0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
vaka sayısı 30 bine dayandı, kritik eşik aşıldı, normalleşme için ramazandan bayram sonuna kadar tam kapanma şart.
Her ne kadar televizyon ve sosyal medya da gerçek vaka bilgileri paylaşılmasa da çok yoğun bir şekilde özellikle küçük yaşta ki çocuklar. Maske kullanımına özen gösterin ellerinizi mutlaka dezenfekte edin, eğer küçük çocuğunuz var ise veya kronik rahatsızlığı olan yakınınız var ise evde kesinlikle misafir kabul etmeyin. Market alış-verişlerinizi elinizden geldiğince yemeksepeti,hepsiburada,migrosjet veya A101 uygulamalarını kullanarak siparişte bulunun.
Biontek asilari gelmis.. Asi hakkinda yorumlariniz nedir?
Son günlerde masekelerdeki "morgellon" bakterisi söylentilerine ilişkin 3 ayrı marka maskede yaptığım kaynar su denemelerinde bahsedilen duruma rastladım, konu hakkında bilgisi olanlar bilgisini aktarabilirse faydalı olur.Fotoğraf bana ait;//www.youtube.com/watch?v=3SkCv8sM4hw
Grip virüsünün çoğalmak için bölünürken hata yaparak mutasyona uğrama gibi bir özelliği vardır.Dolayısiyle, girdiği bedeni ele geçirmek için çoğalmaya başladığında aynı bedende onlarca mutasyonu oluşur.İnsanoğlu, insan olduğunu bilmediği tarihlerde, daldan dala atladığı zamanlarda grip virüsü ile tanışmış ve her seferinde vücudunun doğal aşısı sayesinde hayatına devam etmiştir. Bu doğal aşıya "Bağışıklık" denir.Sonuç olarak, 100 milyar üzeri 100 milyar x 100 milyar mutasyonu hala 100 milyar kez mutasyona uğrayarak devam eden, basit ama ele geçirdiğinde ölümcül olan, ezelinden beri beraber yaşadığımız bu virüsün 21. yüzyılda da aşısının üretilememe sebebi de budur.2019 öncesinde nasıl korkmadan özellikle kış aylarında bu virüsle yaşamışsak aynen devam ediyoruz. Tüm illerimiz kırmızı oldu, evlere kapandık, maskeler taktık ama yıllık ölüm oranları, covid19 öncesinin ne üstüne çıktı ne de altına düştü. Maskedeki bu siyah şeyler,Biraz önce, çoğumuzun yaptığı gibi bazı ve zorunlu durumlarda günlerce kullandığım maskeme büyüteç ile baktığımda bunlardan onlarca gördüm. Önce heyecanlandım...Bunları görebilmek için mikroskopa ihtiyaç yok.Hatta bir kaç tanesini cımbız ile alıp videodaki gibi su damlacığına koydum ve bazılarının hareket ettiğini gözlemledim.Sonra ne oldu? hareket etmeyi durdurdular. Demek ki hepimizin bildiği bir şey oldu, kuru bir cisim ıslandığında, suyun içine emilimiyle şişerek küçük değişikliğe uğrarken hareket etmesi. Sonrasında hareket etmedi. Muhtemelen kıl veya doğadaki kuru yeşil parçacıklar olduğunu düşünüyorum. Zaten soluyoruz. Diğer taraftan, virüsleri bakterileri maske ile durduramazsınız, bu saçma ama farklı hastalıklar yaratacak olan maske işine kesinlikle olumsuz bakıyorum.Aşı olunsa bile her yıl aşı? Aşı olunsa bile maskeye devam? Maske takılsa bile tüm iller Kırmızı? çin, maskesiz mesafesiz, HES kodsuz, aşısız, sokağa çıkma yasağı olmayan, okullarının fabrikalarının tam kapasite çalıştığı 10. ayına girdi. PCR testi hamilelik testi gibidir, bebek olup olmadığını söyler ama erkek mi kız mı veya o an bebeğin yaşayıp yaşamadığını bilemez. Hatta bazı durumlarda erkek bile hamile + görünebilir...Hasta değilseniz bile, PCR'ın + bulgusu önceki ölü virüs parçacıkları olabilir, zararsız başka virüs olabilir ama sağlık sistemine göre hepsi covid19 ve x ilaçları kullanmanız gerekir, eğer kötüleşirseniz diğer x ilaçları ve daha kötüleşirseniz entübe, orada da şanslı değilseniz içinde, siyah hareket etmeyen 0.05mm çapında ince cisimler olan pamuk tıkanır.Bol bol güneşlenin, en azından simitçilerde, lokanta ve kafelerde maskesiz insan içinde sosyalleşin, mümkün olan her anda maskesiz bol nefes alın, bol su için.Grip olursanız, nane limon devam... Sosyal medyada paylaşılan Kurbağa Kermit görüntüsü altında güzel bir yorum;"Size arkadaşça bir tavsiye, araç içinde tek başına maske takmak sadece o aracı çaldığınızda yardımcı olur."
Maske konusunda şunu söyleyebilirim. Maske taktığımdan beri ne ben nede ailemde çevremde kimse grip olmadı. Her sene grip olup 2 gün yatardım. Bu sene Allah'a şükür grip olmadım. Bunu maske takmama ve etrafımdakilerin maske takmasına bağlıyorum. Ha başka sorunlara neden oluyordur onu bilemem. Ancak bulaşıcı hastalık konusunda engelleyici bir rolü olduğu da bir gerçek.
