Gönderen Konu: Covid 19 Önlemleriniz!, Tespitleriniz  (Okunma sayısı 24841 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Covid 19 Önlemleriniz!, Tespitleriniz
« Yanıtla #180 : Mart 24, 2021, 21:52:58 »
vaka sayısı 30 bine dayandı, kritik eşik aşıldı, normalleşme için ramazandan bayram sonuna kadar  tam kapanma şart.
Yazıyor yazıyor geri siliyorum söylesem söz olur söylemesem içimde köz olur.
Neyse yine bende kalsın.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #180 : Mart 24, 2021, 21:52:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 426 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #181 : Mart 24, 2021, 23:40:25 »
Biontek asilari gelmis.. Asi hakkinda yorumlariniz nedir?
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 802 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #182 : Mart 25, 2021, 01:36:31 »
Her ne kadar televizyon ve sosyal medya da gerçek vaka bilgileri paylaşılmasa da çok yoğun bir şekilde özellikle küçük yaşta ki çocuklar. Maske kullanımına özen gösterin ellerinizi mutlaka dezenfekte edin, eğer küçük çocuğunuz var ise veya kronik rahatsızlığı olan yakınınız var ise evde kesinlikle misafir kabul etmeyin. Market alış-verişlerinizi elinizden geldiğince yemeksepeti,hepsiburada,migrosjet veya A101 uygulamalarını kullanarak siparişte bulunun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #183 : Mart 25, 2021, 09:05:24 »
Her ne kadar televizyon ve sosyal medya da gerçek vaka bilgileri paylaşılmasa da çok yoğun bir şekilde özellikle küçük yaşta ki çocuklar. Maske kullanımına özen gösterin ellerinizi mutlaka dezenfekte edin, eğer küçük çocuğunuz var ise veya kronik rahatsızlığı olan yakınınız var ise evde kesinlikle misafir kabul etmeyin. Market alış-verişlerinizi elinizden geldiğince yemeksepeti,hepsiburada,migrosjet veya A101 uygulamalarını kullanarak siparişte bulunun.
Bizim bakkal amca eve kadar servis yapıyor, büyük marketlerden istemem, vakaların gerçeklerini yansıtıp yansıtmadığını tartışmayacağım o ayrı bir konu ama vatandaş kendi eliyle kendi gözünü çıkarıyor,çoğu vatandaş umursamıyor taziyeler,akraba ziyaretleri,kadınların altın günleri tam gaz devam, normalleşme haberiyle sokaklara döküldüler sanki pandemi bitmiş gibi hareket ediliyor aslında bu dönemde daha temkinli olunması gerektiği düşünülmüyor,çünkü etkileşim arttığı için virüsün yayılma hızı dahada artıyor sanki kırk yıldır gün yüzü görmemiş gibi kafelere restaurantlara koşuyorlar,orada oturup çay içince yemek yeyince farklı bir insan olmuyoruz.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '15
  • 65 kere teşekkür etti
  • 127 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #184 : Mart 25, 2021, 09:08:29 »
Biontek asilari gelmis.. Asi hakkinda yorumlariniz nedir?
Elinize geçerse adına sanına bakmadan aşınızı olun kardeşim , bu iş şaka değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 1900
  • Model Yılı: '20
  • 5 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #185 : Mart 25, 2021, 09:12:41 »
Kimse kusura bakmasın, bu dakikadan sonra kapanmaymış, mesafeymiş kimsenin umrunda değil. Dün gördük kongrede yaşananları, resmen akıl tutulması yaşıyoruz. Akıl-mantık ile bu yaşananları izah etmek imkansız. İşin ilginci kimsede çıkıp kral çıplak diyemiyor. Padişahım çok yaşa...
Kendilerine her şey serbest, vatandaşa gelince yasak, yok öyle dava.
2020 Corolla 1.6 Dream MDS Kar Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '15
  • 65 kere teşekkür etti
  • 127 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #186 : Mart 25, 2021, 13:24:02 »
Ayrıcalıklı bir azınlığın durumu pervasızca suistimal etmesi hiç hoş değil , hiç değilse biraz tevazu olur , başkalarının gözüne baka baka yapmaz insan. Hoş değil. İşyeri kapalı olduğu için intihar eden kaç kişi var haberleri var mı bu arkadaşların ? Geçim zorluğu çekenler ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #187 : Nisan 03, 2021, 22:45:54 »
Son günlerde masekelerdeki "morgellon" bakterisi söylentilerine ilişkin 3 ayrı marka maskede yaptığım kaynar su denemelerinde bahsedilen duruma rastladım, konu hakkında bilgisi olanlar bilgisini aktarabilirse faydalı olur.

