Gönderen Konu: Lpg Motor Arıza Işığı  (Okunma sayısı 2396 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
Lpg Motor Arıza Işığı
« : Mart 12, 2020, 14:20:00 »
Merhaba arkadaşlar,

Benim 2011 model 1.33 comfort toyota aracım var motor arıza ışığı yanıyor ve ne yaptıysam söndüremedim bu durum beni deli etmeye başladı. Kaç tane yere götürdüm lpg servisi olsun motorcu ustası olsun v.s hepsi anlık olarak söndürdü ancak 80 km sonra yine ışık kendi kendine yanmaya başladı. Gazımı ucuz gazcı diye adlandırılan Mogaz otogaz aygaz dan alıyorum gazımı.

Kullandığım lpg atiker sıralı sistem bir yerde bana aracımın lpg sistemi ucuz olandan olduğu için bu ışığı yaktığını ve söndürülemeyeceğini söylemişti.
Şimdi ben bu ışıkla baş edemediğim için artık aracımı benzinde kullanmak istiyorum hazır benzine indirimde geldi 60 krş bu şekilde kullansam benim için masrafları çok değişir mi yoksa bu ışığı söndürmemin bir yolu var mıdır. Benim fikrim aküyü söküp ışığı söndürüp benzinde kullanmak lpg yi açmamak fikri olan var mı acaba? teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

Lpg Motor Arıza Işığı
« : Mart 12, 2020, 14:20:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Viofo, aydınlatma pk, koltuk ısıtma, ses yalıtım
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 3550
  • Model Yılı: '23
  • 28 kere teşekkür etti
  • 60 kere teşekkür edildi
Ynt: Lpg Motor Arıza Işığı
« Yanıtla #1 : Mart 12, 2020, 15:39:03 »
Hangi ildesiniz? İzmir ise yardımcı olurum.
Sen harika bir uçurtmasın, bende senin ipinim unutmayasın...
Corolla Flame X-Pack Mds 1.5 Benzin 2023-.....
Corolla Advance Manuel 1.6 Benzin&Lpg (Zavoli) 2018-2023 (105.000 km)
Corolla Hb Sol Manuel 1.6 Benizn&Lpg (Zavoli) 2016-2018 (45.000 km)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '18
  • 67 kere teşekkür etti
  • 172 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 12, 2020, 15:44:41 »
Merhaba arkadaşlar,

Benim 2011 model 1.33 comfort toyota aracım var motor arıza ışığı yanıyor ve ne yaptıysam söndüremedim bu durum beni deli etmeye başladı. Kaç tane yere götürdüm lpg servisi olsun motorcu ustası olsun v.s hepsi anlık olarak söndürdü ancak 80 km sonra yine ışık kendi kendine yanmaya başladı. Gazımı ucuz gazcı diye adlandırılan Mogaz otogaz aygaz dan alıyorum gazımı.

Kullandığım lpg atiker sıralı sistem bir yerde bana aracımın lpg sistemi ucuz olandan olduğu için bu ışığı yaktığını ve söndürülemeyeceğini söylemişti.
Şimdi ben bu ışıkla baş edemediğim için artık aracımı benzinde kullanmak istiyorum hazır benzine indirimde geldi 60 krş bu şekilde kullansam benim için masrafları çok değişir mi yoksa bu ışığı söndürmemin bir yolu var mıdır. Benim fikrim aküyü söküp ışığı söndürüp benzinde kullanmak lpg yi açmamak fikri olan var mı acaba? teşekkür ederim.
arıza ışığının kodu nedir?

Mesaj Birleştirildi: Mart 12, 2020, 15:49:28
Bu sormamın sebebi eğer oksijen sensörü bozulmuşsa veya katalizör arızası oluşmuşsa benzinde kullansanız da arıza ışığını yakacaktır, eğer fakir/zengin karışım gibi lpg kaynaklı sorunlarsa iyi bir lpg kontrolü(nozul büyüklüğü vakum kaçağı vss) yol ayarı yapılır sorun çözülür

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 12, 2020, 16:09:42 »
Eğer lpg den kaynaklı karışım hatasıysa lpg enjektörü, regülatörü, yol ayarı değerlendirmeli. Yol ayarı konusunda AFRcilerden yardım alınabilir. Benzinde sürerken bu arıza ışığının yanmaması gerekir, yanıyorsa da sürekli benzinde kullanımda söner.

Eğer sönmüyorsa sensörlerden kaynaklı bir problem olabilir.

Arıza kodunu bilmeden birşey demek zor.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Mart 12, 2020, 17:38:39 »
arıza ışığının kodu nedir?

