Gönderen Konu: 2017 ve 2018 Corolla için ÇİN den multimedya alım tecrübesi  (Okunma sayısı 1730 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 50000
  • Model Yılı: '18
  • 6 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Araç:
2018 Corolla Life

Cihaz:
https://a.aliexpress.com/_rvbLkw

Cihaz Özellikleri Özet(detay zaten üst linkte var):
Android 9.1,
9" Ekran boyutu
A7 1.3 Ghz 4 Çekirdek
2GB+32GB kameralı model
452 tl ye aldım.

Gümrük :
Sunum+damga+vergi = 552,4 TL ye bana mal olmuş oldu.

Montaj:
120 Tl verdim. Universal cihaz olduğu için orjinal güç kablolarına eklerle bağlanıyor. Kamerasınıda bagaj aydınlatmalarının yanına monte ettirdim.

TR İLE ÇİN FİYAT MUKAYESE:
TR de bana 2.200 montaj dahil 1.3 Ghz 2Gb+16Gb fiyat verdiler (ÖLÇÜLER TAM OTURUYOR)
ÇİN den 672,4 Tl ye montaj dahil 1.3 Ghz 2Gb+32Gb aldım.(ALT KISIMDA BOŞLUK KALIYOR)
FARK ORTADA

KULLANIM DENEYİMİM
- mirror link başarılı ama ben manasız buldum
- Cihaz bildiğiniz tablet, storedan istenilen herşey yüklenebiliyor (agama car launcher full apk öneririm)
- Geri görüş kaöerası son derece başarılı
- cihazın hızı ve tepkiler çok başarılı. Video oynatma ses vs gayet başarılı. Sadece google haritalar ilk açılışta biraz yavaş açılıyor (belki 4gb bir cihaz paranız varsa düşünülebilir ve işlemciside biraz daha hızlı olablir) şöyle söyleyeyim ben bu donanım performansından gayet memnumum ve bana yeterli
- Radyo çekim gücünde aanki biraz düşme var gibi ama emin olamadım.
-DİREKSİYON ÜZERİNDEKİ TÜM TUŞLAR ÇALIŞIYOR, HATTA FAZLASI VAR BİR TUŞA BİRDEN FAZLA İŞLEV YÜKLEYEBİLİYORSUNUZ.
- araç yol bilgisayarına bağlı değil, life modelde bence gereklide değil
Aklıma gelenler bunlar

Öneriler - Düşğnceler
Bana kalırsa alt taraftaki boşluk hiç önrmli değil beni rahatsız etmiyor, ama takımtılı olanlar yukardaki linkteki cihazın 10" liğini ve yine sitede bulunan 10" e uygun çerçeveyi alsın
Donanım çok yeterli ama daha fazla performans istiyorum diyen işlemci ve ram i yüksek olanlardan alabilir

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
Ynt: 2017 ve 2018 Corolla için ÇİN den multimedya alım tecrübesi
« Yanıtla #1 : Mart 13, 2020, 21:17:04 »
Hayırlı olsun güzel olmuş, ben tam sipariş verecektim bu virüs olayları patladı, kuruma yazı geldi çinden bişey almayın falan gibisinden sonrada olaylar çığrından çıktı zaten, bende askıya aldım bu işi, yazın bakacaz artık, 4gb px6 olanı almak dahamı mantıklı acaba fiyatı iki katı bilemedim çokda abartamamakmı lazım, kamera da çindenmi geldi yoksa montajı yapanmı ekledi, birde resimler karanlık çıkmış alttarafdaki boşluk çok seçilmiyor, ekran kapalıyken daha aydınlık bir foto koyarsanız sevinirim
Bu arada 10 inch çerçeveleri çok inceledim sağ tarafdaki saat emniyet kemeri gösterge soket bölümü bizim araçlara uyumsuz bence
Ve bunları araştırırken öğrendiğim birşey direksiyon tuşları için canbus a lüzum yokmuş, direk kabloyla direksiyon tuşları çalışıyor ve ayarı var tuşları istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz
2018 corolla 1.6 life atiker gold

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 44000
  • Model Yılı: '16
  • 10 kere teşekkür etti
  • 66 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 14, 2020, 10:58:42 »
Çin den alım yapmak için biraz beklemek makul olabilir, virüsün yaşama süresi poşette bir kaç günle sınırlı, zaten malzemenin buraya gelmesi 2 ayı buluyor . Boşa telaş etmeye gerek yok diye düşünüyorum.ama yine de icimiz rahat etsin yaza kadar alımlarınızı ertelemeniz yerinde olabilir. Bu konuda bilgisi olanlar beni doğrular veya duzeltirse sevinirim
Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mart 14, 2020, 14:42:32 »
Virüsün yaşama süresi diye birşey yoktur çünkü virüsler zaten cansız varlıklardır, canlı hücreye yapışınca aktif olurlar, hücre dışında kristalleşip taşlaşıp binlerce yıl bozulmadan kalabilirler, hatta hayatın başlangıcıyla ilgili teorilerden birinde, tam hatırlamıyorum, bir gök taşıyla gelen virüslerden kaynaklanabileceği yazıyordu, yani virüs uzayda da hayatta kalabilir netekim zaten cansız varlıklardır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 141000
  • Model Yılı: '03
  • 112 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 14, 2020, 15:47:51 »
Ezbere yorum yapmaya gerek yok. Virüsler cansız nesnelerin üzerinde varlıklarını sürdüremezler. İnsan ya da hayvanların canlı hücrelerinde ancak varlıklarını sürdürebilirler. Yani rahatlıkla Çinden kargo gelebilir.Önemli olan kargonun size ulaşmadan birkaç saat önce virüs bulaşmamasıdır.
sonuna kadar toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 44000
  • Model Yılı: '16
  • 10 kere teşekkür etti
  • 66 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 14, 2020, 18:07:13 »
Ezbere yorum yapmaya gerek yok. Virüsler cansız nesnelerin üzerinde varlıklarını sürdüremezler. İnsan ya da hayvanların canlı hücrelerinde ancak varlıklarını sürdürebilirler. Yani rahatlıkla Çinden kargo gelebilir.Önemli olan kargonun size ulaşmadan birkaç saat önce virüs bulaşmamasıdır.
Ben de sizin gibi düşünüyordum teşekkür ederim

