0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
kaynak var mı? Biraz google translate gibi geldi..
arkadaşlar 2020 model bir Corolla hb sahibiyim. merak ettiğim cvt şanzıman kavrama işini baskı balata ile mi yoksa tork konvertörü ile mi gerçekleştiriyor ?bugün yokuşta frene basmadan aracın kaydırmadığını gördüm, gelende tork konvertörü ile kavrama yapan araçlar frene basmasanız dahi geri kaydırma yapmaz.baskı balata ile kavrama yapan arabalar yokuşta frene basılmadığı zaman geri kaydırma yapacağı için auto hold özelliği bulunur.araçta auto hold özelliği olmasa tork konvertörü var diyeceğim ama kafam karıştı.konuyla ilgili bilgisi olan arkadaş var mı ?
CVT sistemine youtube dan bakmanızı tavsiye ederim. Kasnak sistemi kullanılıyor. Tabi geri, nötr, ileri için ufak bir tork konvertör de kullanılıyor.
kasnak sisteminin nasıl çalıştığını biliyorum. merak ettiğim şey kavrama işini nasıl yaptığı. aracın davranışları tork konvertörlü gibi. ayağını frenden çekince gaza basmadan hareket ediyor, ufak bir yokuşta frene basmasanız dahi geri kaydırmıyor. ama neden auto hold özelliği var anlamış değilim. bildiğim kadarı ile baskı balata ile kavrama yapan araçlar geri kaydırma yaptığı için üreticiler mecburen koymak zorunda kalıyor auto hold özelliğini.umarım araçın bana verdiği hisler ve sizin dediğiniz gibi tork konvertörü vardır ve toyota lüx olsun diye auto hold özelliğini koymuştur araca.
2020 vision multidrive larda yokuş kalkış desteği var mı