Gönderen Konu: 2014 Dizel Verso P2237 Hata Kodu ( Oksijen Sensör Arızası)  (Okunma sayısı 1974 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Benim Toyotam
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 145000
  • Model Yılı: '14
  • 1 kere teşekkür etti
Herkese Merhabalar

2014 Model Toyota Verso 1.6 Dizel aracım var. Bir hafta kadar önce motor arıza ışığı yandı. Cihaz bağlayıp kontrol ettirdiğimde P2237 Hata Kodu verdi. Zannedersem Oksijen Sensörü ile ilgili bir arıza. Youtube ta bu sensör ile ilgili bir hayli video var. Temizlenebildiğini gördüm. Değiştireyim desem Orjinallerinin internette fiyatları 1200-1400 TL civarında. Değiştirtmeden önce temizleyip deneyeyim problem devam ederse o zaman değiştiririm diye düşündüm. Malum işçilik ücreti ile beraber epey bir rakam tutuyor. Aracımın kaputunu açıp baktım ama bu sensörün nerede olduğunu bulamadım. Bu sensörün nerede olduğu konusunda yardımcı olabilir misiniz?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '11
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: 2014 Dizel Verso P2237 Hata Kodu ( Oksijen Sensör Arızası)
« Yanıtla #1 : Şubat 29, 2020, 00:21:00 »
Eksoz borusu üzerinde aramalısınız ,büyük ihtimalle kaputu kaldırınca motor bölmesinde göremezsiniz (ben de bizim 1.6 benzinli verso da göremedim) aracı lifte kaldırıp alttan bakmanız gerekli. Kolay gelsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 04, 2022, 11:45:09 »
Konuya çözüm buldunuz mu?
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 138000
  • Model Yılı: '14
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 19, 2022, 15:52:23 »
Merhaba,

Oksijen sensörü partikül filtresi üzerinde bulunmakta. Kaputu açınca motorun arkasında bulunan Dpf üzerindedir.