Mesaj Birleştirildi: Mart 12, 2020, 15:49:28
Bu sormamın sebebi eğer oksijen sensörü bozulmuşsa veya katalizör arızası oluşmuşsa benzinde kullansanız da arıza ışığını yakacaktır, eğer fakir/zengin karışım gibi lpg kaynaklı sorunlarsa iyi bir lpg kontrolü(nozul büyüklüğü vakum kaçağı vss) yol ayarı yapılır sorun çözülür

Sakaryada yaşıyorum hocam :(

Mesaj Birleştirildi: Mart 12, 2020, 17:39:29
Eğer lpg den kaynaklı karışım hatasıysa lpg enjektörü, regülatörü, yol ayarı değerlendirmeli. Yol ayarı konusunda AFRcilerden yardım alınabilir. Benzinde sürerken bu arıza ışığının yanmaması gerekir, yanıyorsa da sürekli benzinde kullanımda söner.

Eğer sönmüyorsa sensörlerden kaynaklı bir problem olabilir.

Arıza kodunu bilmeden birşey demek zor.

kodu bilmiyor ama ilk gösterdiğimde kod ateşleme sistemi dendi 4. üde ben de onu değişitrtim yine aynı yine aynı çözene kadar benzinde kullanıyorum bende mecbur benzindeyken sorun yok ama yanmıyor ışık hiç ama baktırayım kodu yazayım en iyisi

Mesaj Birleştirildi: Mart 12, 2020, 17:40:25
Sakaryada yaşıyorum hocam :(

Mesaj Birleştirildi: Mart 12, 2020, 17:39:29
kodu bilmiyor ama ilk gösterdiğimde kod ateşleme sistemi dendi 4. üde ben de onu değişitrtim yine aynı yine aynı çözene kadar benzinde kullanıyorum bende mecbur benzindeyken sorun yok ama yanmıyor ışık hiç ama baktırayım kodu yazayım en iyisi

hocam benzindeyken yanmıyor hiç bir şekilde ışık şimdi aküyü resetleyip söndürdüm ışığı tekrar yanarsa arıza kodunu öğrenip buraya editleyeceğim hemen

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 67 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mart 12, 2020, 17:50:58 »
Kod ateşleme sistemi ise ve benzinde bu sorun yaşanmıyorsa yüksek ihtimal lpg enjektörleri arızalıdır, ama yinede arıza ışığı yansın kodu öğrenin sayısal olarak öğrenin ve buraya yazın p0 la başlar kod,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 13, 2020, 10:44:34 »
Atiker Lpg sistemi ise kimse yanlış anlamasın . Bu sistem yüzünden 2 defa aracımdan soğudum sattım  .Boşa arızayı başka yerde arama . Lpg aracın yakıt ayarlarını alt üst ettiği için arıza lambası yakar defaatle ayar yaptırsanda  dediğin gibi  1 hafta güzel binersin gene yakar  .Dayımın Opel Astra aracında da aynı sorunu yaşadık atikerle  arıza lambasını söndürdükçe yandı araba aşırı çiğ benzin atıyordu sabahları . Ne yaptıysa düzen tutmadı ona da aynı öneriyi söyledim  .Lpğ sistemini adam akıllı bir markaya komple yenile dedim ve dediğimi yaptı . Aracında herşey normale döndü .Size de tavsiyem  Bu yönde  Brc Confort  veya Prins  in orta seğmentli sorunsuz ürünleri var  .Eğer aracı çok kullanıyor iseniz bunlarla sistemi değiştirin  . Fakat  aracı az kullanıyo iseniz   1.33 motor yakıt olarak sizi üzecegini düşünmüyorum  benzinli kullanın derim 
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #7 : Mart 13, 2020, 12:08:30 »
Atiker Lpg sistemi ise kimse yanlış anlamasın . Bu sistem yüzünden 2 defa aracımdan soğudum sattım  .Boşa arızayı başka yerde arama . Lpg aracın yakıt ayarlarını alt üst ettiği için arıza lambası yakar defaatle ayar yaptırsanda  dediğin gibi  1 hafta güzel binersin gene yakar  .Dayımın Opel Astra aracında da aynı sorunu yaşadık atikerle  arıza lambasını söndürdükçe yandı araba aşırı çiğ benzin atıyordu sabahları . Ne yaptıysa düzen tutmadı ona da aynı öneriyi söyledim  .Lpğ sistemini adam akıllı bir markaya komple yenile dedim ve dediğimi yaptı . Aracında herşey normale döndü .Size de tavsiyem  Bu yönde  Brc Confort  veya Prins  in orta seğmentli sorunsuz ürünleri var  .Eğer aracı çok kullanıyor iseniz bunlarla sistemi değiştirin  . Fakat  aracı az kullanıyo iseniz   1.33 motor yakıt olarak sizi üzecegini düşünmüyorum  benzinli kullanın derim

