Gönderen Konu: VVTİ Gaz yememe sorunu  (Okunma sayısı 3449 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
VVTİ Gaz yememe sorunu
« : Nisan 08, 2009, 00:22:32 »
Arkadaşlar aracım Corolla 2000 model 1.6 sol VVTI
Sorunun başlangıcından başlim kötü bir benzin aldıktan sonra başladı  araç soğukken gaza tam bastığımda 1-2 devirde takılıp sonradan yükselmeye başlıyor ısınınca biraz daha iyi alıyor   yolda giderken bir anda tam dibine kadar basarsam devir yükselmesi duruyor denecek kadar azalıyor, normal yavaş yavaş artırarak basınca daha iyi devir alıyor.
yapılan işlemler carbon clean , benzin filtresi değişti, çok fark olmadı. benzin deposunun içindeki filtreyi temizledim çok az bir düzelme oldu bunun çözümünü bilen varsa paylaşırsa çok sevinirim. teşekkürler. :(

Toyota Club Türkiye

VVTİ Gaz yememe sorunu
« : Nisan 08, 2009, 00:22:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: VVTİ Gaz yememe sorunu
« Yanıtla #1 : Nisan 08, 2009, 00:27:25 »

yapılan işlemler carbon clean , benzin filtresi değişti, çok fark olmadı. benzin deposunun içindeki filtreyi temizledim çok az bir düzelme oldu bunun çözümünü bilen varsa paylaşırsa çok sevinirim
ilyas bey aynı sorun bende de vardı. bakım yaptırdım bir de carbon clean yaptırdım araç canavara döndü. bir de hava akış ölçerinin temizliği önemli. fakat sizinkinde teknik bir sorun var sanırım. çözüm serviste.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Nisan 08, 2009, 00:33:47 »
hava akış ölçerinin temizliği nasıl olucak hava filtresinin çıkışındaki parçamı bu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • www.ekinay.com
    • Blog
  • Araç: Verso
« Yanıtla #3 : Nisan 08, 2009, 18:34:03 »
2001 toyotamda bu sorun vardı konya toyotaya gittim15 dakikada çözdüler olayı ama neden olduğunu sorduğumda cevap vermediler. 15 ytl para almışlardı. Niğdeki ustalar bu sorun için 1500 ytl masraf çıkarmışlardı sağolsunlar :)
2005 Verso 1.6 Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Nisan 09, 2009, 00:50:58 »
inşallah benimkindede az masraf çıkar :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Haziran 07, 2009, 20:52:37 »
benim araçtada benzer bi sorun vardı. gaz yemiyordu, gaza yüklendiğim zaman devir saati sonradan hareket ediyordu, serilik filan kalmamıştı, yetkili serviste dış hava sensörünü değiştirdiler (300 TL ) hiç bi sorun kalmadı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 07, 2009, 21:52:42 »
Bu araçlarda gaz kelebeği olayı nasıl hiçbir fikrim yok.Ama ben VW servisindeyken genelde bu tarz şikayetlerle gelen araçların hemen gaz kelebeğini karbüratör spreyiyle temizlerdik,genelde herkeste memnundu. Tabi dediğim gibi bu araçlarda tamamen elektronik mi mekanik mi bilemiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 08, 2009, 10:24:38 »
ya arkadaşlar konu dışı ama bu carbon clean'ı nerede yaptırabilirim ? ve nasl yapılıyor biraz anlatırmısınız ? ve arabaya bir zararı var mı ?
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 08, 2009, 12:26:24 »
Arkadaşlar aracım Corolla 2000 model 1.6 sol VVTI
Sorunun başlangıcından başlim kötü bir benzin aldıktan sonra başladı  araç soğukken gaza tam bastığımda 1-2 devirde takılıp sonradan yükselmeye başlıyor ısınınca biraz daha iyi alıyor   yolda giderken bir anda tam dibine kadar basarsam devir yükselmesi duruyor denecek kadar azalıyor, normal yavaş yavaş artırarak basınca daha iyi devir alıyor.
yapılan işlemler carbon clean , benzin filtresi değişti, çok fark olmadı. benzin deposunun içindeki filtreyi temizledim çok az bir düzelme oldu bunun çözümünü bilen varsa paylaşırsa çok sevinirim. teşekkürler. :(

İlyas bey buna benzer bir sorun bende de vardır. 2000 3000 devir geçişte kesilme oluyordu. Hava akış metre temizlendikten sonra düzeldi. Belki sizede faydası olur. Bunu yaptıracaksanızda ya yetkili serviste yaptırın yada işin ehli bi ustaya zira parça  pahalı sonra ellerinde kalıp size fatura çıkarmasınlar.

Daha önce temizlemediyseniz kendinizde temizlemeye çalışmayın.

Konu hortlamış tarihine bakmadım neyse :)
Burak Tolga Erdoğan Kardeşimizi Saygıyla Anıyoruz.
Bir zamanlar Yaris i vardı :S

Artık Corolla sı var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #9 : Temmuz 15, 2009, 23:05:44 »
arkadaşlar bendede aynı sorun vardı hava akış sensörünü demizlediler fakat daha sonra arıza lambası yandı. Meğerki temizlerken bozulmuş. daha sonra hava akış sensörü almak zorunda kaldım. yenisini takınca sorun gitti fakat halen arıza ıığı yanıyor. Onuda sordum servise gidip bilgisayar bağlantısı ile ışığın sönmesi sağlanıyor dediler. Bunun başka yolu varmı yoksa bu işlem yalnızca servistemi yapılıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 16, 2009, 01:20:07 »
Ilk once iyi kalite bir enjektor temizleyici yakit katkisi deneyin. Belki cozer. Benim isime yaradigi icin soyluyorum.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 16, 2009, 11:27:43 »
arkadaşlar bendede aynı sorun vardı hava akış sensörünü demizlediler fakat daha sonra arıza lambası yandı. Meğerki temizlerken bozulmuş. daha sonra hava akış sensörü almak zorunda kaldım. yenisini takınca sorun gitti fakat halen arıza ıığı yanıyor. Onuda sordum servise gidip bilgisayar bağlantısı ile ışığın sönmesi sağlanıyor dediler. Bunun başka yolu varmı yoksa bu işlem yalnızca servistemi yapılıyor.

Evet yetkili serviste yapılıyor. Temizlerken bozulma olayı kırmışlardır muhtemelen o şekilde takmışlardır. Sonrada size akış metre bozuk diye yenisini aldırıp takmışlardır. Bu tür işlemleri ehli bir ustaya yaptırmak her zaman daha iyi sonuç veriyor. O parçanın temizlenmesine ben ücret dahi vermedim. İyi forumlar.
Burak Tolga Erdoğan Kardeşimizi Saygıyla Anıyoruz.
Bir zamanlar Yaris i vardı :S

Artık Corolla sı var :)