Gönderen Konu: ayıp bunların yaptığı  (Okunma sayısı 1346 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
ayıp bunların yaptığı
« : Nisan 08, 2009, 00:23:51 »
arkadaşlar ötv indiriminden iki gün önce hyundai bayiini aradım ve accent era crdi team modeli için fiyat aldım iki adet araç filo indiriminden tanesi 24.000 lira idi. şimdi arıyorum tanesi 23.350 yüzde 19 a varan ötv indirimiyle bu aracın fiyatı 20 bin tl den fazla olmaması gerekmezmi. üstelik elimzde araç yok felan diyorlar. bugün de derindereyi aradım yaris dizel için elimizde yok hazirana kadarda gelmez diyorlar. işin içinde neler dönüyor anlamadım stokmu yapıyorlar bu yüzdenmi satmıyorlar bilmiyorum ama yaptıkları çok büyük terbiyesizlik. devlet bu adamlar batmasın piyasa canlansın diye yaptı bu indirimi bu adamlar suistimal ediyorlar. bu ne fırsatçılıktır böyle?

Toyota Club Türkiye

ayıp bunların yaptığı
« : Nisan 08, 2009, 00:23:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: ayıp bunların yaptığı
« Yanıtla #1 : Nisan 08, 2009, 08:03:45 »
  Malesef bu gibi şeyleri sürekli duyuyorum bende. Önemli olan bu milletin hafızasının süresi bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 08, 2009, 09:10:33 »
konuyu şöyle yorumlayayım
stokları tüketen ithalatcı firmalar yeni aldığı malı yeni kurdan farklı aldığı için bunuda doğal olarak yansıttı. peki tr de üretim yapan hyundai gibi firmalar niye zam yaptı bunu onlara sormak lazım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 08, 2009, 09:31:20 »
Sonra da bişey olunca habüda habüda otüp dururlar. İş yapamıyoruz, devlet yardım etmiyo derler. Krizi bahane edip eleman çıkartırlar. Akıl mantık almıyor yaptıklarını...
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 08, 2009, 10:04:07 »
Engin, Mart ayı satış rakamlarına bakarsan Hyundai'nin neden böyle davrandığını anlayabilirsin. Adamlar 1. olmuş, tüm stoklarını eritmişler.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 08, 2009, 10:12:16 »
Fırsatçı olmayan birtane bile tacir varmı?....
   Devlet ÖTV indiriminden sonra fırsatçılara gün doğduğunu bilmeliydi ve buna karşılık tedbir alınması gerekirdi. Müfettişler denetçiler vs. Neyse ayıp eden devlet değil, tacirlerin ta kendisi....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 08, 2009, 16:18:23 »
  Bence her iki ve hatta üç kesimde de sorun var.
 -Devlet böyle bir yasa çıkardı ama bunun arkasında da olmalı idi, devlete güvenin en çok yitirilmesine neden olan şey, çıkarılıp uygulamada gözetilmeyen yasalardır.
 -Otomotiv firmaları ticaretin gerektirdiği ahlaki değerlere uygun davranmamıştır. Tabi kur vs. gibi arkasına sığınılabilecek çok argümanında mevcut olduğu bir durumda. Soru şu olabilir sizlerinde belirttiği gibi; yerli üretim (belli oranda tabi) araçlarda neden fiyat artışı oldu, geçen senelerde TL. çok yüksek oranda değer kazanmasına rağmen araçlarda önemli bir ucuzlama görememiştim, yoksa ben mi yanılıyorum, tabi net konuşmak için bunları rakamlarla desteklemek lazım.
 -Tüketiciler (ben dahil) böyle bir (haksız) fiyat yükselişinden şüpheleniyorlarsa sıfır araç alımını ertelemeleri gerekli idi, piyasa zorlada olsa doğruyu bulana kadar. Bu tavır tüketicinin bir araya geldiğinde ki en büyük yardımcısıdır eğer kullanılabilirse (kullanıldığı durumlarda olmuştu).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Nisan 08, 2009, 16:23:06 »
Yetkililer bence olaya resmen el koymalı ve gerekeni yapmalıdır, yazıldığı gibi araç ithal eden firmalar tamam ama yerli üretimlerin mazaretleri ne kadar doğru?
Bu zamlarla ÖTV indirimi hayal oldu zaten, tekrar 2. el satışı hareketlendi, galeri v.b. 2. el araç satıcıları ötv indiriminden uzun süre etkilenmediler.