Eğer ayar tutmuyorsa regülatör ya da enjektörlerde sorun vardır.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 67 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mart 13, 2020, 13:57:06 »
açıkçası baştan işinin ehli kişilerce düzgün montaj yapılmış, yol ayarı yapılmış hiçbir kit (regülatör enjektör bozuk olmamak şartıyla) arıza ışığını yakmaz, eğer enjektör bozuksa regülatör bozuksa ayarı yapanlar ayar yapıyoruz diye rolantide bekleyen araca kalibrasyon yapıp göndermişlerse, yolda ayar yapan kişi işinin ehli değilse 1000 defa da ayar yapılsa ayar tutmayacaktır, araçların üzerindeki kitkerin, markaların böyle durumlarda bir günahı yoktur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Mart 13, 2020, 15:52:25 »

Hocam ekimde aldım arabayı 4 bin km yol yapmışım ortalama yani şehir dışına hiç çıkmadım pekte çıkacağımı zannetmiyorum. Bende Lanet ettim ışık yanması v.s sorunları hiç bitmiyor

Mesaj Birleştirildi: Mart 13, 2020, 15:53:23

Hocam ekimde aldım arabayı 4 bin km yol yapmışım ortalama yani şehir dışına hiç çıkmadım pekte çıkacağımı zannetmiyorum. Bende Lanet ettim ışık yanması v.s sorunları hiç bitmiyor

Sanırım öyle oldu hocam kime götürsem beceremedi 0 dan değiştirene kadar komple benzinde kullanmak en mantıklısı

Mesaj Birleştirildi: Mart 13, 2020, 15:54:23

bulayım hemen yazıcam hocam buradan size

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Mart 17, 2020, 18:38:54 »

hocam selam ben öğrendim hata kodu P0304 yazıyor 4. silindir misfire diye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #11 : Mart 17, 2020, 18:52:45 »
hocam selam ben öğrendim hata kodu P0304 yazıyor 4. silindir misfire diye

Bobin, buji de olabilir, supap da olabilir, lpg ayarı da olabilir.
Benzinde bindiğiniz süreçte arıza ışığı devam etti mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 67 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mart 17, 2020, 19:34:48 »
Bobin, buji de olabilir, supap da olabilir, lpg ayarı da olabilir.
Benzinde bindiğiniz süreçte arıza ışığı devam etti mi?
Benzinde kullanım sonrası da aynı hatayı verirse sübaplar, bobin, buji, eğer benzinde kullanımda hata vermezse 4. Enjektör sizlere ömür

Mesaj Birleştirildi: Mart 17, 2020, 19:35:48
4. Silindirdeki lpg enjektörü demek istemiştim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Mart 18, 2020, 05:32:31 »
Benzinde kullanım sonrası da aynı hatayı verirse sübaplar, bobin, buji, eğer benzinde kullanımda hata vermezse 4. Enjektör sizlere ömür

Mesaj Birleştirildi: Mart 17, 2020, 19:35:48
4. Silindirdeki lpg enjektörü demek istemiştim

Evet benzine aldığımda 50. km de tekrar ışık yandı ama arabada tekleme gaz kesme hızına bi sorun sarsıntı v.b hiç bir şey en ufak yok yağ gibi akıyor. Yani bu bobin sübap v.b durumda tekleme ve stop etme olmaz mıydı. Arızaya baktırdım yerin söylediğine göre akü çıkartıp taksan bile o ışık kökten sönmez o ışığın sönmesi için lpg den benzine geçmende yetmez lpg nin kablo sisteminin tamamen devre dışı bırakılması lazım dedi. Eğer lpg bu şekilde kullanırsan benzinde bile gitsen yine yakar dedi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 67 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mart 18, 2020, 10:40:12 »
Evet benzine aldığımda 50. km de tekrar ışık yandı ama arabada tekleme gaz kesme hızına bi sorun sarsıntı v.b hiç bir şey en ufak yok yağ gibi akıyor. Yani bu bobin sübap v.b durumda tekleme ve stop etme olmaz mıydı. Arızaya baktırdım yerin söylediğine göre akü çıkartıp taksan bile o ışık kökten sönmez o ışığın sönmesi için lpg den benzine geçmende yetmez lpg nin kablo sisteminin tamamen devre dışı bırakılması lazım dedi. Eğer lpg bu şekilde kullanırsan benzinde bile gitsen yine yakar dedi
Siz arızayı sildirip lpg sigortasını çıkarın aracı sadece benzinde kullanın arıza ışığı yanacakmı yeniden bakın lpg sigortasını sökmeniz zaten lpg yi tamamen devre dışı bırakır