Tem otodan temin edebilirsin.
sonuna kadar toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mart 23, 2020, 17:21:21 »
Muhtemel bize de sahte denk geldi  abi  . Alırken bile işkillenmiştim zaten  . Dörtnal a gideceğim onların elinde orijinal yedek parça oluyor .Hızlı ve temiz işçilik te var .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Alırsan Toyota Olursun Paşa :)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 199000
  • Model Yılı: '05
  • 10 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 25, 2021, 08:38:49 »
Herkese selamlar aracım 1.6 terra sedan titreme ve stop etme olayı bende de vardı hatta bildiğiniz içerden masaj yapıyordu yıllarca çektim motor yaptım düzelmedi oksijen sensörüne baktılar kelebek temizlendi gaz sistemini komple değiştirdik yine düzelmedi sonunda maf sensörünün yuvasına oturmadığını anladık birde hava alıyordu  mafın altına bir pöşet geçirdim ve vidalarını değiştirdim iyice sıktım birde hava filtresinin bulunduğu yerden sabunla test yaptım hafif kabarcık geliyordu oraya da az bir slikon sıkıp çalıştırdık yalnız bu işlemi yaparken akünün kutup başını sökün şimdi aracım 8,5 - 9 arası rolanti oturdu şimdi bozulur diye o kadar çok korkuyorumki kaputu bile sanki uyuyan çocuk odasına girer gibi açıyorum birde akünüzün ömrü biterse enerji yetmediği zamanda olur haberiniz olsun biraz uzun oldu ama inşallah işinize yarar selametle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Aralık 02, 2021, 16:01:55 »
Selam merhaba . Ben aracımı Ocak ayında  ev aldığım için sattım  . Satmadan önce bakımları yaptırmıştım bujiler yanlış takılmış kısa buji takmışlar . Orjianl bujileri takılınca sorun kalmamıştı . Ama dediklerinizde başka bir arkadaşın illaki işine yarar. İnşallah borcum bitince tekrar yeni bir toyota ile aranızda olacağım.