Ben de bu sene 3. dünya nükleer savaş sonrası sokaklarımızda gezinirken grip olmadım ve herhalde benden az maske takan yoktur. Hatta geçenlerde sivil polise yolun başında yakalandım ve fırçayı yedim. Bana fırça attığı kaldırımın yanı simitçi, insanlar sadece 50cm ötemizde açık havada maskesiz! simit poğça çay vs.. Tabii grip olmak için ilk şart grip olan biriyle çok yakın mesafeden uzun sohbet etmek veya aynı ortamda olmak gerekiyor. Böyle ortam oluşmayınca bulaşıda olmuyor. Küçük oğlum okula gitmediği için o da hiç hastalanmadı. Fakat bir gün maskesiz hayata? geri döndüğümüzde yine grip olacağız. Üst kattaki komşum x Telekom'un depo/servis arası bölüm sorumlusu, devlet memuru. 1 yıldır evden çalışıyor, sadece hafta sonları köydeki ailesinin yanına gidip gelir, covid19 inanıyor ve salgın konusunda çok korkuyor, her şeyi doğal tüketmeye çalışıyor ve maskeli olduğu halde merhabayı bile kesmişti. 1 yıldır nezle bile olmadığı için dua ediyordu. Devlet, çalıştığı bölüme PCR testi uygulama emri gönderdi ve komşum sapasağlam ve evden çalıştığı halde test yaptırdı ve + çıktı. 10 gün evde karantina ve verilen ilaçları kullanma zorunluluğu. 2 gün önce aşağıda otoparkta karşılaştık tabii ben maskesiz!. Az daha acile haber verecek hale geldiğim günler oldu dedi, fakat çok ilginçtir ilaç bitti yine eski halime döndüm, şimdi yine iyiyim, keşke o ilaçları kullanmasaydım derken bir yandan da maskesini çıkarıyor.. nefes almak güzelmiş! Böyle de bir durum var..?
Maskenin bulaşı engelleme safhasını çoktan geçtik. O aşama, sözde virüsün ülkemize geldiği günde, ilk 20 günlük sokağa çıkma yasağının bitmesiyle beraber geçti. Bugünlerde TV kanallarında doktorların covid19 için; normal gripten daha öldürücü değil fakat daha hızlı yayılıyor diye açıklamalar beyan etmelerini ilginç bulmuyor musunuz?Daha öldürücü değilse, neden insanlar bu kadar korkutulmaya devam edilir? Eğitim bakanı Arnavutlukta maske takmayan öğrencilerin yanında maske ile Türkiye adına poz vermekten utanmaz mı? Peki çinde, rusyada, norveç, isveç, arnavutluk, tanzanya ve belarus'tada mı insanların bağışıklığı çok güçlü? maske mesafe yok? yoksa biz Türklerin çok övünerek "bize bir şey olmaz" dediğimiz güçte bir kayıp mı yaşıyoruz? Bu arada okullara sonsuza dek veda edin çünkü artık okul yok, online eğitim var. Daha bir çok şey online olacak. Eğer benim ağzımdan yayılıp yaşlıları öldürseydi, beraber yaşadığım yaşlılardan başlaması gerekirdi. Tabii şimdi onların da bağışıklığı güçlü diye fikirler üretilebilir.. Oysa ben çok çabuk grip olurum, küçükken zatürre geçirmişim, bazen yılda 2 defa grip olurum ama şikayet etmem hatta korkmam ve muhtemelen zamanı geldiğinde zatürreden öleceğim ama covid19 saçmalığından değil.2019 yılı Dünya Sağlık Örgütünün dünyada ölüm sebeplerinin başlıcaları raporuna göre;Kalp Hastalığı 8,9 Milyonİnme 6,2 MilyonAkciğer Hastalığı 3,2 MilyonZatürre 3,1 MilyonYeni doğan 3,2 Milyon1 yıl sonra bugün 04.04.2021 tarihinde interaktif sayaca göre covid19'dan ölen sayısı 2,862,899 kişi. Tabii maske takıldığı için! son bir yıldır 6,3 Milyon insan akciğer hastalıklarından ve zatürreden ölmediği gibi covid19 yine de 4.sırada kalmış!?6,3 milyon ile 2,8 milyonluk rakamın açılımını burada yazıya dökmeyeceğim, zamanı geldiğinde tüm insanlık gerçeği öğrenir ve bilenler de zaten biliyor. Bill Gates dediği gibi "Bildiğiniz herşeyi unutun". HAYIR "Geçmişi iyi hatırlayın ve nefes almaktan korkmayın."2030'a kadar paranızı çok çok iyi koruyun, çok elzem değilse yeni otomobil almayın. Şu an dünyanın yaşadığı durum ekonomik borçların yeniden yapılandırılmasıdır ve bedelini tüm dünya halkları ödeyeceği için beyinlerin görünmeyen canavarla oyalanması gerekliliğidir.Kripto paralara kesinlikle ve kesinlikle bulaşmayın..Maskeli yada maskesiz herkese sağlık ve huzur dilerim.Yeni bir haber: İspanya, denizde yüzerken bile maske takmayı zorunlu kılan yasayı onayladı.
Kripto paralar ile dijital para birbirine karıştırılmasın.Dijital para, zaten şu an kullanmakta olduğumuz kredi kartıdır, cep telefonu ile yaptığımız TL havale/eft'sidir.Bir devlet yok olmadığı sürece dijital parası da yok olmaz fakat kripto paraların yok edilmesi sadece bir tuşa basmakla gerçekleşir. Kripto paralar, arkasında herhangi bir devletin, gerçek yeraltı madenciliğin veya milletin emeğinin bulunmadığı sanal bir oyundur, saadet zinciridir.Kripto paraların gizli sahibi, emperyalist ülkelerdir, onlar izin vermezse internette dahi böyle bir para sistemini kimse kuramaz, yönetemez.Zamanı geldiğinde düğmeye basılıp ve hepsi bulut olacaktır.