0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bence yaptıkları çok doğru, hatta az bile, ne yani bütün bu otomotiv sektöründeki durgunluk birkaç puanlık ötv indirimiyle mi aşılmış oldu şimdi........ biz ne zengin milletmişizde habermiz yokmuş, meğerse herkezde para varmışta kimse harcamıyormuş, ama şu 3 aylık indirim yüzüden millet balıklama atladı. Burada gerçek olan bir tek şey var ne devlet ne satıcılar, ne de alıcılar samimi ama devleti kutlamak lazım birkez daha bu milletin parasını ortaya çıkartılar ya helal olsun şimdi bu otoları alanlar bu arabaların kaskosunu yıllık vergisini v.s gibi ödemelerini ve masraflarını yapmaya başlasınlar ki o zaman anlarlar.....uzun lafın kısası otoların fiyat artışlarını doğrudan doğruya arz talep meselesine bağlamak lyazım, hele ki mal az ise bu daha bariz bir şekilde ortaya çıkıyor.Aslında bu durum birazda lehimize gibi duruyor çünkü 0 oto ihtiyacını karşılamak için ithalat yapılsaydı ekonomi üzerindeki etkisi çok daha kötü olurdu belki. bu indirimli otoları alan arkadaşları her nekadar kıskansam tebrik ediyorum ve kazasız belasız sürüşler diliyorum.
konuyu şöyle yorumlayayımstokları tüketen ithalatcı firmalar yeni aldığı malı yeni kurdan farklı aldığı için bunuda doğal olarak yansıttı. peki tr de üretim yapan hyundai gibi firmalar niye zam yaptı bunu onlara sormak lazım