Gönderen Konu: 2.0 avensisde soguk motorda yüksek devirde çalışma 1800 devir  (Okunma sayısı 1342 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
Merhaba, 2006 model 2.0 d4 motor avensis var.  Araç motor sogukken çalıştığında çok yüksek devirli çalışıyor 1800 devir.  Hararet göstergesiyle yani motor ısısıyla doğru orantılı olarak  motor ısındıkça normal seyrine dönüyor.motor ısısı normal seviyeye geldiğinde devirde normale dönüyor. Motor soğudukça tekrar devir yükselmeye başlıyor.  Motor ısınma süresi zarfında motorda tekleme ve gaz yememe sorunları oluyor. Motor ısındıktan sonra  bu sorunlarda kalmıyor. Bu konuda ne yapmam gerekiyor bir-çok ustaya gittim hiç kimse d4 motoru görünce ilgilenmek istemiyor.  Bu konuda yardımcı olunursa çok sevinirim teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 490000
  • Model Yılı: '01
  • 4 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
motor soğukken yüksek devirde çalışması normal.Benim aracımda aynı şekilde ısınana kadar yüksek devirle çalışıyor.tekleme gaz yememe sorunlarının ise olmaması gerekir.İlk etapta bujilere baktırın derim.D4 motorda 100.00km ömürlü iridyum bujiler kullanılıyor.Başka tür bir buji kullanılmışsa veya bujiler ömrünü tamamlamışsa tekleme yapabilir....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
Teşekkürler Ancak Daha önce devir bu şekilde değildi. Evet motor sogukken biraz devir  yüksek çalışıyor motor az ısıninca normal seyrine dönüyor. Fakat benim araçta motor tammamen ısınana kadar yüksek devirde çalısıyor. AAraçda bujiler 10.000 km önce değişti. Yüksek devir olayı aracın enjektörler değısti ondan sonra olmaya başladı. Elektriķci bir usta aracın bir kaç yerini karıştırdı ondan sonra bu sékilde oldu.
Araçta p0037 ve p0057 arıza kodu veriyor. Isıtıcı kontrol devresi düşük anlamı a geliyormuş bunun etkisi olabilir mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 51 kere teşekkür etti
  • 152 kere teşekkür edildi
.