Gönderen Konu: Eskişehir katalitik konvertör temizleme  (Okunma sayısı 1152 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 138000
  • Model Yılı: '10
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
Eskişehir katalitik konvertör temizleme
« : Mart 06, 2020, 17:49:39 »
Selam arkadaşlar.aracım 150.000 kmde.katalizor dolmuştur diye düşünüyorum ve bi temizleteyim istiyorum.aslında bi sorunum yok.sadece aracım rahatlasın diye.yaptırmalımıyım yoksa hiç elletmeyeyim mi fikriniz nedir.tabi ben eskişehir deyim ve yapan biri varmı bilen paylaşabilirmi.

Toyota Club Türkiye

Eskişehir katalitik konvertör temizleme
« : Mart 06, 2020, 17:49:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '18
  • 67 kere teşekkür etti
  • 172 kere teşekkür edildi
Ynt: Eskişehir katalitik konvertör temizleme
« Yanıtla #1 : Mart 06, 2020, 21:47:37 »
Selam arkadaşlar.aracım 150.000 kmde.katalizor dolmuştur diye düşünüyorum ve bi temizleteyim istiyorum.aslında bi sorunum yok.sadece aracım rahatlasın diye.yaptırmalımıyım yoksa hiç elletmeyeyim mi fikriniz nedir.tabi ben eskişehir deyim ve yapan biri varmı bilen paylaşabilirmi.
dolarsa zaten arıza ışığı yakar ve hata kodu olarak p0420 arıza kodunu verir, böyle bir durum yoksa hiç ellemeyin derim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 08, 2020, 14:52:25 »
Çevreyolunda boş olduğunda 4. viteste 15 20 dk kadar benzinde 4000-5000 devir aralığında kullanırsanız hiçbirşeyi kalmaz :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 134500
  • Model Yılı: '10
  • 99 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 09, 2020, 00:37:12 »
Çevreyolunda boş olduğunda 4. viteste 15 20 dk kadar benzinde 4000-5000 devir aralığında kullanırsanız hiçbirşeyi kalmaz :)

Muayene öncesi benzin katkısıyla yapsak muayeneden geçme imkanı sağlar mı? 2 yıl önceki muayene öncesi egsoz emisyonundan kalmıştı. Kendim 120 km boyunca (ankara çevreyolu) benzinde yüksek devirde kullandım ama yine egsozdan geçemedi. En son egsoz muayenecisi bi katkı koydu depoya, yüksek devirde 10-15 dakika gezdim ancak öyle geçmişti. İlk kaldığında ise değerleri çok az bi farkla yüksek kaldı, katkıdan sonra üst sınıra çok yakın bir değerle egsoz muayenesinden geçti. Bu sene yine muayene var bakıcaz bakalım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 10, 2020, 09:31:26 »
Muayene öncesi benzin katkısıyla yapsak muayeneden geçme imkanı sağlar mı? 2 yıl önceki muayene öncesi egsoz emisyonundan kalmıştı. Kendim 120 km boyunca (ankara çevreyolu) benzinde yüksek devirde kullandım ama yine egsozdan geçemedi. En son egsoz muayenecisi bi katkı koydu depoya, yüksek devirde 10-15 dakika gezdim ancak öyle geçmişti. İlk kaldığında ise değerleri çok az bi farkla yüksek kaldı, katkıdan sonra üst sınıra çok yakın bir değerle egsoz muayenesinden geçti. Bu sene yine muayene var bakıcaz bakalım..

Daha etkili olma ihtimali var tabi denemek lazım. Ama daha önceden başarılı olduğunu söylüyorsunuz tekrar edebilirsiniz.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)