Selam ve dua ile
Saygılar...
Sular yükselince balıklar karıncaları,
Sular çekilince de karıncalar balıkları yer,
Kimse bugünkü gücüne ve üstünlüğüne güvenmemelidir,
Kimin kimi yiyeceğini suyun akışı,
Suyun akışını da Mevla belirler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 08, 2009, 16:24:59 »
Bence en büyük ayıp devlete ait. Süreyi 3 ayla sınırlandırmak tavşana kaç tazıya tut demekten başka bir şey değildir. Satıcılar ile tüketiciler karşı karşıya geliyorlar bu anlamsız süre yüzünden.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • en iyi otomobil kendi otomobilindir
    • www.erginboy.8m.com
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 08, 2009, 18:20:28 »
bence yaptıkları çok doğru, hatta az bile,
ne yani bütün bu otomotiv sektöründeki durgunluk birkaç puanlık ötv  indirimiyle mi aşılmış oldu şimdi........ biz ne zengin milletmişizde habermiz yokmuş, meğerse herkezde para varmışta kimse harcamıyormuş, ama şu 3 aylık indirim yüzüden millet balıklama atladı.
Burada gerçek olan bir tek şey var ne devlet ne satıcılar, ne de alıcılar samimi ama devleti kutlamak lazım birkez daha bu milletin parasını ortaya çıkartılar ya helal olsun :) şimdi bu otoları alanlar bu arabaların kaskosunu yıllık vergisini v.s gibi ödemelerini ve masraflarını yapmaya başlasınlar ki o zaman anlarlar.....
uzun lafın kısası otoların fiyat artışlarını doğrudan doğruya arz talep meselesine bağlamak lyazım, hele  ki mal az ise bu daha bariz bir şekilde ortaya çıkıyor.
Aslında bu durum birazda lehimize gibi duruyor çünkü 0 oto ihtiyacını karşılamak için ithalat yapılsaydı ekonomi üzerindeki etkisi çok daha kötü olurdu belki.
:) bu indirimli otoları alan arkadaşları her nekadar kıskansam tebrik ediyorum ve kazasız belasız sürüşler diliyorum.
2008 Corolla 1,4 d4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #10 : Nisan 08, 2009, 18:57:02 »
bence yaptıkları çok doğru, hatta az bile,
ne yani bütün bu otomotiv sektöründeki durgunluk birkaç puanlık ötv  indirimiyle mi aşılmış oldu şimdi........ biz ne zengin milletmişizde habermiz yokmuş, meğerse herkezde para varmışta kimse harcamıyormuş, ama şu 3 aylık indirim yüzüden millet balıklama atladı.
Burada gerçek olan bir tek şey var ne devlet ne satıcılar, ne de alıcılar samimi ama devleti kutlamak lazım birkez daha bu milletin parasını ortaya çıkartılar ya helal olsun :) şimdi bu otoları alanlar bu arabaların kaskosunu yıllık vergisini v.s gibi ödemelerini ve masraflarını yapmaya başlasınlar ki o zaman anlarlar.....
uzun lafın kısası otoların fiyat artışlarını doğrudan doğruya arz talep meselesine bağlamak lyazım, hele  ki mal az ise bu daha bariz bir şekilde ortaya çıkıyor.
Aslında bu durum birazda lehimize gibi duruyor çünkü 0 oto ihtiyacını karşılamak için ithalat yapılsaydı ekonomi üzerindeki etkisi çok daha kötü olurdu belki.
:) bu indirimli otoları alan arkadaşları her nekadar kıskansam tebrik ediyorum ve kazasız belasız sürüşler diliyorum.