Mesaj Birleştirildi: Mart 14, 2020, 18:08:57
Virüsün yaşama süresi diye birşey yoktur çünkü virüsler zaten cansız varlıklardır, canlı hücreye yapışınca aktif olurlar, hücre dışında kristalleşip taşlaşıp binlerce yıl bozulmadan kalabilirler, hatta hayatın başlangıcıyla ilgili teorilerden birinde, tam hatırlamıyorum, bir gök taşıyla gelen virüslerden kaynaklanabileceği yazıyordu, yani virüs uzayda da hayatta kalabilir netekim zaten cansız varlıklardır
Yani dezenfektan veya alkolle virüsü temizlemedikce dokunduğunuz anda aktif olabilir ??
Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Mart 14, 2020, 18:50:06 »
Ben de sizin gibi düşünüyordum teşekkür ederim

Mesaj Birleştirildi: Mart 14, 2020, 18:08:57
Yani dezenfektan veya alkolle virüsü temizlemedikce dokunduğunuz anda aktif olabilir ??
hayır birkaç saat geçtiyse hiç aktif olamaz
sonuna kadar toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mart 14, 2020, 19:21:41 »
Nekadarda kesin konuşuyorsun, bu konuda uzmansınız herhalde, o halde boşuna ilaçlama yapıyorlar, çinde bütün sokaklar ilaçlanıyor, iranda da benzer bir ilaçlama var, ülkemizde okullar, otobusler vs boşa ilaçlanıp masraf yapılıyor desenize, bir kaç saat bırakın ölsünler
Bu konuda uzman bilgisi olmayanlar için bir kaç google araması tavsiyesi
Virüs nedir
Virüs canlımıdır
Virüs kristalleşmesi
Buzullar virüs
Virüs yapısı
Zarflı virüs
Ezbere yorum yapmamak lazım hususuna katılıyorum, araştırıp okuyalım öğrenelim, Tedbiri elden bırakmayalım
https://www.bbc.com/turkce/vert-earth-39874249

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #8 : Mart 14, 2020, 21:27:03 »
Nekadarda kesin konuşuyorsun, bu konuda uzmansınız herhalde, o halde boşuna ilaçlama yapıyorlar, çinde bütün sokaklar ilaçlanıyor, iranda da benzer bir ilaçlama var, ülkemizde okullar, otobusler vs boşa ilaçlanıp masraf yapılıyor desenize, bir kaç saat bırakın ölsünler
Bu konuda uzman bilgisi olmayanlar için bir kaç google araması tavsiyesi
Virüs nedir
Virüs canlımıdır
Virüs kristalleşmesi
Buzullar virüs
Virüs yapısı
Zarflı virüs
Ezbere yorum yapmamak lazım hususuna katılıyorum, araştırıp okuyalım öğrenelim, Tedbiri elden bırakmayalım
https://www.bbc.com/turkce/vert-earth-39874249
çünkü ilaçlanan yerlere devamlı insan girip çıkıyor.tabiki ilaçlanacak kimseye bulaşmasın diye. Açık ve net ve de kesin bilgi bahsettiğimiz koronavirüs dediğim gibi birkaç saat aktif kalıyor eğer canlı bir yapıda taşınmıyorsa. Ben size bilmem ne virüsünden bahsetmiyorum. Ezbere yoruma aynen katılıyorum.

Mesaj Birleştirildi: Mart 14, 2020, 21:29:44
sonuna kadar toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '12
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 14, 2020, 21:50:37 »
Merhabalar 2012 auris için uygun hangisidir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #10 : Mart 14, 2020, 22:02:03 »
Merhabalar 2012 auris için uygun hangisidir?
merhaba size uyan birkaç model var mesela..
sonuna kadar toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 50000
  • 6 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 15, 2020, 18:51:05 »
Tekrar selamlar, sık giremşyorum foruma malesef.

1. Direksiyon tuşlarının çalışması için canbus şart değil. Dediğim gibi life model için canbus var ama bence satınalmaya gerek yok, zaten birkaç temel bilgi ve kapı açık sinyali var bizim araçlarda gereksiz oldupunu düşünorum.

2. Yeni resimler eklediğim boşlupa dair. Ama emin olun bu resimlerdeki gbi göze batmıyor. Arka tarafa siyah çift taraflı bant yapıştırdım, göz zevkinizi bozmayacaktır.

3. Cihazı kesinlikle öneriyorum. Araç zaten maks 4 5 yıl binilip satılır. Bu süre zarfı içinde 2Gb + 32 gb ve 1.3 ve üzeri işlemciler yeterli daha fazla para vermeyin

4. Auris için bir arkadaş sormuş. Bence o cihaza 1.000 tl li fiyatlar verimez. Universal cihazlar bakın sizin orjinal teyp yuvasına uyacak şekilde.

5. Aklıma gelenler bunlar. Sorunuz olursa cevaplarım.

Son olarak TR de 2000 li fiyatlara almayın sakın.

Mesaj Birleştirildi: Mart 15, 2020, 19:02:52
Corolla 2008 2016 için hiçbir problem olmadan alşexpresste modeller var. 2017 ve 2018 model seçeneği az. Dolayısıyla 2008 2016 corollacılar daha şanslı