Arkadaslar merhaba. 2005 model yaris 1.0 mmt aracimin baski balata bitikti. N'ye atma sorunu vardı. Bir donem cok sik yapti, sonra nadir yapti, sonra haftalarca yapmadi yogun kullanmamiza ragmen. Sonra tekrar sorun basladi.
Neyse, ustama baski balata degisimi icin gittim. Robotu soktu baktı, sen nasil yuruttun bi arabayi bunla dedi. Ve cikma ile degisim yaptik.
Bu robotun arizasi gozle nasil anlasilacak ki? Darbe, hasar değil ki bu bakinca bu ne hale gelmis densin. Bilmedigim ne var bu noktada? Ogrenmek istiyorum. Ben baktigimda sadece ucunda kömür tozlari vardi. Zaten onu temizletmeyi dusuniyordum n'ye atma sorunu icin.
Bir de baski balata ve robot degisimi sonrasi boğaz temizligi ve basit motor yikama yapilip arac toplaninca ilk calismadan sonra arac sapitti. Vvti'in su meşhur dusuk rolanti olayi basladi. Arabamda bu sorun hic yoktu. Bujileri degistirttim, arac biraz duzeldi. Bi 200-300 metrelik killanimdan sonra normalde dondu.
Fakat aracta o gunden beri açık hava filtresi varmis gibi tok bir ses olustu. Cok bariz bir ses. Onceden yoktu. Ve dusuk devirlerde araba cok cansiz. Ust devirlerde sorun yok. Sorun nedir sizce?