Gönderen Konu: Distributor kapagi  (Okunma sayısı 2837 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: Distributor kapagi
« Yanıtla #20 : Nisan 13, 2009, 17:45:37 »
O zaman eletronik ateşleme ile tamamen aynı tek farkı her bujiye ayrı endüksiyon bobini konulmuş değilmi? Bunun sebebi ne acaba yani daha kuvvetli tek bobinde bu işi görüyor zaten değilmi?

Tolga bey elektronik ateşleme sistemi elbette daha iyi, yakıt performansınıda etkiliyor, ama bazıları üst devirlerde istenen kıvılcımı çakamadığını flan söylüyor? bilmiyorum, yalnız distribütör kapağının içinde dönen tevzi makarası buji kablolarının bağlı olduğu yerleri sırasıyla gezerken onlara değmiyor, zira böyle olsaydı bir distribütör kapağı çok kısa sürede eskirdi,
ben dönen makara buji kablosunun bağlı olduğu metal parçaya gelince atlama (ark) yapıyor, diye biliyorum.

Selam ve dua ile
Saygılar...

Burada açıklıyor: http://www.tezproje.8m.com/hakan_koylu/13_distributorsuz.htm

diyor ki:
 Toyota' nın kullandığı bu sistemde bir ateşleme bobini iki adet bujiyi besler. Elektronik kontrol ünitesi (ECU) primer akımının bobinlere direkt olarak dağıtımını sağlar ve bujilerin kıvılcım üretmesini sağlar.

Bu Sistemin Diğer Sistemlere Göre Avantajları Şunlardır

1-     Ateşleme bobinleri bujilerin hemen yakınına monte edildiği için  yüksek gerilim kabloları kısaltılmıştır. Bu sayede elektriksel gürültü               ( parazit ) önlenir.

2-    Dağıtıcı kullanılmadığı için distribütördeki iç kayıplar azaltılır. Distribütörün gürültüsü ortadan kalkar. Mekanik parçalar azaltıldığı için, bu parçaların kullanımı halinde problem çıkaran aşınma ve diğer arızlarla karşılaşılmaz.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 13, 2009, 17:45:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 14, 2009, 01:58:40 »
Ahmet Bey, kaynaklar icin tesekkurler. Aslinda yeni araclarin atesleme sistemi 'distributorless ignition system'/distributorsuz atesleme sistemi.Fakat beni sasirtan eski 7A-FE motorda bu uygulamayi gormek.ABD'ye ihrac ettikleri motorlarda bile kullanmamislar bu sistemi.93-97 arasi Corolla'larda kullanilan 4A-FE, 7A-FE motorlari aynen var, fakat sistem distributorlu atesleme sistemi.

Fe... :-)