Fotoğraf bana ait;

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #188 : Nisan 04, 2021, 00:58:29 »
Son günlerde masekelerdeki "morgellon" bakterisi söylentilerine ilişkin 3 ayrı marka maskede yaptığım kaynar su denemelerinde bahsedilen duruma rastladım, konu hakkında bilgisi olanlar bilgisini aktarabilirse faydalı olur.

Fotoğraf bana ait;

aşağıda ki linkte konu ie ilgili bir araştırma var. İncelemede ip parçası olduğundan bahsedilmiş.  Bunun yanında bizim maskelerin çoğunu  üretildiği yerlerin deneyimsiz merdiven altı fason yerler olduğu düşünülürse diğer sorunların yanında bu lifler masum kalır. Hele ki 4 saat kullanılması gereken veya ıslanınca değiştirilmesi gereken maskelerin en az gün boyu kullanılması, yüz bölgesinden boyun bölgesine, kola, bileğe takılıp tekrar yüze takıldığı düşünülürse ne bakteriler, virüsleri tenefüs ediyoruzdur.

https://www.dogrulukpayi.com/dogrulama/covid-19-icin-kullanilan-maske-ve-suruntu-cubuklarinin-icinde-nanorobotlar-oldugu-iddiasi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 218 kere teşekkür etti
  • 1364 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #189 : Nisan 04, 2021, 11:18:59 »
İlginç bir konu ve tanımlanamayan bir hastalık,Morgellons syndromu,bakteriyoloji ve parazitoloji bilgilerimize göre böyle bir bakteri ve parazit varlığı tanımlanmamış ve nomenklatüre girmemiş,Amerikan cdc araştırma kuruluşu bu syndromu kenelerin sebep olduğu lyme hastalığından deri testleri yapılarak ayırt edilmesinden sonra farklı bir kategoride değerlendirmiş,işin içinde psikolojik sorunlar,ve diğer etmenler gibi..gelelim maske konusuna..ilk günlerde çoğumuz yeterli sayıda maske bulamadık,aynı maskeleri gerek yokluğundan ve gerekse bugün düşük düzeyde ücreti var gibi görünse de kalabalık bir ailede günde 3-5 defa maske değişmek neredeyse maliyeti dolayısıyla imkansız olduğundan defalarca kullanılabildiğini kabul etmeliyiz.Diğer taraftan iç çamaşır giysilerimizi ister pazardan ister en lüks yerden bile satın alsak ne yapıyoruz? çamaşır makinesine atıp şöyle bir çeviriyoruz,bebek için özel granül sabunlar kullanıyoruz ancak şu pandemi günlerinde nerede nasıl üretildiği belli olmayan maskeleri yıkamadan,dezenfekte etmeden en kolay virüs giriş yeri olan burnumuzun ve ağzımızın üzerine yerleştiriyoruz ,arada gözlerimizi de ovuşturuyoruz,en dikkatli şekilde üretilse bile maskenin yapıldığı bezler ne yıkanıyor ne ultravioleden geçiyor ne de dezenfekte edilebiliyor,çift maske uygulaması yaptığımızda özellikle en hassas yerlerden biri olan yüzümüzde iğne batmasına benzer hassasiyetler oluyor,kullandığımız dezenfektan,kolonya gibi ürünleri maske üzerine ve içine püskürttükten sonra takarsak allerjik tepkilerde olabiliyor,son söz maske üzerinde lifler kalabilir,görünenlerin bakteri veya parazit olduğunu değerlendirmiyorum.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 66000
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #190 : Nisan 04, 2021, 11:58:34 »
Grip virüsünün çoğalmak için bölünürken hata yaparak mutasyona uğrama gibi bir özelliği vardır.

Dolayısiyle, girdiği bedeni ele geçirmek için çoğalmaya başladığında aynı bedende onlarca mutasyonu oluşur.

İnsanoğlu, insan olduğunu bilmediği tarihlerde, daldan dala atladığı zamanlarda grip virüsü ile tanışmış ve her seferinde vücudunun doğal aşısı sayesinde hayatına devam etmiştir. Bu doğal aşıya "Bağışıklık" denir.

Sonuç olarak, 100 milyar üzeri 100 milyar x 100 milyar mutasyonu hala 100 milyar kez mutasyona uğrayarak devam eden, basit ama ele geçirdiğinde ölümcül olan, ezelinden beri beraber yaşadığımız bu virüsün 21. yüzyılda da aşısının üretilememe sebebi de budur.

