Gönderen Konu: Mmt Robotu Arizasi Gozle Analsilir mi?  (Okunma sayısı 612 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 315000
  • Model Yılı: '00
  • 8 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Mmt Robotu Arizasi Gozle Analsilir mi?
« : Mart 12, 2020, 22:12:23 »
Arkadaslar merhaba. 2005 model yaris 1.0 mmt aracimin baski balata bitikti. N'ye atma sorunu vardı. Bir donem cok sik yapti, sonra nadir yapti, sonra haftalarca yapmadi yogun kullanmamiza ragmen. Sonra tekrar sorun basladi.

Neyse, ustama baski balata degisimi icin gittim. Robotu soktu baktı, sen nasil yuruttun bi arabayi bunla dedi.  Ve cikma ile degisim yaptik.

Bu robotun arizasi gozle nasil anlasilacak ki? Darbe, hasar değil ki bu  bakinca bu ne hale gelmis densin. Bilmedigim ne var bu noktada? Ogrenmek istiyorum. Ben baktigimda sadece ucunda kömür tozlari vardi. Zaten onu temizletmeyi dusuniyordum n'ye atma sorunu icin.

Bir de baski balata ve robot degisimi sonrasi boğaz temizligi ve basit motor yikama yapilip arac toplaninca ilk calismadan sonra arac sapitti. Vvti'in su meşhur dusuk rolanti olayi basladi. Arabamda bu sorun hic yoktu. Bujileri degistirttim, arac biraz duzeldi. Bi 200-300 metrelik killanimdan sonra normalde dondu.

Fakat aracta o gunden beri açık hava filtresi varmis gibi tok bir ses olustu. Cok bariz bir ses. Onceden yoktu. Ve dusuk devirlerde araba cok cansiz. Ust devirlerde sorun yok. Sorun nedir sizce?

Toyota Club Türkiye

Mmt Robotu Arizasi Gozle Analsilir mi?
« : Mart 12, 2020, 22:12:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Viofo, aydınlatma pk, koltuk ısıtma, ses yalıtım
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 3550
  • Model Yılı: '23
  • 28 kere teşekkür etti
  • 60 kere teşekkür edildi
Ynt: Mmt Robotu Arizasi Gozle Analsilir mi?
« Yanıtla #1 : Mart 13, 2020, 09:11:57 »
Aktüatördeki aşınma gözle de görülebilir ama siz motorlara (elektrik) hakim değilseniz bakınca anlamamanız normal, kalkıpta param parça olmuş birşey görmeniz çok zor. Onu geçtim neden çıkma aldınız?

Boğaz temizliği yapılırken kutup başı söküldü mü? Sökmediyseniz normal, bir süre benzinde kullanın zamana toparlaması gerek.

Ses konusuna gelince; sesin bariz değiştiğinden %100 eminseniz takılmayan ya da tam oturmayan bir yer olması muhtemel.
Sen harika bir uçurtmasın, bende senin ipinim unutmayasın...
Corolla Flame X-Pack Mds 1.5 Benzin 2023-.....
Corolla Advance Manuel 1.6 Benzin&Lpg (Zavoli) 2018-2023 (105.000 km)
Corolla Hb Sol Manuel 1.6 Benizn&Lpg (Zavoli) 2016-2018 (45.000 km)