Otomotiv sektörü ÖTV yada hurda indirimi talep etmiyormuydu? Eğer bu yeterli değilse ona göre istek yapılsaydı bence,
devletin aldığı kararı savunmuyorum ve tartışılır ama televizyonlarda firmaların elinde çok sayıda araç stoğu olduğu söylenirken bayii ye biraz geç gidenler elleri boş döndüler ve birkaç ay sonra geleceği + o zamanın fiyatı olacağını öğrenerek, bu me kadar dürüstçe bilemem - tartışılır.
Halkın yastık altında parası olduğu ve sakladığı zaten aşikar değilmiydi bunu hep biliyorduk zaten, ama devlet birşekilde ortaya çıkmasını sağlası evet ve bravo.

Selam ve dua ile
Saygılar...
Sular yükselince balıklar karıncaları,
Sular çekilince de karıncalar balıkları yer,
Kimse bugünkü gücüne ve üstünlüğüne güvenmemelidir,
Kimin kimi yiyeceğini suyun akışı,
Suyun akışını da Mevla belirler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 08, 2009, 20:40:08 »
Madem bayilerin elinde araç yok bir kaç aylık sıra veriyorlar, devlet ötv indirimini kaldırsın herkes te rahat etsin.
Avrupa ve ABD'de durgunluk var araba satılmıyor diyorlar talep gelince araba yok tam bir çelişki.
Talep var millet zamlı fiyattan da araba almaya razı bu durgunlukta (birileri bizi durgunluk var diye keklemiyorsa) araba yok.
Bu çağda araba imal etmek veya ithal etmek bu kadar zormu anlayamıyorum.....:)
Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 08, 2009, 23:39:31 »
Ben hadi Temmuz ayında görmeyiz belki ama 2010 Ocak ayında ödeyeceğimiz MTV'yi çok merak ediyorum...

Ayrıca düşündükçe de tırsıyorum... Kemal Abi'nin hanımına bu konuda bir ilham gelecek mi acaba? :) :)
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 11, 2009, 02:00:28 »
hakatende fırsatçı olmayan tacir yok denecek kadar az. fakat burada en büyük suç devlette madem böyle birşey yapıyorsun takip et. şu an gerçekten parasını biriktirip araç almak isteyen vatandaş madur durumda. elinde para var araç yok piyasada. resmen karaborsa durumu. geçen bir haber okudum inceleme başlatıldı diye ama memleketimin bugüne kadar başlattığı incelemelerden ne çıktı ki bundan bişey çıksın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 12, 2009, 14:51:04 »
bizim bir arkadaşda honda jazz alacaktı. adamlar kafasına göre fiyat belirliyormuş. bir dedikleri öbürünü tutumuyor. ne diyelim. vatandaşın hayrına düşünmezki kimse.
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 12, 2009, 15:32:53 »
konuyu şöyle yorumlayayım
stokları tüketen ithalatcı firmalar yeni aldığı malı yeni kurdan farklı aldığı için bunuda doğal olarak yansıttı. peki tr de üretim yapan hyundai gibi firmalar niye zam yaptı bunu onlara sormak lazım

TR'de uretim yapiyorlar ama neredeyse tamamen ithal girdilere baglilar. Turkiye'de uretilen plastik trim parcalarinin hammaddesi bile ithal.Zaten motoru ve sanzumani kesinlikle TR'de uretmiyorlar.Turkiye'de yaptiklari assembly/bir araya getirmek, lego oynamak gibi birsey.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • auris d-4d elegant....
  • Araç: Auris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 12, 2009, 16:20:27 »
birçok araç fabrika önlerinde beklemede diye biliyorum