2019 öncesinde nasıl korkmadan özellikle kış aylarında bu virüsle yaşamışsak aynen devam ediyoruz. Tüm illerimiz kırmızı oldu, evlere kapandık, maskeler taktık ama yıllık ölüm oranları, covid19 öncesinin ne üstüne çıktı ne de altına düştü.

Maskedeki bu siyah şeyler,

Biraz önce, çoğumuzun yaptığı gibi bazı ve zorunlu durumlarda günlerce kullandığım maskeme büyüteç ile baktığımda bunlardan onlarca gördüm. Önce heyecanlandım...

Bunları görebilmek için mikroskopa ihtiyaç yok.

Hatta bir kaç tanesini cımbız ile alıp videodaki gibi su damlacığına koydum ve bazılarının hareket ettiğini gözlemledim.

Sonra ne oldu? hareket etmeyi durdurdular. Demek ki hepimizin bildiği bir şey oldu, kuru bir cisim ıslandığında, suyun içine emilimiyle şişerek küçük değişikliğe uğrarken hareket etmesi. Sonrasında hareket etmedi. Muhtemelen kıl veya doğadaki kuru yeşil parçacıklar olduğunu düşünüyorum. Zaten soluyoruz.

Diğer taraftan, virüsleri bakterileri maske ile durduramazsınız, bu saçma ama farklı hastalıklar yaratacak olan maske işine kesinlikle olumsuz bakıyorum.

Aşı olunsa bile her yıl aşı? Aşı olunsa bile maskeye devam? Maske takılsa bile tüm iller Kırmızı?

çin, maskesiz mesafesiz, HES kodsuz, aşısız, sokağa çıkma yasağı olmayan, okullarının fabrikalarının tam kapasite çalıştığı 10. ayına girdi.

PCR testi hamilelik testi gibidir, bebek olup olmadığını söyler ama erkek mi kız mı veya o an bebeğin yaşayıp yaşamadığını bilemez. Hatta bazı durumlarda erkek bile hamile + görünebilir...

Hasta değilseniz bile, PCR'ın + bulgusu önceki ölü virüs parçacıkları olabilir, zararsız başka virüs olabilir ama sağlık sistemine göre hepsi covid19 ve x ilaçları kullanmanız gerekir, eğer kötüleşirseniz diğer x ilaçları ve daha kötüleşirseniz entübe, orada da şanslı değilseniz içinde, siyah hareket etmeyen 0.05mm çapında ince cisimler olan pamuk tıkanır.

Bol bol güneşlenin, en azından simitçilerde, lokanta ve kafelerde maskesiz insan içinde sosyalleşin, mümkün olan her anda maskesiz bol nefes alın, bol su için.

Grip olursanız, nane limon devam...

Sosyal medyada paylaşılan Kurbağa Kermit görüntüsü altında güzel bir yorum;

"Size arkadaşça bir tavsiye, araç içinde tek başına maske takmak sadece o aracı çaldığınızda yardımcı olur."

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 426 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #191 : Nisan 04, 2021, 13:03:40 »
Grip virüsünün çoğalmak için bölünürken hata yaparak mutasyona uğrama gibi bir özelliği vardır.

Dolayısiyle, girdiği bedeni ele geçirmek için çoğalmaya başladığında aynı bedende onlarca mutasyonu oluşur.

İnsanoğlu, insan olduğunu bilmediği tarihlerde, daldan dala atladığı zamanlarda grip virüsü ile tanışmış ve her seferinde vücudunun doğal aşısı sayesinde hayatına devam etmiştir. Bu doğal aşıya "Bağışıklık" denir.

Sonuç olarak, 100 milyar üzeri 100 milyar x 100 milyar mutasyonu hala 100 milyar kez mutasyona uğrayarak devam eden, basit ama ele geçirdiğinde ölümcül olan, ezelinden beri beraber yaşadığımız bu virüsün 21. yüzyılda da aşısının üretilememe sebebi de budur.

2019 öncesinde nasıl korkmadan özellikle kış aylarında bu virüsle yaşamışsak aynen devam ediyoruz. Tüm illerimiz kırmızı oldu, evlere kapandık, maskeler taktık ama yıllık ölüm oranları, covid19 öncesinin ne üstüne çıktı ne de altına düştü.

Maskedeki bu siyah şeyler,

Biraz önce, çoğumuzun yaptığı gibi bazı ve zorunlu durumlarda günlerce kullandığım maskeme büyüteç ile baktığımda bunlardan onlarca gördüm. Önce heyecanlandım...

