Gönderen Konu: Avensis Hakkında  (Okunma sayısı 771 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Avensis Hakkında
« : Mart 10, 2020, 21:57:59 »
Merhabalar.45 - 55 Bin Arası Bütçem Var.Takibime Aldığım Araçlar avensis, mondeo, passat 1.8t.
benim olmazsa olmasım hız sabitleyici.
avensis t25 kasaların 2.0 Benzinli olanlara lpg takılıp takılmadığı, takılıyorsa verim olup olmadığı muallak.Ayrıca benzinli olanların yakıt tüketim 12 Lt Şehir içinde. Lpgde 15 Olacağını Tahmin Etmekteyim.(Otomatik Vites Sonucta)
Otomatik Vites Cvt Şanzumanmı? Masrafları Ağırmıdır?
2.0 d-4d Dizel Manuel Olanlar Daha çok kafama yattı. Ama Hiç Dizel Arabam olmadı, hiç tecrübem yok.
Dizel Motorlarda Enjektor Sorunları varmı? Kronik Sorunları Nelerdir. Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim ? Tavsiye Edermisiniz?
Tecrübelerinizi ve Bilgilerinizi Paylaşırsanız Sevinirim.
Teşekkürler

Toyota Club Türkiye

Avensis Hakkında
« : Mart 10, 2020, 21:57:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis Hakkında
« Yanıtla #1 : Mart 11, 2020, 10:54:15 »
Merhaba Rüştü Bey,
Aramıza hoş geldiniz
Elimden geldince size bilgi vereyim
Aracım 2005 T25 Avensis Executive Elegant 2.0L. Triptonik.
Öncelikle araca LPG takılmaz çünkü motor sistemi buna uygun değildir. Elbette takanlar var ancak............
Olmasza olmaz dediğiniz Cruise Control bu araçta orijinal olarak var ve muhteşem çalışmakta. Araçta diz önü dahil 12 adet airbag ve koltuk ısıtma dahil aklınıza gelen her türlü sürüş konforu ve emniyeti mevcut. Kar üstünde sürmeyi sağlayan Snow Mode sürüş ve otomatik olarak devreye giren ve kayıp savrulmayı önleyen TRC Modu var araçta. Geri görüş kamerası takabilirsiniz ancak park sensörü buna pek ihtiyaç duyurmamakta.  Rutin bakımları dışında eğer araçta LPG takılı değilse sanayiye uğramazsınız. Bujileri biraz pahalıdır çünkü iridyum bujidir normal boyuttan uzun modeldir ve 100.000 km de bir değişir. Ankara da iseniz Dörtnal Toyota Özel Servistir. Sadık Usta veya Ogün Usta eski Toyota servis ustalarıdır ve gerek teşhisleri gerek se onarımları çok iyidir.
Yakıtına gelince şehir içi ben Ankara da ortalama 12 Litre yakmaktayım. Şehir dışı geçen yaz tatilinde 2650 km yol yaptım ve yaklaşık yakıt sarfiyatım 1250 lira oldu. Ben çok memnunum. Sadece aracı satın aldığım kişi sun roof bakımını yaptırmadığı için yağmur tahliye kanalları tıkanmış ve arka direklerin iç döşemelerine su sızıntısı sonucu renk atması oldu. Bu yaz tüm iç tavan döşemesini değiştireceğim bu bahane ile. oda 500 lira gibi maliyeti var.
Başınızı ağrıttım biraz. Aklınıza takılan başka şeyler olursa yardımcı olmak isterim.
Kolaylıklar dilerim
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 11, 2020, 20:50:11 »
Cevapladıgınız için teşekür ederim.
lpg taktırılırsa ne gibi sorunları oluyor. asgari ücretin biraz üstünde maası olan biriyim 12 lt benzin tüketimi beni cok zorlar. Bu aracın 2.0 D4D Motor (Dizel) Olanları için bilginiz ve görüşleriniz nelerdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 12, 2020, 10:15:58 »
Cevapladıgınız için teşekür ederim.
lpg taktırılırsa ne gibi sorunları oluyor. asgari ücretin biraz üstünde maası olan biriyim 12 lt benzin tüketimi beni cok zorlar. Bu aracın 2.0 D4D Motor (Dizel) Olanları için bilginiz ve görüşleriniz nelerdir.

Rica ederim.
LPG taktırılırsa bobinlerinden başlayarak sorunlar dizisi sizi bekliyor olacaktır.  :( Dizel modelleri için hiç bir fikrim yok. Kullanmadım.  Eminim yakıt  için üretilmiş orijinal motor olduğu için sorunsuzdur. Zaten  Toyota bakımları zamanında ve işin ehli eller tarafından yapıldığı sürece sorunsuzluğu dünya çapında kanıtlanmış bir markadır.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN