Gönderen Konu: Direksiyon gücü düşük uyarısı  (Okunma sayısı 18952 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Direksiyon gücü düşük uyarısı
« Yanıtla #20 : Eylül 14, 2020, 21:12:06 »
bu konuyla ilgili biraz araştırma yaptığımda 2 tane bu konuyu yaşamış ve çözmüş arkadaşlarla tanıştım.2 side sorunu yaşamış ve aküden kaynaklı olduğunu orjinalinde 45 amper  akü olduğunu bunu 55 amper ile değiştirince sorunun çözüldüğünü birdaha yaşamadıklarını söylediler.sizlerdede bu sorunu çözen arkadaş varmı ? arkadaşların mesajlarını alta yazıorum.

''Sizin sorununuz akü kaynaklı. Akünün gücü düşük kalıyor. Benim aracım benzinli. 7.000km. Aynı sorun var. Servis sizi mutlu aküye yonlendirip 100tl farkla 55amperlik aku takinca sorununuz cozulecek''

''hocam sorununuzun lpgci ile değil de servisle tamamen ilişkili , akünüz yetersiz geliyor 👍🏻servise gidin değişim imkanı varsa 55 lik ile değişim isteyin .''

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 14, 2020, 21:12:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Eylül 15, 2020, 12:03:32 »
E 210 larda akü 45 amper mi? 55 amper takılınca sorun çözüldü gibi okudum.e 160 larda akü 60 amper nasıl oluyor? akü ve amperi artık yeni nesil araçların en önemli özelliklerinden birisi,her şey ona bağlı..
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 2100
  • Model Yılı: '20
« Yanıtla #22 : Kasım 06, 2020, 23:10:00 »
benimde başıma geldi benzinden tüpe geçerken oldu , LPG ayarı yapıldı. Şimdilik olmadı daha.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #23 : Kasım 11, 2020, 16:33:44 »
Aynısı bana da oldu. 15 Ekimde aracımı aldım. 17 Ekimde kırmızı ışıkta beklerken, ESP ve şerit takip ışıkları yandı. Serviste bilgisayara bağlayıp, ışıkları söndürdüler, LPG servisinde de ayar yapıldı. Şimdilik sorun yok. Sanırım, Benzin den LPG ye geçerken, ayar sorunundan dolayı, bu sıkıntıyı yaptı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kilometre: 2100
« Yanıtla #24 : Kasım 15, 2020, 22:06:59 »
Aynısı bana da oldu. 15 Ekimde aracımı aldım. 17 Ekimde kırmızı ışıkta beklerken, ESP ve şerit takip ışıkları yandı. Serviste bilgisayara bağlayıp, ışıkları söndürdüler, LPG servisinde de ayar yapıldı. Şimdilik sorun yok. Sanırım, Benzin den LPG ye geçerken, ayar sorunundan dolayı, bu sıkıntıyı yaptı.

Bende sorun tekrar etti.  Benzinden tüpe geçişte araca gaz vermediğim zamanlarda olduğunu farkettim. Benzinden tüpe geçiş ayarını araca gaz verirken geçsin diye ayarladılar düzeldi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Aralık 29, 2020, 16:57:02 »
Bende sorun tekrar etti.  Benzinden tüpe geçişte araca gaz vermediğim zamanlarda olduğunu farkettim. Benzinden tüpe geçiş ayarını araca gaz verirken geçsin diye ayarladılar düzeldi.
Benimde sorun tekrar etti. 3-4 aydır yapmıyordu. Gaz aldığım yeri değiştirdim ondanmı diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Şubat 25, 2023, 20:58:47 »
Az önce oldu bende de.araba stop edip direksiyon gücü düşük uyarısı verdi ve 2.marşta çalışmadı.3.marşta biraz uzun bastım boğularak çalıştı.32.000de araç LPG yok.(hava 2derece idi) hafta içi servise gideceğim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Şubat 27, 2023, 12:44:09 »
Serviste aküyü ölçtük.garantiden akü değişti.52 lik yazıyor üstünde Toyota logolu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 250
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Ekim 27, 2024, 15:43:50 »
Az önce aynı sıkıntı bende de oldu. Araç 2020 MDS Corolla. BRC platinium LPG takılı. 64k da. Yoğun trafikte durmuşken araç bir anda stop etti. Ekranda baya bir ışık yandı. Akü ışığı yandı. Yağ seviyesi uyarısı, motor gücü düşük uyarısı verdi. Aracı P konumuna getirin uyarısı da verdi. P ye alıp tekrar çalıştırdım biraz zorda olsa çalıştı. Eğer sorun LPG den ise benzine atması gerekmez mi sistemin. Daha 10 bin bakımını yaptıralı 2500 km oldu ve herhangi bir sıkıntı görülmedi. Araç özel servis bakımlı 40k dan beri. Nasıl bir yol izlemeliyim arkadaşlar. Aküden olsa çalışan araba için akünün düşük olması çok sorun teşkil eder mi ? Akü değişeli de bir yıl kadar oldu. Yardımlarınızı bekliyorum:(

Mesaj Birleştirildi: Ekim 27, 2024, 15:45:14
Yola çıkmam lazım ve bugün pazar. Aracı kullanmam daha ciddi sıkıntılara sebep olur mu sizce
Rabbim herkese kazasız sürüşler nasip etsin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ekim 27, 2024, 22:19:35 »
Az önce aynı sıkıntı bende de oldu. Araç 2020 MDS Corolla. BRC platinium LPG takılı. 64k da. Yoğun trafikte durmuşken araç bir anda stop etti. Ekranda baya bir ışık yandı. Akü ışığı yandı. Yağ seviyesi uyarısı, motor gücü düşük uyarısı verdi. Aracı P konumuna getirin uyarısı da verdi. P ye alıp tekrar çalıştırdım biraz zorda olsa çalıştı. Eğer sorun LPG den ise benzine atması gerekmez mi sistemin. Daha 10 bin bakımını yaptıralı 2500 km oldu ve herhangi bir sıkıntı görülmedi. Araç özel servis bakımlı 40k dan beri. Nasıl bir yol izlemeliyim arkadaşlar. Aküden olsa çalışan araba için akünün düşük olması çok sorun teşkil eder mi ? Akü değişeli de bir yıl kadar oldu. Yardımlarınızı bekliyorum:(

Mesaj Birleştirildi: Ekim 27, 2024, 15:45:14
Yola çıkmam lazım ve bugün pazar. Aracı kullanmam daha ciddi sıkıntılara sebep olur mu sizce

Olmaz ama lpg sistemine yol ayarı yaptırın.
LPG sistemi sorun olduğunu anlamaz ki benzine geçsin.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Model Yılı: '19
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Nisan 19, 2025, 23:46:13 »
Bu sorun bende de oluyordu özellikle araç benzinden lpg'ye geçerken. Geçiş ayarını "1.400 devirin üstünde ayağı gazdan çektikten sonra geçecek şekilde" ayarlattım ve bir daha yaşamadım çok şükür. Benim sıkıntım araç lpg'ye geçerken ışıkta ya da park halinde dururken oluyordu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kilometre: 90000
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Temmuz 04, 2025, 11:36:25 »
Merhaba,

9 ay önce 2020 corolla dream lpg li araç aldım. 3-4 defa yolda durup tam kalkış yapacakken motor durdu ve direksiyon gücü düşük uyarısı verdi. Sorunu çözmek için buradaki cevaplara bakarak en kolay olan işlemden başladım ve 1 hafta önce 52 A varta akü aldım ama dün yine tam kalkış yapacakken yine aynı sorunu yaşadım. Sorunu tamamen çözen biri varsa yardımcı olabilir mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '19
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Temmuz 05, 2025, 08:15:39 »
Benim de yolda giderken değil de benzinden LPG'ye geçerken oluyordu. O sıra araç hızlıysa stop etmiyor ama manevra esnasında ya da ışıktaysam stop ediyordu. Ben de aküden şüphelenmiştim. Aküyü ölçtürdüm sıkıntı yok. LPG taktırdığım yere gittim. Sanırım 3 nolu LPG enjeksiyonunda ayar sorunu çıktı. Usta LPG sistem ayarlarını komple silip LPG 'yi de devre dışı bıraktı. Bu şekilde 250 km benzinde kullandım. Sonra tekrar ayarlar yüklendi. Sıkıntı yaşamadım  bir daha. Bu olay 2020 yaz sonu oldu. 2021 yılının ortasında da Volkan ÖZTOKMAK'a AFR yol ayarı yaptırdım. O gün bu gündür bir sıkıntı yok.
Ayrıca o dönem LPG 'de performans düşüklüğü de vardı. Sizde de varsa sorunu çözene kadar benzinde kullanmanızı tavsiye ederim. Selamlar
O