Bunları görebilmek için mikroskopa ihtiyaç yok.

Hatta bir kaç tanesini cımbız ile alıp videodaki gibi su damlacığına koydum ve bazılarının hareket ettiğini gözlemledim.

Sonra ne oldu? hareket etmeyi durdurdular. Demek ki hepimizin bildiği bir şey oldu, kuru bir cisim ıslandığında, suyun içine emilimiyle şişerek küçük değişikliğe uğrarken hareket etmesi. Sonrasında hareket etmedi. Muhtemelen kıl veya doğadaki kuru yeşil parçacıklar olduğunu düşünüyorum. Zaten soluyoruz.

Diğer taraftan, virüsleri bakterileri maske ile durduramazsınız, bu saçma ama farklı hastalıklar yaratacak olan maske işine kesinlikle olumsuz bakıyorum.

Aşı olunsa bile her yıl aşı? Aşı olunsa bile maskeye devam? Maske takılsa bile tüm iller Kırmızı?

çin, maskesiz mesafesiz, HES kodsuz, aşısız, sokağa çıkma yasağı olmayan, okullarının fabrikalarının tam kapasite çalıştığı 10. ayına girdi.

PCR testi hamilelik testi gibidir, bebek olup olmadığını söyler ama erkek mi kız mı veya o an bebeğin yaşayıp yaşamadığını bilemez. Hatta bazı durumlarda erkek bile hamile + görünebilir...

Hasta değilseniz bile, PCR'ın + bulgusu önceki ölü virüs parçacıkları olabilir, zararsız başka virüs olabilir ama sağlık sistemine göre hepsi covid19 ve x ilaçları kullanmanız gerekir, eğer kötüleşirseniz diğer x ilaçları ve daha kötüleşirseniz entübe, orada da şanslı değilseniz içinde, siyah hareket etmeyen 0.05mm çapında ince cisimler olan pamuk tıkanır.

Bol bol güneşlenin, en azından simitçilerde, lokanta ve kafelerde maskesiz insan içinde sosyalleşin, mümkün olan her anda maskesiz bol nefes alın, bol su için.

Grip olursanız, nane limon devam...

Sosyal medyada paylaşılan Kurbağa Kermit görüntüsü altında güzel bir yorum;

"Size arkadaşça bir tavsiye, araç içinde tek başına maske takmak sadece o aracı çaldığınızda yardımcı olur."

bilgiler güzel, tesekkurler...

pamugun son kullanimi daha da güzel...😀😀👍👍
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 227 kere teşekkür etti
« Yanıtla #192 : Nisan 04, 2021, 13:11:51 »
Maske konusunda şunu söyleyebilirim. Maske taktığımdan beri ne ben nede ailemde çevremde kimse grip olmadı. Her sene grip olup 2 gün yatardım. Bu sene Allah'a şükür grip olmadım. Bunu maske takmama ve etrafımdakilerin maske takmasına bağlıyorum. Ha başka sorunlara neden oluyordur onu bilemem. Ancak bulaşıcı hastalık konusunda engelleyici bir rolü olduğu da bir gerçek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #193 : Nisan 04, 2021, 13:56:12 »
Maske konusunda şunu söyleyebilirim. Maske taktığımdan beri ne ben nede ailemde çevremde kimse grip olmadı. Her sene grip olup 2 gün yatardım. Bu sene Allah'a şükür grip olmadım. Bunu maske takmama ve etrafımdakilerin maske takmasına bağlıyorum. Ha başka sorunlara neden oluyordur onu bilemem. Ancak bulaşıcı hastalık konusunda engelleyici bir rolü olduğu da bir gerçek.

Ben de bu sene 3. dünya nükleer savaş sonrası sokaklarımızda gezinirken grip olmadım ve herhalde benden az maske takan yoktur. Hatta geçenlerde sivil polise yolun başında yakalandım ve fırçayı yedim. Bana fırça attığı kaldırımın yanı simitçi, insanlar sadece 50cm ötemizde açık havada maskesiz! simit poğça çay vs.. Tabii grip olmak için ilk şart grip olan biriyle çok yakın mesafeden uzun sohbet etmek veya aynı ortamda olmak gerekiyor. Böyle ortam oluşmayınca bulaşıda olmuyor. Küçük oğlum okula gitmediği için o da hiç hastalanmadı. Fakat bir gün maskesiz hayata? geri döndüğümüzde yine grip olacağız.

