0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kaliper pimlerinin yağlanması ile çözüm olabilir mi? yağışlı havada yaşlıların romatizma sızıları gibi balataları rutubetten dolayı fazlaca tutuyorsa ondan olabilir diyorum.
Kaliperleri serviste her yıl yağlatıyorum,(10,20 ve 30.000 bakımlarında)hatta bir defasında müşteri temsilcisi 30.tl fiat yazdı.Uzun tartışma sonucunda faturadan sildiler ama yetkilinin söylediğine göre yaklaşık 250 ml. kadar tüpün 450 tl olduğunu bu yağın dışarıdan temin edilmesinin zor olduğunu söylemişti.Servisin yağlaması sonucunda ses problemim kesinlikle olumlu sonuçlanmıştı.
ben bunu bir baktıracağım fikir için teşekkür ederim.
Hocam çözüm bulabildiniz mi? Bende de yağmurlu havada yapmaya başladı. Ancak arka balatalar mı yoksa başka bir şey mi emin olamadım. Gerçi ön balatalar bitmeden daha 22 binde arka balataların bitmesine de pek ihtimal vermiyorum.
Normaldir yağmurlu havalarda disk yüzeyinde oluşan pas görüntülü tortu temizlenene kadar o ses gelir ayriyeten disk yüzeyinde biriken suda ses yaptırır,diğer araçlarda bu ses neden yok derseniz birçok lüks olarak sayılan araçta seyehat esnasında üstün fren performansı için otomatik olarak diskler kurutulur bu işlem fren mekanizması tarafından yapılır balatalar anlık olarak çok az disk üzerine baskı yapar bırakır disk kurumuş olur, aynı zamanda o araçların yalıtımı çok iyi olduğu için ses yapsa dahi içeri duyulmaz.
Teşekkür ederim. ama bugün yağmur yoktu ses hala devam ediyor. 1 gün içinde de kurumuştur herhalde. Neyse servise bir götürüp baktırayım bakalım ne diyecekler.