0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba arkadaşlar,Benim 2011 model 1.33 comfort toyota aracım var motor arıza ışığı yanıyor ve ne yaptıysam söndüremedim bu durum beni deli etmeye başladı. Kaç tane yere götürdüm lpg servisi olsun motorcu ustası olsun v.s hepsi anlık olarak söndürdü ancak 80 km sonra yine ışık kendi kendine yanmaya başladı. Gazımı ucuz gazcı diye adlandırılan Mogaz otogaz aygaz dan alıyorum gazımı. Kullandığım lpg atiker sıralı sistem bir yerde bana aracımın lpg sistemi ucuz olandan olduğu için bu ışığı yaktığını ve söndürülemeyeceğini söylemişti. Şimdi ben bu ışıkla baş edemediğim için artık aracımı benzinde kullanmak istiyorum hazır benzine indirimde geldi 60 krş bu şekilde kullansam benim için masrafları çok değişir mi yoksa bu ışığı söndürmemin bir yolu var mıdır. Benim fikrim aküyü söküp ışığı söndürüp benzinde kullanmak lpg yi açmamak fikri olan var mı acaba? teşekkür ederim.
arıza ışığının kodu nedir? Mesaj Birleştirildi: Mart 12, 2020, 15:49:28Bu sormamın sebebi eğer oksijen sensörü bozulmuşsa veya katalizör arızası oluşmuşsa benzinde kullansanız da arıza ışığını yakacaktır, eğer fakir/zengin karışım gibi lpg kaynaklı sorunlarsa iyi bir lpg kontrolü(nozul büyüklüğü vakum kaçağı vss) yol ayarı yapılır sorun çözülür
Eğer lpg den kaynaklı karışım hatasıysa lpg enjektörü, regülatörü, yol ayarı değerlendirmeli. Yol ayarı konusunda AFRcilerden yardım alınabilir. Benzinde sürerken bu arıza ışığının yanmaması gerekir, yanıyorsa da sürekli benzinde kullanımda söner. Eğer sönmüyorsa sensörlerden kaynaklı bir problem olabilir. Arıza kodunu bilmeden birşey demek zor.
Sakaryada yaşıyorum hocam Mesaj Birleştirildi: Mart 12, 2020, 17:39:29kodu bilmiyor ama ilk gösterdiğimde kod ateşleme sistemi dendi 4. üde ben de onu değişitrtim yine aynı yine aynı çözene kadar benzinde kullanıyorum bende mecbur benzindeyken sorun yok ama yanmıyor ışık hiç ama baktırayım kodu yazayım en iyisi
Atiker Lpg sistemi ise kimse yanlış anlamasın . Bu sistem yüzünden 2 defa aracımdan soğudum sattım .Boşa arızayı başka yerde arama . Lpg aracın yakıt ayarlarını alt üst ettiği için arıza lambası yakar defaatle ayar yaptırsanda dediğin gibi 1 hafta güzel binersin gene yakar .Dayımın Opel Astra aracında da aynı sorunu yaşadık atikerle arıza lambasını söndürdükçe yandı araba aşırı çiğ benzin atıyordu sabahları . Ne yaptıysa düzen tutmadı ona da aynı öneriyi söyledim .Lpğ sistemini adam akıllı bir markaya komple yenile dedim ve dediğimi yaptı . Aracında herşey normale döndü .Size de tavsiyem Bu yönde Brc Confort veya Prins in orta seğmentli sorunsuz ürünleri var .Eğer aracı çok kullanıyor iseniz bunlarla sistemi değiştirin . Fakat aracı az kullanıyo iseniz 1.33 motor yakıt olarak sizi üzecegini düşünmüyorum benzinli kullanın derim
Hocam ekimde aldım arabayı 4 bin km yol yapmışım ortalama yani şehir dışına hiç çıkmadım pekte çıkacağımı zannetmiyorum. Bende Lanet ettim ışık yanması v.s sorunları hiç bitmiyor
hocam selam ben öğrendim hata kodu P0304 yazıyor 4. silindir misfire diye
Bobin, buji de olabilir, supap da olabilir, lpg ayarı da olabilir.Benzinde bindiğiniz süreçte arıza ışığı devam etti mi?
Benzinde kullanım sonrası da aynı hatayı verirse sübaplar, bobin, buji, eğer benzinde kullanımda hata vermezse 4. Enjektör sizlere ömürMesaj Birleştirildi: Mart 17, 2020, 19:35:484. Silindirdeki lpg enjektörü demek istemiştim
Evet benzine aldığımda 50. km de tekrar ışık yandı ama arabada tekleme gaz kesme hızına bi sorun sarsıntı v.b hiç bir şey en ufak yok yağ gibi akıyor. Yani bu bobin sübap v.b durumda tekleme ve stop etme olmaz mıydı. Arızaya baktırdım yerin söylediğine göre akü çıkartıp taksan bile o ışık kökten sönmez o ışığın sönmesi için lpg den benzine geçmende yetmez lpg nin kablo sisteminin tamamen devre dışı bırakılması lazım dedi. Eğer lpg bu şekilde kullanırsan benzinde bile gitsen yine yakar dedi