Üst kattaki komşum x Telekom'un depo/servis arası bölüm sorumlusu, devlet memuru. 1 yıldır evden çalışıyor, sadece hafta sonları köydeki ailesinin yanına gidip gelir, covid19 inanıyor ve salgın konusunda çok korkuyor, her şeyi doğal tüketmeye çalışıyor ve maskeli olduğu halde merhabayı bile kesmişti. 1 yıldır nezle bile olmadığı için dua ediyordu. Devlet, çalıştığı bölüme PCR testi uygulama emri gönderdi ve komşum sapasağlam ve evden çalıştığı halde test yaptırdı ve + çıktı. 10 gün evde karantina ve verilen ilaçları kullanma zorunluluğu. 2 gün önce aşağıda otoparkta karşılaştık tabii ben maskesiz!. Az daha acile haber verecek hale geldiğim günler oldu dedi, fakat çok ilginçtir ilaç bitti yine eski halime döndüm, şimdi yine iyiyim, keşke o ilaçları kullanmasaydım derken bir yandan da maskesini çıkarıyor.. nefes almak güzelmiş! :)

Böyle de bir durum var..?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #194 : Nisan 04, 2021, 14:45:03 »
Denemeniz güzel ancak maske konusundaki yaklaşımınıza katılmıyorum Tekin Bey. Maske bir solunum yolu filtraayon malzemesidir ve olası zararlı madde girişini engelleme ya sa azaltmada etkilidir. Maske kalite ve durumu zaten yukarıda tartışılmış.

Ufuğun belirttiği detayı araştırmak lazım. Ben bildiğimi aktarayım. İnsan vücudu hali hazırda çeşitli ve çok sayıda bakteri ile kaplıdır. Bunların insan ile ilgili önemli bir özelliği, vücudun bölgelerine has olmaları ve kendi bölgelerinde faydalı olmalarıdır. Örneğin ağız mukozasındaki ile burundaki de bakteridir ancak farklıdırlar. Burundaki burunda koruyucu bir etmen iken, ağızda bulaşı ve belli miktarı geçişi zararlı olabilir. Bu tüm vücut için uyarlanabilir.
Bakteriler (doğru yerde doğru olan) olmasaydı sindirim dahi gerçekleştirilemezdi

Mesaj Birleştirildi: Nisan 04, 2021, 14:50:27
2019 başındaki bir paylaşımım.
https://hakanrailways.blogspot.com/2019/01/public-transportation-and-infectious.html?m=1

Hem üst solunum yolları hastalıklarınsa bulaş, hem ekonomik etkileri ile maske doğru kullanıldığında çok etkili bir önlem aparatıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 227 kere teşekkür etti
« Yanıtla #195 : Nisan 04, 2021, 14:58:05 »
Ben de bu sene 3. dünya nükleer savaş sonrası sokaklarımızda gezinirken grip olmadım ve herhalde benden az maske takan yoktur. Hatta geçenlerde sivil polise yolun başında yakalandım ve fırçayı yedim. Bana fırça attığı kaldırımın yanı simitçi, insanlar sadece 50cm ötemizde açık havada maskesiz! simit poğça çay vs.. Tabii grip olmak için ilk şart grip olan biriyle çok yakın mesafeden uzun sohbet etmek veya aynı ortamda olmak gerekiyor. Böyle ortam oluşmayınca bulaşıda olmuyor. Küçük oğlum okula gitmediği için o da hiç hastalanmadı. Fakat bir gün maskesiz hayata? geri döndüğümüzde yine grip olacağız.

Üst kattaki komşum x Telekom'un depo/servis arası bölüm sorumlusu, devlet memuru. 1 yıldır evden çalışıyor, sadece hafta sonları köydeki ailesinin yanına gidip gelir, covid19 inanıyor ve salgın konusunda çok korkuyor, her şeyi doğal tüketmeye çalışıyor ve maskeli olduğu halde merhabayı bile kesmişti. 1 yıldır nezle bile olmadığı için dua ediyordu. Devlet, çalıştığı bölüme PCR testi uygulama emri gönderdi ve komşum sapasağlam ve evden çalıştığı halde test yaptırdı ve + çıktı. 10 gün evde karantina ve verilen ilaçları kullanma zorunluluğu. 2 gün önce aşağıda otoparkta karşılaştık tabii ben maskesiz!. Az daha acile haber verecek hale geldiğim günler oldu dedi, fakat çok ilginçtir ilaç bitti yine eski halime döndüm, şimdi yine iyiyim, keşke o ilaçları kullanmasaydım derken bir yandan da maskesini çıkarıyor.. nefes almak güzelmiş! :)

Böyle de bir durum var..?
Nefes almak tabi ki de güzel. İleride grip de olacağız. Hatta öldürücü sonuçları ağır olmasa ve ciğerlere ağır hasarlar vermese corona da olsak sorun değil.

Belki bizler veya bağışıklığı güçlü olanlar bu süreci ayakta hatta coronaya yakalandığını bilmeden hiçbir semptom göstermeden yaşıyor. Ancak bağışıklığı düşük olan özellikle yaşlılarımız bun süreçte olumsuz etkileniyor. Siz maske takmadığınızdan övgü ile bahsediyorsunuz ancak unuttuğunuz bir durum size etki etmeyen, belirti göstermeyen corona virüsü sizin ağzınızdan etrafa yayılarak belki bir büyüğümüzü, belki bağışıklığı düşük olan sevdiğimize bulaşıp hastalığı ağır geçirmesine neden olabilir. Açık havada virüsün bulaş ihtimalinin düşük olduğu bir gerçek. Ancak kapalı ortamlarda hızlı bulaştığı da bir gerçek.

Kullanılan ve iyi gelen ilaçların vücuda başka etkileri vardır. Hastalığı hafif atlatıyorsak ilaca gerek yok zaten, bünyemiz ve bağışıklık sistemimiz iyi mücadele edip virüsü yenebiliyor demektir. Ancak hastalık ağır geçiyorsa bu durumda ilaç elzem oluyor. Ve hastalığı atlatmamıza yardımcı oluyorsa başka etkiler gözardı edilebilir.

Maskeyi kendimiz için değil (ki zaten virüsün geçrigenliğine dair tam bir koruyuculuğu olmadığı biliniyor) bizde olması muhtemel virüsün tükürüğümüz yoluyla etrafa yayılmasına engel olmak için takıyoruz/takmalıyız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #196 : Nisan 04, 2021, 21:50:33 »
Maskenin bulaşı engelleme safhasını çoktan geçtik. O aşama, sözde virüsün ülkemize geldiği günde, ilk 20 günlük sokağa çıkma yasağının bitmesiyle beraber geçti.

Bugünlerde TV kanallarında doktorların covid19 için; normal gripten daha öldürücü değil fakat daha hızlı yayılıyor diye açıklamalar beyan etmelerini ilginç bulmuyor musunuz?

Daha öldürücü değilse, neden insanlar bu kadar korkutulmaya devam edilir? Eğitim bakanı Arnavutlukta maske takmayan öğrencilerin yanında maske ile Türkiye adına poz vermekten utanmaz mı? Peki çinde, rusyada, norveç, isveç, arnavutluk, tanzanya ve belarus'tada mı insanların bağışıklığı çok güçlü? maske mesafe yok? yoksa biz Türklerin çok övünerek "bize bir şey olmaz" dediğimiz güçte bir kayıp mı yaşıyoruz? Bu arada okullara sonsuza dek veda edin çünkü artık okul yok, online eğitim var. Daha bir çok şey online olacak.

Eğer benim ağzımdan yayılıp yaşlıları öldürseydi, beraber yaşadığım yaşlılardan başlaması gerekirdi. Tabii şimdi onların da bağışıklığı güçlü diye fikirler üretilebilir.. Oysa ben çok çabuk grip olurum, küçükken zatürre geçirmişim, bazen yılda 2 defa grip olurum ama şikayet etmem hatta korkmam ve muhtemelen zamanı geldiğinde zatürreden öleceğim ama covid19 saçmalığından değil.

2019 yılı Dünya Sağlık Örgütünün dünyada ölüm sebeplerinin başlıcaları raporuna göre;

Kalp Hastalığı 8,9 Milyon

İnme 6,2 Milyon

Akciğer Hastalığı 3,2 Milyon

Zatürre 3,1 Milyon

Yeni doğan 3,2 Milyon

1 yıl sonra bugün 04.04.2021 tarihinde interaktif sayaca göre covid19'dan ölen sayısı 2,862,899 kişi.

Tabii maske takıldığı için! son bir yıldır 6,3 Milyon insan akciğer hastalıklarından ve zatürreden ölmediği gibi covid19 yine de 4.sırada kalmış!?

6,3 milyon ile 2,8 milyonluk rakamın açılımını burada yazıya dökmeyeceğim, zamanı geldiğinde tüm insanlık gerçeği öğrenir ve bilenler de zaten biliyor.

Bill Gates dediği gibi "Bildiğiniz herşeyi unutun". HAYIR "Geçmişi iyi hatırlayın ve nefes almaktan korkmayın."

2030'a kadar paranızı çok çok iyi koruyun, çok elzem değilse yeni otomobil almayın. Şu an dünyanın yaşadığı durum ekonomik borçların yeniden yapılandırılmasıdır ve bedelini tüm dünya halkları ödeyeceği için beyinlerin görünmeyen canavarla oyalanması gerekliliğidir.

Kripto paralara kesinlikle ve kesinlikle bulaşmayın..

Maskeli yada maskesiz herkese sağlık ve huzur dilerim.

Yeni bir haber: İspanya, denizde yüzerken bile maske takmayı zorunlu kılan yasayı onayladı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 227 kere teşekkür etti
« Yanıtla #197 : Nisan 04, 2021, 23:38:24 »
Maskenin bulaşı engelleme safhasını çoktan geçtik. O aşama, sözde virüsün ülkemize geldiği günde, ilk 20 günlük sokağa çıkma yasağının bitmesiyle beraber geçti.

Bugünlerde TV kanallarında doktorların covid19 için; normal gripten daha öldürücü değil fakat daha hızlı yayılıyor diye açıklamalar beyan etmelerini ilginç bulmuyor musunuz?

Daha öldürücü değilse, neden insanlar bu kadar korkutulmaya devam edilir? Eğitim bakanı Arnavutlukta maske takmayan öğrencilerin yanında maske ile Türkiye adına poz vermekten utanmaz mı? Peki çinde, rusyada, norveç, isveç, arnavutluk, tanzanya ve belarus'tada mı insanların bağışıklığı çok güçlü? maske mesafe yok? yoksa biz Türklerin çok övünerek "bize bir şey olmaz" dediğimiz güçte bir kayıp mı yaşıyoruz? Bu arada okullara sonsuza dek veda edin çünkü artık okul yok, online eğitim var. Daha bir çok şey online olacak.

Eğer benim ağzımdan yayılıp yaşlıları öldürseydi, beraber yaşadığım yaşlılardan başlaması gerekirdi. Tabii şimdi onların da bağışıklığı güçlü diye fikirler üretilebilir.. Oysa ben çok çabuk grip olurum, küçükken zatürre geçirmişim, bazen yılda 2 defa grip olurum ama şikayet etmem hatta korkmam ve muhtemelen zamanı geldiğinde zatürreden öleceğim ama covid19 saçmalığından değil.

2019 yılı Dünya Sağlık Örgütünün dünyada ölüm sebeplerinin başlıcaları raporuna göre;

Kalp Hastalığı 8,9 Milyon

İnme 6,2 Milyon

Akciğer Hastalığı 3,2 Milyon

Zatürre 3,1 Milyon

Yeni doğan 3,2 Milyon

1 yıl sonra bugün 04.04.2021 tarihinde interaktif sayaca göre covid19'dan ölen sayısı 2,862,899 kişi.

Tabii maske takıldığı için! son bir yıldır 6,3 Milyon insan akciğer hastalıklarından ve zatürreden ölmediği gibi covid19 yine de 4.sırada kalmış!?

6,3 milyon ile 2,8 milyonluk rakamın açılımını burada yazıya dökmeyeceğim, zamanı geldiğinde tüm insanlık gerçeği öğrenir ve bilenler de zaten biliyor.

Bill Gates dediği gibi "Bildiğiniz herşeyi unutun". HAYIR "Geçmişi iyi hatırlayın ve nefes almaktan korkmayın."

2030'a kadar paranızı çok çok iyi koruyun, çok elzem değilse yeni otomobil almayın. Şu an dünyanın yaşadığı durum ekonomik borçların yeniden yapılandırılmasıdır ve bedelini tüm dünya halkları ödeyeceği için beyinlerin görünmeyen canavarla oyalanması gerekliliğidir.

Kripto paralara kesinlikle ve kesinlikle bulaşmayın..

Maskeli yada maskesiz herkese sağlık ve huzur dilerim.

Yeni bir haber: İspanya, denizde yüzerken bile maske takmayı zorunlu kılan yasayı onayladı.
Şu bir gerçek ki mutasyonla beraber bulaş hızı artarken öldürücülük oranı o kadar hızlı değil. Bunu açıklanan verilerden de görebiliyoruz. Ancak bu demek değildir ki artık öldürücülüğü kalmadı. Ayrıca maske mesafe tedbirleri herkesin hızlı bir şekilde hasta olup aynı anda hastanelere akın ederek yoğunluk ve kaos oluşmasının önüne geçiyor. Ölüm ve entübe azalsa bile ağır hastalar hastane yoğun bakımlarını doldurduğunda sağlık sektörü işlemez hale gelir.

Bazı ülkeleri maske mesafe konusunda örnek veriyorsunuz ama aynı anda ab ülkelerinin virüsü engelleme çabalarını, aşı pasaportunu neden çıkarmaya uğraşıyor bakmak lazım.

Grip gibi hastalıklardan her sene birçok insan ölüyor ama bunların hepsi bir ay içinde ölmüyor. Bir yıla yayılıyor. Grip hastalığından aynı aileden 6 kişi aynı gün ölmüyor veya kalpten. Siz küçükken zatürre geçirmişsiniz ben 35 yaşında geçirdim ve nefes almak isteyipte öksürüğe boğulmanın yaşattığı sıkıntıları tekrar yaşamak ve çevreminde yaşamasını istemem. Zatürre corona gibi bulaş yapmadığı için dünyayı tehdit etmiyor. Bugün İsrail neden can hıraş tüm vatandaşlarını aşılıyor. Veya Abd neden yoğun aşı çalışması yapıyor. Tüm dünya ülkeleri aşı bulmak için birbirini yemesine gerek yok o zaman bıraksınlar o kadar para gömmeye gerek yok. Okullar işyerleri açılsın ekonomik çöküntü yaşamaya gerek yok. Zaten başımızdakilerde  önemsemediği için bugün 40 binli vaka sayılarını görüyoruz. Bu hastalıkta bitecek belki sonbaharda gripten de az görünecek öldürme oranı düşecek ama şu durumda biraz dikkat etmekte fayda olduğunu düşünüyorum. Sağlık çalışanlarımıza sabır ve dayanma gücü diliyorum. Herkese sağlıklı günler dilerim.

Bil gates konusunda, adam ilaç firmaları sayesinde Hasta olanlara sattığı ilaçlarla veya aşılarla dünya paralar kazanıyor. Tüm dünya hasta olsa umrunda olmaz adamın.

Kripto para konusunda adı ne olursa olsun gelecekte tüm dünya dijital paralara geçiş yapacak. Bu kaçınılmaz sondur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #198 : Nisan 05, 2021, 00:34:47 »
Kripto paralar ile dijital para birbirine karıştırılmasın.

Dijital para, zaten şu an kullanmakta olduğumuz kredi kartıdır, cep telefonu ile yaptığımız TL havale/eft'sidir.

Bir devlet yok olmadığı sürece dijital parası da yok olmaz fakat kripto paraların yok edilmesi sadece bir tuşa basmakla gerçekleşir.

Kripto paralar, arkasında herhangi bir devletin, gerçek yeraltı madenciliğin veya milletin emeğinin bulunmadığı sanal bir oyundur, saadet zinciridir.

Kripto paraların gizli sahibi, emperyalist ülkelerdir, onlar izin vermezse internette dahi böyle bir para sistemini kimse kuramaz, yönetemez.

Zamanı geldiğinde düğmeye basılacak ve hepsi bulut olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 218 kere teşekkür etti
  • 1364 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #199 : Nisan 19, 2021, 20:53:22 »
Kripto paralar ile dijital para birbirine karıştırılmasın.

Dijital para, zaten şu an kullanmakta olduğumuz kredi kartıdır, cep telefonu ile yaptığımız TL havale/eft'sidir.

Bir devlet yok olmadığı sürece dijital parası da yok olmaz fakat kripto paraların yok edilmesi sadece bir tuşa basmakla gerçekleşir.

Kripto paralar, arkasında herhangi bir devletin, gerçek yeraltı madenciliğin veya milletin emeğinin bulunmadığı sanal bir oyundur, saadet zinciridir.

Kripto paraların gizli sahibi, emperyalist ülkelerdir, onlar izin vermezse internette dahi böyle bir para sistemini kimse kuramaz, yönetemez.

Zamanı geldiğinde düğmeye basılıp ve hepsi bulut olacaktır.

Doğru bir tesbit yapmışsınız,izliyordum,bu tür sanal işler neyin nesidir gibi..TCMB yasaklamaya yakın sınırlama getirince sakıncalı boyut ortaya konulmuş oldu,bahsettiğiniz gibi dünyada belirli bir meblağa ulaşınca düğmeye basılıp bir saniyede buhar olan coin grubu planlayanlara usd veya benzeri kıymetli paraya dönüşerek kar hanesine yazılacak.
Tokay Ceritoğlu